Facebook Pixel "Ακούστε τον κόσμο!"
| 2011-04-11 07:58:00

"Ακούστε τον κόσμο!"

"Ακούστε τον κόσμο!"

Ο Νικόλας Βασιλαράς γράφει για τον κόσμο του Παναθηναϊκού που μίλησε στο παιχνίδι με τον Αστέρα και έστειλε το μήνυμα.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Το παιχνίδι με τον Αστέρα ήταν… τουλάχιστον της πλάκας. Λίγο καλύτερος ο Παναθηναϊκός σε σχέση με τις Σέρρες, αλλά αν είναι αυτό το μέτρο σύγκρισής μας και όχι το ΔΙΠΛΟ στο Καραϊσκάκη τότε τζάμπα συζητάμε.

Το μόνο θετικό στην όλη ιστορία είναι ότι έπεσε ο Αστέρας καθώς απ’ ότι κατάλαβα όλοι οι Παναθηναϊκοί αυτό επιζητούσαν είτε από την κερκίδα είτε από τον καναπέ τους. Δεν νομίζω πως χρειάζεται να αναλύσουμε τους λόγους που οι πράσινοι δεν γουστάρουν την ομάδα του Μποροθρύλου. Να ζήσουμε να την θυμόμαστε και πάμε παρακάτω.

Μετά από καιρό ο κόσμος του Παναθηναϊκού πήρε και πάλι θέση για τα διοικητικά. Τη στιγμή που έχει αρχίσει να σφίγγει για τα καλά ο κλοιός οι οπαδοί του τριφυλλιού επιχείρησαν να χτυπήσουν καμπανάκι, μπας και ξυπνήσει κανείς και η ομάδα δεν πάει για βρούβες. Το μεσημέρι της Τρίτης είναι να γίνει το ΔΣ, πλην όμως μέχρι την ώρα που γράφεται αυτό το blog δεν τα βλέπω καλύτερα τα πράγματα σε σχέση με την προηγούμενη μάζωξη αλλά μάλλον χειρότερα ή έστω στάσιμα. Με λίγα λόγια… αβεβαιότητα και άγιος ο Θεός!

Στη ζωή μου έχω μάθω να ακούω τον κόσμο και ειδικά τους οργανωμένους. Πιστεύω δηλαδή σε αυτό το περιβόητο «αλάθητο κριτήριο». Ίσως επειδή εκεί μέσα μεγάλωσα πριν κάνω την τρέλα μου επάγγελμα και έχω μάθει πως σκέφτονται αυτά τα – παρεξηγημένα – παιδιά. Παρεξηγημένα διότι παρά τις ακρότητες που μερικές φορές κάνουν (και πλην ελάχιστων εξαιρέσεων που είναι πραγματικά ανεξέλεγκτοι), τις περισσότερες φορές όλες οι κινήσεις τους γίνονται λόγω της αγάπης τους για την ομάδα. Ακόμη και τα λάθη.

Ο κόσμος λοιπόν ΜΙΛΗΣΕ και έστειλε το δικό του ΜΗΝΥΜΑ. Δεν πήρε τη ζυγαριά να αρχίσει να μετράει ποιος φταίει λιγότερο και ποιος περισσότερο διότι όπως σας έχω ξαναπεί αυτό το γαϊτανάκι ΚΟΥΡΑΣΕ. Οι οπαδοί ήταν ξεκάθαροι, τους έβγαλαν ΟΛΟΥΣ συνένοχους σε αυτή την ιστορία και ζήτησαν από τους μετόχους να βρουν μια λύση ώστε να μην έχουμε και πάλι τίποτα… Απριλιανά. Του 2008 εννοώ που όλοι θυμάστε και τι έγινε και τι ακολούθησε.

Η κατάσταση αυτή δεν οδηγεί πουθενά κι αν συνεχίσεις με μιζέρια και διχασμό θα είσαι χαμένος από χέρι και μάλιστα για πολλά χρόνια. Και φυσικά οι τελευταίοι που φταίνε σε αυτή την ιστορία είναι οι οπαδοί. Ακούω για παράδειγμα από διάφορους νοσταλγούς του ένδοξου παρελθόντος (του Ολυμπιακού προφανώς…) να λένε να μην ασχολείται ο κόσμος με τους οργανωμένους και πως είναι «κοντά» με τον Βγενόπουλο και τον Πατέρα. Το «είναι» δεν μπορώ να το πω στην παρούσα φάση για την πλειοψηφία, το «ήταν» το λέω δεδομένα. Και ο λόγος; Ξεκάθαρος. Αυτοί τους έδωσαν ξανά το όραμα που έλειπε. Τόσο απλό, μα και τόσο δύσκολο…

Θα πω επίσης για να κλείσει αυτή η παπαριά ότι θα ήταν μεγάλα κορόιδα αυτοί οι δύο άνθρωποι αν επιχειρούσαν να κάνουν οποιαδήποτε «άλλου» είδους προσέγγιση. Ασχετα αν θα έτρωγαν και τα μούτρα τους, οπότε τζάμπα και που το συζητάμε. Και το λέω αυτό γιατί στο χάλι που είχε φτάσει την ομάδα και τον κόσμο η οικογένεια Βαρδινογιάννη, το πιο εύκολο πράγμα για όσους βγήκαν πραγματικά μπροστά ήταν να κερδίσουν τον κόσμο, όπως και να διαβάσουν και αρκετά θετικά σχόλια στα ΜΜΕ. Σιγά μην τους κόστιζε κιόλας. Η μέρα με τη νύχτα ήταν οι μεν με τους δε. Για να μην σας πω ότι εξακολουθεί να είναι κιόλας και χαλάσουμε με κάποιους τις καρδιές μας.

Αυτό κρατάω λοιπόν εγώ από ένα βαρετό μέχρι εκεί που δεν πάει δίωρο που περάσαμε στο ΟΑΚΑ. Και το μπαλάκι πλέον είναι ξεκάθαρα στα χέρια των μετόχων. Εχουν μια τελευταία ευκαιρία μπροστά τους. Θα πετάξουν πάλι τη μπάλα στην εξέδρα; Αν τον κάνουν θα είναι άξιοι της μοίρας τους και θα τους κρίνει τον καθένα ξεχωριστά η ιστορία.

Με τον Παναθηναϊκό όμως τι θα γίνει; Ας ακούσουν για μια ακόμη φορά τον κόσμο και να είναι σίγουρα πως δεν θα χάσουν. Όποιος το έκανε, μόνο κερδισμένος βγήκε. Και αυτός και η ομάδα. Ανοίξτε κύριοι μέτοχοι τα αυτιά σας, ακούστε τι σας λένε και απογειώστε ξανά τον Παναθηναϊκό. Τόσο δύσκολο είναι; Δυστυχώς "ναι" θα πω κλείνοντας και για το λόγο αυτό όσα γράφω παραείναι καλά για να είναι αληθινά. Για να δούμε τι θα δούμε όμως. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει...

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags