Facebook Pixel Με στόχο το χατ τρικ!
| 2011-04-14 14:24:00

Με στόχο το χατ τρικ!

Με στόχο το χατ τρικ!

Έχοντας μονοπωλήσει την κορυφή, τόσο στις μάχες της pole position όσο και στους δύο πρώτους αγώνες (Αυστραλία και Μαλαισία), η Red Bull Racing στοχεύει στο να συνεχίσει το εντυπωσιακό της σερί και στην Σαγκάη το προσεχές Σαββατοκύριακο, διευρύνοντας έτσι και το βαθμολογικό της προβάδισμα.

Οδηγό αποτελεί η επιβλητική εμφάνιση του 2009, όπου οι πρωταθλητές πανηγύρισαν την πρώτη pole position, την πρώτη νίκη και το πρώτο 1-2 της ιστορίας τους! Όλα αυτά με το παιδί θαύμα, τον Σεμπάστιαν Φέτελ, σε ηγετικό ρόλο. Δύο χρόνια μετά, ο Γερμανός έχει εξελιχθεί σε μόνιμο πρωταγωνιστή και φυσικά τον νεότερο πρωταθλητή της Formula 1!

«Νομίζω πως αγώνα με τον αγώνα ωριμάζει ακόμα περισσότερο. Στη Μαλαισία πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και θεωρώ πως γίνεται ολοένα και καλύτερος. Συχνά, με κάνει να ξεχνώ πως είναι μόλις 23 ετών», παραδέχθηκε ο επικεφαλής της Red Bull Racing, o Κρίστιαν Χόρνερ.

Ο Φέτελ έχει «τρομάξει» τον ανταγωνισμό αφού συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα από την περσινή κατάκτηση του τίτλου, έχοντας έως τώρα το απόλυτο των 50 βαθμών. Ξέρει όμως πως το καλό ξεκίνημα, δεν του εξασφαλίζει την παραμονή του στο θρόνο.

«Έχουν διεξαχθεί μόνο δύο αγώνες, είναι σαφές πως όλα μπορούν να αλλάξουν και αυτό το είδαμε πολλές φορές πέρυσι. Κάθε πόντος μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος αλλά το σημαντικό είναι να επικεντρωθούμε στις δικές μας προσπάθειες και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε σε κάθε αγώνα», τόνισε ο Γερμανός.

Ενδιαφέροντα στοιχεία για το Grand Prix Κίνας:

- Αυτό είναι το 7ο Grand Prix της Formula 1 που διεξάγεται στη Σαγκάη

- Ο Hermann Tilke σχεδίασε τη διαδρομή, η χάραξη της οποίας βασίζεται στο κινέζικο χαρακτήρα «shang», που σημαίνει «εκεί ψηλά»

- Κανένας οδηγός δεν έχει καταφέρει να κερδίσει δύο φορές στην Κίνα. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ελπίζει να το αλλάξει αυτό φέτος…

- Ο παγκόσμιος πρωταθλητής εκκινεί από την pole position τα τελευταία δύο χρόνια, μετατρέποντας τη μάλιστα σε νίκη το 2009

- Οι γόμες ελαστικών της Pirelli που θα έχουν στη διάθεση τους οι ομάδες είναι η μαλακή και η σκληρή.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags