Facebook Pixel Κόκκινο φως; Φταίει (πάλι)… ο Ολυμπιακός
| 2013-06-20 23:55:00

Κόκκινο φως; Φταίει (πάλι)… ο Ολυμπιακός

Κόκκινο φως; Φταίει (πάλι)… ο Ολυμπιακός

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης ανακαλύπτει το «ντόμινο δάκτυλων» που κρύβεται πίσω από το «απαγορευτικό» της UEFA στον ΠΑΟ, αλλά και γιατί σκάνε και είναι έτοιμοι να… φουντάρουν στο λιμάνι οι «ερυθρόλευκοι»!

Δεκάδες προτάσεις «πέφτουν» στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση, καθώς και στα διάφορα social media, στο άκουσμα της είδησης από τη Νιόν. Ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τον Παναθηναϊκό δίχως «ευρωπαϊκό διαβατήριο»;
Ένας φίλος της στήλης μου προτείνει να αναλύσω την πιθανότητα συμμετοχής των «πράσινων» στο… grand slam του Subbuteo. Άλλος, να εξελιχθεί άμεσα και… για χάρη του ΠΑΟ το FIFA Manager, ώστε πλην παικτών, να γίνονται τώρα και… μεταγραφές ομάδων στις διοργανώσεις της UEFA (τι σκέφτονται οι αθεόφοβοι!).
Ένας άλλος, ρίχνει την ιδέα να αναβιώσουν οι ένδοξες εποχές του… Βαλκανικού Κυπέλλου και του Intertoto Cup, ούτως ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει ως και «ευρώ-κούπα» το «τριφύλλι».
Πολλά και διάφορα τέτοια έξυπνα, ενώ δεν λείπουν και οι κλασικοί κακεντρεχείς, οι στερούμενοι δόσεων φαντασίας, που επιμένουν να περιπαίζουν τους «πράσινους», με στερεότυπες προτροπές του στυλ: «Μεταποιήστε τους καναπέδες των σαλονιών για να είναι… φρέσκοι το χειμώνα» ή «Τρεχάτε μέχρι τα… ΕΝΤΟΣ ή τα Ενωμένα Εργοστάσια που πουλάνε τζάμπα αναπαυτικούς καναπέδες».
Το πράμα με το φάκελο του Παναθηναϊκού «φωνάζει» από μακριά εδώ και πολύ καιρό. Δεν χρειαζόταν να είναι κανείς ιδιαίτερα μέσα στα πράγματα για να κατανοούσε ότι η περιβόητη αδειοδότηση θα ήταν ένα από τα δυσκολότερα project για τον Γ. Αλαφούζο και τους συνεργάτες του, με τη συμπλήρωση των πρώτων γενεθλίων αυτής της συγκεκριμένης διοίκησης.
Η αγωνία των ανθρώπων του ΠΑΟ ξεχείλιζε. Ήταν οφθαλμοφανής από… μίλια απόσταση. Ο τρόμος των ιθυνόντων για την κόκκινη κάρτα – πρώτα της ΕΠΟ και κατόπιν της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας – έβγαινε δια μέσου οποιασδήποτε τοποθέτησης ή ανακοίνωσής τους. Γιατί γνώριζαν ότι στο φάκελο υπήρχαν «στεγανά». Διατρήσεις. Σοβαρές ελλείψεις.
Θυμίζω τη φωτιά που πήραν τα μπατζάκια τους ύστερα από το «ΟΧΙ» της Επιτροπής Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ και έψαχναν… πυροσβεστήρες για να πετύχουν το στόχο της έφεσης που έκαναν. Που ήταν: Η οικονομική ένεση μέσω ΣΚΑΪ, όπως θυμάμαι, καθώς και η άστοχη – όπως προκύπτει – βεβιασμένη κίνηση να κλείσουν τις πόρτες της Παιανίας στα… μούτρα των Βαρδινογιάννηδων, κάνοντας συμφωνία για τις προπονητικές εγκαταστάσεις στο Απήλιον, οι οποίες (οι ίδιοι ομολογούν τώρα…) δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και τις ανάγκες του Αναστασίου και των συνεργατών του!
Κι όταν σε δεύτερο βαθμό ο ΠΑΟ πήρε το πολυπόθητο «χαρτί» για να προχωρήσει σε μεταγραφικές ενισχύσεις ενόψει των επόμενων, εν Ελλάδι υποχρεώσεων του και ακολούθησε το ντου των ελεγκτών της UEFA, ρωτήστε να σας απαντήσουν οι ίδιοι στην «πράσινη» ΠΑΕ: Τους έπιασε ή όχι… τεταρταίος πυρετός; Γι’ αυτό άλλωστε έτρεχαν (και δεν προλάβαιναν, ως απεδείχθη) ένα τσούρμο διοικητικοί – τσάρτερ κόντεψαν να ναυλώσουν! - για ακροάσεις, ραντεβού και συναντήσεις με στελέχη της UEFA, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να… κλαφτούν και να τους πείσουν να δοθεί το «ΟΚ» σε ένα φάκελο που προφανώς δεν τηρούσε τις διαδικασίες οι οποίες προβλέπονται…

Με ή χωρίς… guts ο Σαρρής και η ΕΠΟ;

Για να φτάσουμε στην τελευταία είδηση του ευρωπαϊκού αποκλεισμού του Παναθηναϊκού, η οποία όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο ή και απίστευτο, βύθισε σε… θλίψη και περισυλλογή τους «ερυθρόλευκους».
Τι; Πλάκα κάνεις, θα λέτε τώρα. Και όμως όχι, φίλοι μου. «Σκάσανε» στον Πειραιά με τα μαντάτα από την Ελβετία. Πανικός τους κατέλαβε!
Θα έρθει μια νέα ποδοσφαιρική σεζόν με τον Παναθηναϊκό να… ξεκουράζεται σε πολυθρόνες και καναπέδες τα βράδια που ο Ολυμπιακός θα αγωνίζεται στο Champions League και θα κατεβαίνει μετά ξεκούραστος στους αγώνες της SuperLeague;
Θα έχουν πολύ περισσότερες και δυσκολότερες αγωνιστικές δυσκολίες και αποστολές οι πρωταθλητές και θα τρέχουν ύστερα να παίζουν καταπονημένοι στα γήπεδα και τα «χωράφια» της επαρχίας και τα ντέρμπι;
Οι «αιώνιες» μονομαχίες θα φιλοξενούνται υπό τοιαύτες συνθήκες, οι οποίες όπως και να το κάνουμε θα καθιστούν ευνοημένο, ωφελημένο τον ΠΑΟ;
Πώς… θα τα βγάλει πέρα ο Ολυμπιακός;
Για να μην αναλογιστούν στον Πειραιά και την ακραία πιθανότητα αυτό το «κόκκινο φως» της UEFA να αναμοχλεύσει ακόμα και ζήτημα δικαιώματος να προβούν σε μεταγραφικές ενέργειες οι «πράσινοι».
Σ’ αυτή την περίπτωση, πραγματικά τότε θα είναι μπελάς – και όχι πλάκα – για τον Ολυμπιακό και όχι αστειάκι, διότι αυτόματα θα ψαλιδιστεί στο ελάχιστο ο όποιος ανταγωνισμός έχει απομείνει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Με φυσικό και αυτόματο το επακόλουθο που «κουβάλησαν» στις πλάτες τους οι «ερυθρόλευκοι» στην Ευρώπη και κατά τη σεζόν που έληξε, αφού η κατάληξη του πολύ σύντομου ταξιδιού τους στο Europa, ήταν σε άμεσο συσχετισμό και εξάρτηση με την έλλειψη κινήτρου στην Ελλάδα για τους παίκτες, πολύ νωρίς. Με την είσοδο κιόλας του 2013!..

Υ.Γ.: Τελικά, αυτό το συμβούλιο της ΕΠΟ και ο Σαρρής που βάλλονται με επαναληπτικά πολυβόλα και μανία από τον ΠΑΟ για την «ανυπαρξία» τους, θέλω να μάθω, έγιναν αίφνης πανίσχυροι και καταλυτικοί παράγοντες για να επηρεάζουν και να «κατευθύνουν» τους αξιωματούχους της UEFA; Χτυπούν το ντέφι από το Γουδί και χορεύει στους ρυθμούς της ΕΠΟ η Νιόν και αποκεφαλίζει τον Παναθηναϊκό; Τι ισχύει τέλος πάντων;

Υ.Γ.1: Στο CAS καταφεύγει; Ωχ, το κόστος αυτής της κίνησης το σκέφτηκαν οι Αλαφούζος, Παναγόπουλος και οι λοιποί συνεργάτες τους στη διοίκηση; Το παράβολο για τέτοιες εφέσεις είναι «βαρύ» και μήπως και ασήκωτο για τα ταμεία της ΠΑΕ; Θα μείνουν μετά λεφτά για μεταγραφές;

Υ.Γ.2: Εδώ με την πιθανότητα – και τη βεβαιότητα που εξέφραζε ο πρόεδρος του ΠΑΟ, καθησυχάζοντας την κοινή γνώμη και τον κόσμο της ομάδας του! – να παίξουν Ευρώπη οι «πράσινοι», ο Φυτανίδης τους «παραμύθιαζε» ολόκληρες εβδομάδες ότι εξετάζει προτάσεις από το εξωτερικό και εν τέλει υπέγραψε πάλι στον Ατρόμητο. Αναλογιστείτε τι… χυλόπιτα έχει να πέσει αυτό το καλοκαίρι, που πλέον είναι γνωστό ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα αγωνίζεται στην Ευρώ-πη, αλλά η χάρη του φτάνει (μόνο) ως… το Νευροκό-πι.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags