Facebook Pixel Ο ΠΑΟ στέλνει μήνυμα με Βονόρτα...
| 2013-04-06 23:34:00

Ο ΠΑΟ στέλνει μήνυμα με Βονόρτα...

Ο ΠΑΟ στέλνει μήνυμα με Βονόρτα...

Τι αλλάζει στον Παναθηναϊκό με τον νέο προπονητή και γιατί είναι ο ιδανικός για αυτή την ομάδα. Τα παραμύθια του Φάμπρι και η ψυχολογία.

«Ντου στα Αποδυτήρια» λίγο πριν την πρεμιέρα του Βονόρτα στον πάγκο του Παναθηναϊκού κόντρα στον Πανιώνιο. Γράφει ο γνωστός – άγνωστος του sportdog.
 

Αν ο Παναθηναϊκός θέλει να μείνει στο βαγόνι της Ευρώπης θα πρέπει να κάνει ένα καλό φινάλε στο πρωτάθλημα. Αρχής γενομένης από το ματς με τον Πανιώνιο, όπου θα κάνει πρεμιέρα ο Βονόρτας.

Για να αισθάνεσαι σίγουρος για την ασφάλιση του αυτοκινήτου σου, Anytime με την εγγύηση της INTERAMERICAN

 

Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα γίνει στις τρείς τελευταίες αγωνιστικές, όμως εγώ διαβάζοντας τις δηλώσεις του Βονόρτα κατάλαβα ότι ο άνθρωπος ξέρει καλά τι ομάδα έχει αναλάβει. Φάνηκε γνώστης, συγκροτημένος και συνειδητοποιημένος τόσο για το μέγεθος του Παναθηναϊκού, όσο και για την τωρινή κατάσταση. Λογικό αφού είναι τόσα χρόνια στην Παιανία.

 

Αυτά τα περίεργα, λοιπόν, που έλεγε ο Φάμπρι στα αποδυτήρια με κάτι λιοντάρια και δεν συμμαζεύεται θα πρέπει να τα ξεχάσουν όλοι.

 

Είπε, για παράδειγμα, ο Βονόρτας:

 

  • «Οι παίκτες είναι τώρα όπως και τότε, που ήταν σε αμηχανία. Δεν ήταν αυτοσυγκεντρωμένοι και νομίζω ότι τώρα ήταν χειρότερη η κατάσταση. Αλλά βλέπω μέρα με την μέρα ότι βελτιώνονται, νιώθουν πιο άνετα, πιο ευχάριστα... Αυτό που θέλω εγώ είναι να αισθανθούν παιδιά και να απολαύσουν το παιχνίδι τους, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν να βγάλουν τις δυνατότητες τους και να έχουμε καλά παιχνίδια. Και ποιοτικά και αποτελεσματικά».

  • «Είναι σημαντικό να αισθανθούν πάλι ότι είναι παίκτες του Παναθηναϊκού, γιατί φορούν ήδη την φανέλα. Και είναι σημαντικό να αισθανθούν παίκτες του Παναθηναϊκού. Ταλαιπωρήθηκαν αρκετά και ήταν φυσιολογικό- όπως για κάθε άνθρωπο- να έχουν πεσμένη αυτοπεποίθηση και πολλά νεύρα».

  • «Σε αυτό το παιχνίδι θα είμαστε εμείς αυτοί που θα πάρουν το κάστρο. Δεν θα είμαστε εμείς το κάστρο. Εμείς είμαστε οι πολιορκητές. Με αυτό το σκεπτικό θα είμαστε. Θα είμαστε πολύ ενεργητικοί και επιθετικοί. Θα πάρουμε την τύχη στα χέρια μας και δεν θα αφήσουμε τον αντίπαλο- όποιος και αν είναι αυτός- να κάνει το παιχνίδι του. Τουλάχιστον έτσι έχω μεγαλώσει εγώ στον Παναθηναϊκό, αυτό είναι το πνεύμα μου».

 

Ο Βονόρτας, λοιπόν, έχει αντίληψη από πρώτο χέρι για την ψυχολογία των παικτών, αλλά και Νο2 θέλει ο Παναθηναϊκός να παίζει σαν Παναθηναϊκός. Να είναι το αφεντικό του αγώνα. Να πολιορκεί, όχι να αγωνίζεται φοβισμένα.

 

Ακόμα κι αν ακούγονται λίγο θεωρητικά αυτά, κι ανεξάρτητα από τι θα δούμε στο γήπεδο τις τρείς τελευταίες αγωνιστικές (ενδεχομένως και στα πλέι οφ), ο Βονόρτας περνάει αμέσως το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει πάνω απ’ όλα να παίζει σαν Παναθηναϊκός. Να έχει την τύχη στα χέρια του. Να αγωνίζεται με ένα τέτοιο πνεύμα. Και σαν πρώτο βήμα είναι σίγουρα θετικό αυτό…

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags