Facebook Pixel Θα πετάξει σαν αετός ή ...θα πετάξει αετό;
| 2013-10-22 18:41:00

Θα πετάξει σαν αετός ή ...θα πετάξει αετό;

του Δημήτρη Χατζή
Θα πετάξει σαν αετός ή ...θα πετάξει αετό;

Παραμονές της ρεβάνς με τη Μέταλιστ στο "Καραϊσκάκη", προ διετίας δηλαδή, είχα πιάσει κουβέντα για το ματς με ταξιτζή "φόλα" Ολυμπιακό...

"Ποια Μέταλιστ; Αυτοί θα μπουνε μέσα και θα τα κάνουν πάνω τους... Ένα 3-0 σου λέω και μετά γιατί όχι τελικό;", μου είχε πει ο φίλος "ταρίφας" και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το υπέρ του 1-0 στο Χάρκοβο, ηττήθηκε με 1-2 από τους Ουκρανούς και αποχαιρέτησε...

Ανέσυρα αυτή την ιστορία από τη μνήμη μου με αφορμή κάποια -λίγα ευτυχώς- σχόλια που ακούω και διαβάζω αριστερά και δεξιά για την Μπενφίκα και τη "μεγάλη ευκαιρία για διπλό του Ολυμπιακού"..

Λάθος!

Όχι γιατί άλλο Μπενφίκα, άλλο Μέταλιστ και άλλο... Europa, άλλο Champions League (ή ό,τι άλλη σύγκριση σας έρθει τέλος πάντων!), αλλά επειδή οι Πορτογάλοι παίζουν το πιο γερό τους χαρτί για τη 2η θέση και για έναν άλλο λόγο.

Οι "αετοί" μπορεί να μην είναι στα καλύτερα τους και να μην είναι Παρί σε καμία περίπτωση, όμως εκτός από το κίνητρο, έχουν μια καταπληκτική ομοιότητα με τον Ολυμπιακό που έπαιξε με την Άντερλεχτ: Παίρνουν ρίσκα στην επίθεση και στην έδρα τους κυκλοφορούν πολύ καλά την μπάλα.

Θα τολμήσει ο Μίτσελ να κατεβάσει τον Ολυμπιακό "αλά Άντερλεχτ"; Δεν υπάρχει σιγουριά επί τούτου, αλλά αν γίνει, είναι σχεδόν... σίγουρο πως αυτή τη φορά θα την πατήσει!

Επίσης, ο Ζόρζε Ζέσους, ο τεχνικός της Μπενφίκα δεν είναι "δογματικός" στο σύστημα, όπως δεν είναι και ο Μίτσελ, άλλωστε. Στην πρεμιέρα των ομίλων με την Άντερλεχτ είχε παρατάξει την ομάδα με 4-2-3-1 και στη 2η αγωνιστική, στην ήττα από την Παρί, με 4-4-1-1, με τον Ντζούρισιτς πίσω από τον Καρντόσο.

Στην Μπενφίκα, παρά τα όσα γράφτηκαν οτι λένε πως "εμείς δεν είμαστε Άντερλεχτ", δεν είναι ανόητοι, φυσικά, και υπολογίζουν πολύ τον Ολυμπιακό.

Όσον αφορά στο "Ντα Λουζ", ούτε... Τούμπα είναι, ούτε "Σουκρού Σαράτσογλου". Οι Λουζιτανοί έχουν θερμό κοινό, αλλά όχι "καυτή έδρα", όπως το εννοούμε στην Ελλάδα τουλάχιστον...

Στο τέλος, τέλος για να μην το... γυροφέρνουμε, αν τίθεται η ερώτηση για το αν μπορεί να νικήσει ο Ολυμπιακός στη Λισαβώνα, η απάντηση είναι "μπορεί, αλλά με λιγότερες πιθανότητες απ` ότι είχε στις Βρυξέλλες".

Κάτι... άσχετο, μπορεί και σχετικό!: Οι μεγάλες αθλητικές εφημερίδες της Πορτογαλίας (Record, O`Jogo, A` Bola) ασχολούνται σήμερα στο ρεπορτάζ της Μπενφίκα, με έναν πιτσιρικά φορ, τον Ιβάν Καβαλέιρο που "έβγαλε μάτια" στο ματς Κυπέλλου με τη Σινφάες (έδωσε την ασίστ για το 1-0) και θεωρούν πως αξίζει μια ευκαιρία με τον Ολυμπιακό. Ας ελπίσουμε πως θα δείξει σε άλλο ματς την (όποια) αξία του και μην την πάθει ο Ολυμπιακός απο `κει που δεν το περιμένει... 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags