Facebook Pixel Mετρ της τακτικής ο Ερνέστο!
| 2011-04-15 11:30:00

Mετρ της τακτικής ο Ερνέστο!

Mετρ της τακτικής ο Ερνέστο!

Ο Βαλβέρδε, πάντως, αποδεικνύει συνέχεια ότι είναι ένας πραγματικά ξύπνιος άνθρωπος. Και το έχει δείξει και στο παρελθόν ότι κάνει καλή τακτική κι εντός, αλλά κι εκτός γηπέδων.

Ο Ισπανός, λοιπόν, βλέπει ότι όλα λειτουργούν υπέρ του. Κατ’ αρχήν πήρε πρωτάθλημα με χαρακτηριστική βαθμολογική άνεση. Έχει την στήριξη του Μαρινάκη, αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των οπαδών. Και οι μετοχές του έχουν ανέβει ξανά πλέον μετά το αποτυχημένο του πέρασμα από την Βιγιαρεάλ.

Βλέπει, όμως, και μερικά ακόμα πράγματα πιο μακροπρόθεσμα. Ότι ο Μαρινάκης είναι διψασμένος για ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση στο ήδη υπάρχον ρόστερ.

Ότι ο Παναθηναϊκός είναι στα κάτω του, που σημαίνει ότι υπάρχει το ενδεχόμενο και του χρόνου ο Ολυμπιακός να έχει τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα και, μάλιστα, δίχως ιδιαίτερη πίεση με δεδομένο ότι και η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ δεν είναι στα καλύτερά τους.

Επίσης, ο Βάσκος μπαίνει απευθείας σε ομίλους Champions League. Αρα, έχει εξασφαλισμένη δημοσιότητα σε όλη την Ευρώπη με τουλάχιστον έξι ματς υψηλού επιπέδου, ενώ παράλληλα θα δουλέψει την ομάδα με την ησυχία του όλο το καλοκαίρι και δίχως πίεση χρόνου.

Και, τέλος, το 2012 τέτοια εποχή θα βρίσκεται πάλι σε πλεονεκτική θέση ο προπονητής. Αν όλα, δηλαδή, έχουν πάει καλά θα μπορεί να διαπραγματευτεί είτε ένα καλύτερο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, είτε να πάει σε μια καλή ισπανική ομάδα, αφού θα έχει γίνει ακόμα πιο δυνατό το όνομά του. Ειδικά αν έχουν δείξει καλό πρόσωπο στην Ευρώπη οι ερυθρόλευκοι.

Ο Βαλβέρδε, λοιπόν, και πίεσε με τον τρόπο του, μέσω δημοσιευμάτων και δηλώσεων στην Ισπανία, αλλά κι έπαιξε το χαρτί μήπως επιστρέψει στην χώρα του, όμως έχοντας ουσιαστικά εξασφαλισμένο έναν ακόμα χρόνο στο λιμάνι, όπως κι έγινε.

Δυνατός στην τακτική ο Βάσκος. Οφείλουμε να το ομολογήσουμε αυτό. Και δείχνει ότι μαθαίνει κι από τα λάθη του, αφού οι χειρισμοί του ήταν όπως και να το κάνουμε διαφορετικοί, σε σχέση με την προηγούμενη θητεία του στον Ολυμπιακό επί Κόκκαλη.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags