Facebook Pixel Συναντήθηκαν Τίγρης - Ντέμης
| 2011-04-11 13:16:00

Συναντήθηκαν Τίγρης - Ντέμης

Συναντήθηκαν Τίγρης - Ντέμης

Τα είπαν οι δύο πρώην πρόεδροι της ΑΕΚ με πρωτοβουλία του Ντέμη Νικολαΐδη

Μια συνάντηση που μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις στην ΑΕΚ πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες του aek365.gr. Με δική του πρωτοβουλία ο Ντέμης Νικολαΐδης συναντήθηκε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και είναι 100% επιβεβαιωμένο πως αντικείμενο της κουβέντας που έκαναν οι δύο άνδρες ήταν η ΑΕΚ και η κατάσταση που επικρατεί στο σύλλογο.

Μπορεί και οι δύο τους να είχαν αποσυρθεί από τα κοινά της ομάδας εδώ και καιρό με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να μην έχει ενεργοποιηθεί μετά την πρόταση που έκανε το 2008 και τον Ντέμη μετά την παραίτηση του τον Νοέμβριο του ίδιου έτους να έχει αρκεστεί μόνο σε κάποιες υποστηρικτικές για τον εαυτό του δηλώσεις αναφορικά με όσα του προσάπτουν, όμως παρέμειναν κάτοικοι... Ελλάδος και σίγουρα γνώριζαν και γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει στην ΑΕΚ.

Η συνάντηση τους λοιπόν είχε θέμα την ΑΕΚ όμως το ακριβές περιεχόμενο της δεν έχει γίνει γνωστό. Το γεγονός όμως ότι έγινε με πρωτοβουλία του Ντέμη οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ πιθανότατα αποφάσισε έστω και αργά να αναλάβει μέρος των ευθυνών του και να πάρει πρωτοβουλίες ώστε η ομάδα να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί από την μετοχική ομάδα την οποία ο ίδιος, σαν ηγέτης της, έφερε στην ΠΑΕ το 2004. Λεπτομέρειες για τις προτάσεις ή ιδέες που μετέφερε ο Ντέμης στον Μελισσανίδη αλλά και το τί ακριβώς ειπώθηκε δεν έχουν γίνει γνωστές. Το βέβαιο είναι πως για να πάρει μια τέτοια πρωτοβουλία ο Νικολαΐδης και να απευθυνθεί στον Μελισσανίδη πρόκειται για κάτι σοβαρό. Δεν υπάρχει περίπτωση να ήρθε μετά από τόσα χρόνια σε επαφή με τον πρώην πρόεδρο και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ για να του πει απλά να πάρει την ΠΑΕ όπως κάνουν εδώ και καιρό πολλοί επώνυμοι, ανώνυμοι, οργανωμένοι και ανοργάνωτοι οπαδοί της Ενωσης αλλά το πιθανότερο είναι να μοιράστηκε μαζί του κάποιες ιδέες για έξοδο της ΑΕΚ από το αδιέξοδο στις οποίες περιλαμβάνεται, σε ηγετικό αλλά όχι... μοναχικό ρόλο ο Μελισσανίδης. Από εκεί και πέρα το που μπορεί να οδηγήσει αυτή η επαφή, που σύμφωνα με πληροφορίες έγινε στο σκάφος του «Τίγρη», θα το δείξει ο χρόνος.

Η σχέση Ντέμη-Μελισσανίδη πέρασε από διάφορες φάσεις. Το 1999 που ο Τίγρης είχε αναλάβει την ΑΕΚ και ο Ντέμης αγωνιζόταν οι δυο τους ήταν πολύ κοντά. Το γυαλί ράγισε πολύ αργότερα όταν ο Ντέμης ήταν πρόεδρος της ΠΑΕ και ο Μελισσανίδης υποψήφιος πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Τότε με το θέμα του γηπέδου και τις εκλογές της ερασιτεχνικής το 2005 οι σχέσεις των δύο όχι απλά χάλασαν αλλά... καταστράφηκαν. Η ήττα και ο τρόπος που ήρθε πίκρανε πολύ τον Μελισσανίδη που για πολύ καιρό έμεινε αποστασιοποιημένος από τα κοινά της ομάδας. Τον Μάιο του 2008 ο Έλληνας επιχειρηματίας δεν βρήκε ανταπόκριση στην πρόταση που έκανε στον Ντέμη και σε όλη τη μετοχική ομάδα της ΑΕΚ για είσοδο του στην ΠΑΕ μαζί με τους Ρέστη, Λαυρεντιάδη, Γεωργιόπουλο. Βέβαια για το συγκεκριμένο θέμα ο Μελισσανίδης θεωρεί περισσότερο υπεύθυνους άλλους μετόχους πάρα τον Νικολαΐδη κι ας ήταν ο Ντέμης αυτός με τον οποίον μίλησε εκείνες τις ημέρες και του μετέφερε την πρόταση του. Άλλωστε ο ίδιος ο Ντέμης είχε αποκαλύψει αργότερα σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι η εισήγηση του τότε ήταν να πουληθεί η ΠΑΕ.

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών είναι πλέον καλές όμως σίγουρα για να γίνει αυτή η συνάντηση πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι έχουν σε μεγάλο βαθμό εξομαλυνθεί. Και οι δύο πλευρές προσπάθησαν να κρατήσουν επτασφράγιστο μυστικό τη συνάντηση τους και το περιεχόμενο της. Μέχρι στιγμής το έχουν καταφέρει μόνο στο δεύτερο σκέλος. Ελάχιστο πράγματα έχουν διαρρεύσει από τις συζητήσεις που έγιναν και το μόνο που θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρο είναι πως στο όποιο πλάνο ή αρχική ιδέα ο Ντέμης δεν έχει κάποια θέση σε ηγετικό ή άλλο πόστο αλλά ο ρόλος του έχει να κάνει ΜΟΝΟ με την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ. Λύση στην οποία φιλοδοξία αυτών που την επεξεργάζονται είναι να παίξει κύριο και ηγετικό ρόλο, αλλά όχι μόνος του αφού θεωρείται δεδομένο πως ο ίδιος δεν το επιθυμεί, ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Τέλος, ενήμεροι για την συνάντηση αλλά όχι από τους πρωταγωνιστές της και ούτε για το ακριβές περιεχόμενο της είναι και οι νυν διοικούντες της ΑΕΚ ενώ δεν είναι γνωστό σε ποιο βαθμό είναι ενημερωμένοι και σύμφωνοι οι δύο εναπομείναντες ενεργοί μέτοχοι Παππάς και Νοτιάς.

Πηγή: aek365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags