Facebook Pixel 5 συμβουλές για το PES 2014
| 2014-03-17 19:10:00

5 συμβουλές για το PES 2014

5 συμβουλές για το PES 2014

Διαβάστε στον Sportdog και στην στήλη "Στον Πάγκο" οδηγίες στην οθόνη τακτικών που θα βελτιώσουν την ομάδα σας στο PES 2014!

Το site PESFan.com δημοσίευσε πέντε βασικές συμβουλές για να βελτιώσετε την ομάδα σας στο Pro Evolution Soccer 2014.

Οι συμβουλές αυτές αφορούν την οθόνη των τακτικών του παιχνιδιού, το λεγόμενο Game plan που συναντάται στην τελική οθόνη έναρξης ενός αγώνα. Δείτε λοιπόν τις συμβουλές αυτές κατά σειρά και ξοδέψτε λίγο χρόνο ώστε να τις εφαρμόσετε, μιας και η σωστή προετοιμασία φέρνει και τα κατάλληλα αποτελέσματα.

5. Formations και τοποθέτηση παικτών
Πολλοί κάνουν το λάθος να ξεκινήσουν έναν αγώνα χωρίς να μπουν καν σε ιδιαίτερες αλλαγές. Να έχετε υπόψη σας ότι οι προκαθορισμένες επιλογές διάταξης έχουν να κάνουν με τους προπονητές στο πραγματικό ποδόσφαιρο και η επιλογή παικτών τόσο με τις προσωπικές επιλογές τους, όσο και με τους τραυματισμούς που μπορεί να ισχύουν την χρονική αυτή περίοδο.

Στόχος σας είναι λοιπόν να επιλέξετε την κατάλληλη διάταξη με τους κατάλληλους παίκτες. Κάποιοι προτιμούν να βάζουν στην αρχική ενδεκάδα όλους τους καλούς παίκτες και να αλλάζουν την διάταξη αναλόγως κι άλλοι να διαλέγουν πρώτα την διάταξη και μετά να επιλέγουν τους καλύτερους δυνατούς παίκτες.

Να θυμάστε ότι με το drag & drop μπορείτε να βάλετε τον παίκτη σε θέση όπου θα αποδίδει καλύτερα, απλά μετατοπίζοντάς τον μερικά μέτρα πιο πέρα. Πατώντας το τετράγωνο στο PS3 (X στο Xbox 360) θα σας εμφανιστούν οι πιθανές θέσεις που μπορεί να μπει ο παίκτης σας.

Με το Δ (PS3) ή το Y (Xbox 360) εμφανίζονται τα στατιστικά όλων των παικτών, μαζί με τα skills και τα roles (με το Select -PS3- ή Back -Xbox 360 γίνεται επεξήγηση εικονιδίων). Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επιλέξετε παίκτη με attributes που να είναι πιο κοντά στο στυλ παιχνιδιού που θέλετε να εφαρμόσετε.


 

4. Στημένες φάσεις
Τα φάουλ και τα κόρνερ είναι μια καλή μέθοδος να σκοράρετε στο PES 2014 οπότε θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα έχουν αναλάβει οι σωστοί παίκτες για να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητές σας να πετύχετε γκολ. Πέρα από τους εκτελεστές, στοχεύστε και σε ποδοσφαιριστές με καλό height, jumping, strength και heading για να μπορέσουν να πιάσουν κεφαλιές αν χρειαστεί. Αφήστε τους κοντούς στα μετόπισθεν για να προλάβουν πιθανές αντεπιθέσεις.

3. Φυσική κατάσταση
Το condition κάθε παίκτη καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και την απόδοσή του. Τα βελάκια της κατάστασης των παικτών μπορούν να κάνουν έναν μέτριο παίκτη να παίξει ιδανικά και το αντίστροφο.

2. Preset tactics
Εξίσου σημαντικό είναι να κάνετε τις σωστές τακτικές κινήσεις σε άμυνα και επίθεση, ώστε οι επιλογές σας να ταιριάζουν με την διάταξη της ομάδας και τους παίκτες που χρησιμοποιείτε.

Μέσα σε έναν αγώνα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρεις διαφορετικές στρατηγικές, επιλέγοντας τα κουμπιά πάνω και κάτω στο d-pad. Όσο συνηθίζετε στις αλλαγές στρατηγικής την ώρα που παίζεται η μπάλα, τόσο μπορείτε να τις συνδυάζετε ώστε να προκαλείτε προβλήματα στον αντίπαλο.

1. Combination plays
Οι ιδανικοί συνδυασμοί που θα πιάσουν αδιάβαστη την αντίπαλη άμυνα μπορούν να αποφέρουν το γκολ από το πουθενά. Ορίζοντας τους συνδυασμούς αυτούς από τις τακτικές σας, τους ενεργοποιείτε μέσα στον αγώνα σε συγκεκριμένα σημεία του γηπέδου, πατώντας δύο φορές γρήγορα το L2. Αυτομάτως, οι παίκτες σας θα πραγματοποιήσουν την κίνηση που ορίσατε.

Θα πρέπει λοιπόν να μάθετε σε ποια τετράγωνα του γηπέδου θέλετε να γίνουν συνδυασμοί τακτικών (εμφανίζεται ένα εικονίδιο στο κάτω μέρος της οθόνης όταν ένας συνδυασμός είναι διαθέσιμος) και να συνηθίσετε τις κινήσεις των παικτών σας. Όταν θα μάθετε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς τότε θα ξέρετε και πως να τους χρησιμοποιήσετε.

Αυτές ήταν σε γενικές γραμμές κάποιες βασικές συμβουλές για το Game Plan του Pro Evolution Soccer 2014. Σας ευχόμαστε καλή τύχη, τόσο στα online παιχνίδια όσο και στα επίσημα τουρνουά (Pes-League.gr) που δίνουν τα χρηματικά έπαθλα και σας προκρίνουν στους παγκόσμιους τελικούς.
 

Καθίστε στον Πάγκο
[Με e-mail στο [email protected]]

Στείλτε θέματα προς συζήτηση, screenshots ή απορίες στο παραπάνω e-mail.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags