Facebook Pixel Από την εκτίναξη στην κατάθλιψη! (ΦΩΤΟ)
| 2011-04-13 11:30:00

Από την εκτίναξη στην κατάθλιψη! (ΦΩΤΟ)

Από την εκτίναξη στην κατάθλιψη! (ΦΩΤΟ)

Είμαστε χρόνια στην πιάτσα και δεν θυμόμαστε άλλη φορά να υπάρχει τέτοιο "κραχ" πρωτοσέλιδων για τον Παναθηναϊκό. Εκποίηση, πτώχευση, μπακάλικο, πωλητήριο…

Αυτά γράφουν σήμερα οι εφημερίδες, όπως επισημάναμε και νωρίτερα. Πράγματα που παλιότερα θα φάνταζαν αδιανόητο να γραφτούν για την συγκεκριμένη ομάδα. Και ο Παναθηναϊκός φαίνεται να έχει μπει στην δική του Μεγάλη Εβδομάδα. Μια μαρτυρική περίοδο, δηλαδή.

Τέτοιες μέρες πάνω – κάτω, στις 22 Απριλίου 2008, σφραγίστηκε η πολυμετοχικότητα. Ενώ σαν σήμερα, 13 Απριλίου εκείνη τη χρονιά, είχε γίνει το συλλαλητήριο των οπαδών του Παναθηναϊκού στο Πεδίον του Άρεως που "έσπρωξε" τις εξελίξεις (ΒΙΝΤΕΟ).

Κάτσαμε και ψάξαμε τα πρωτοσέλιδα της 23ης Απριλίου 2008. Είναι πράγματι ένα σοκ συγκριτικά με όσα συμβαίνουν τρία χρόνια μετά. Οι εφημερίδες τότε μιλούσαν για ανάσταση, για ένωση των παναθηναϊκών μεγιστάνων, για 80 και 110 εκ. ευρώ που σήμερα ακούγονται ιλιγγιώδη τέτοια ποσά πια, με δεδομένο ότι στον Παναθηναϊκό αδυνατούν να συγκεντρώσουν ακόμα και 10 ή, 15 εκ.

Η ψυχική ανάταση όλων των παναθηναϊκών το 2008, την ιστορική χρονιά της επετείου για τα 100 χρόνια, έφτασε να γίνεται κατάθλιψη μόλις μια τριετία αργότερα, με το μέλλον της ομάδας να μοιάζει πιο δύσκολο από ποτέ.

Θυμηθείτε τι γράφανε τότε οι εφημερίδες μετά την εξέλιξη της πολυμετοχικότητας και κάντε μια σύγκριση μετά για το πώς έχει διαμορφωθεί τώρα το σκηνικό.

Είναι πραγματικά συγκλονιστικό πως από το λίμιτ απ ηθικού κι αισιοδοξίας φτάσαμε στο λίμιτ ντάουν απογοήτευσης και μαυρίλας, με όλα αυτά που μεσολάβησαν επί πολυμετοχικότητας, τουλάχιστον με τον τρόπο που εφαρμόστηκε στον Παναθηναϊκό

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags