Facebook Pixel "Το παράδειγμα της Μακάμπι"
Μπάσκετ
| 2011-04-12 14:01:00

"Το παράδειγμα της Μακάμπι"

"Το παράδειγμα της Μακάμπι"

Την επιμονή των ανθρώπων της Μακάμπι να αλλάξουν τις ώρες της διαεξαγωγής του μικρού και μεγάλου τελικού γης Ευρωλίγκας σχολιάζει στο σημερινό "Goal" ο Νίκος Μπουρλάκης.

Πολύ καλά έκαναν οι παράγοντες της Μακάµπι κι επέµειναν για αλλαγή των ωρών της διεξαγωγής του µικρού και µεγάλου τελικού της Ευρωλίγκα, κάτι που τελικά πέτυχαν. Καλό θα ήταν επίσης να το καταλάβουν αυτό ορισµένοι εκεί στην Ευρωλίγκα προκειµένου να αποφευχθούν παρόµοιες καταστάσεις στο µέλλον.

Η συγκεκριµένη µέρα είναι ιερή για το Ισραήλ κι εµείς επιµέναµε από την πρώτη στιγµή ότι, αν η Ευρωλίγκα δεν άλλαζε τίποτα, τότε η Μακάµπι πολύ απλά ΔΕΝ θα κατέβαινε στη Βαρκελώνη! Δεν µπορείς να ισοπεδώνεις τα πάντα. Οπως πολλές φορές έχει συµβεί σε βάρος ελληνικών ή γενικώς οµάδων που εκπροσωπούν ορθόδοξες χώρες.

Δεν µπορούµε να ξεχάσουµε το ότι οι ηµιτελικοί Παναθηναϊκού - Ολυµπιακού το '94 και το '95 σε Τελ Αβίβ και Σαραγόσα έγιναν Μεγάλη Τρίτη. Ο Παναθηναϊκός, δε, το '96 είχε κατακτήσει το ευρωπαϊκό... Μεγάλη Πέµπτη, ενώ το 2002 (επί ηµερών ULEB δηλαδή) η κατάσταση ήταν ακόµα πιο «κραυγαλέα»: Ο Παναθηναϊκός είχε πάρει το εισιτήριο για τον τελικό τη... Μεγάλη Παρασκευή των Ορθοδόξων και το τρόπαιο την Κυριακή του Πάσχα! Και καλά, Κυριακή του Πάσχα είναι µέρα χαράς... Πανηγύρια µεγαλοπαρασκευιάτικα δεν ήταν κι ό,τι καλύτερο σαν εικόνα, ανεξάρτητα από το αν είσαι... θρήσκος ή όχι!

Καλά έκανε η Μακάµπι κι επέµεινε και µακάρι να χρησιµεύσει ως παράδειγµα στο µέλλον. Οσο για τις δικαιολογίες περί «τελευταίας στιγµής», δεν στέκουν. Από την αρχή της σεζόν η Μακάµπι είχε γνωστοποιήσει το αίτηµά της.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags