Facebook Pixel «Άξιος διάδοχος του Κόκκαλη»
| 2011-04-16 13:13:00

«Άξιος διάδοχος του Κόκκαλη»

«Άξιος διάδοχος του Κόκκαλη»

Ο Νίκος Κατσαρός γράφει ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης βρήκε τον πιο κατάλληλο άνθρωπο για να τον διαδεχθεί, τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Η φετινή χρονιά του Ολυμπιακού αποτελεί δικαίωση του Σωκράτη Κόκκαλη. Ο άνθρωπος που έγραψε τη δική του ένδοξη εποχή στον σύλλογο, είδε το όνομά του να φθείρεται πέρυσι, όταν κουρασμένος, αλλά και κορεσμένος δεν κατάφερε να αντιδράσει στην «επίθεση» του πολυμετοχικού, αλλά φεύγοντας έκανε τη σωστή κίνηση.

Άφησε τη σκυτάλη στον κατάλληλο άνθρωπο, τον κ. Μαρινάκη. Το αυριανό φινάλε του πρωταθλήματος βρίσκει τον Ολυμπιακό να κλείνει με επιτυχία τη χρονιά, αφού κατέκτησε εύκολα τον τίτλο, αλλά το πιο σημαντικό ίσως είναι ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να συνεχιστεί η κυριαρχία των «ερυθρόλευκων» όχι μόνο την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο, αλλά και για αρκετές ακόμη.

Ο διάδοχος του κ. Κόκκαλη προσαρμόστηκε με αξιοσημείωτη ταχύτητα στις απαιτήσεις της θέσης του, μπήκε επίσης πολύ γρήγορα στο νόημα του τι εστί ελληνικό πρωτάθλημα και με την κίνησή του να εξασφαλίσει τη συνέχιση της συνεργασίας του με τον Βαλβέρδε θα έλεγα ότι απέφυγε τα λάθη του προκατόχου του, ο οποίος είχε τις δικές του, διαφορετικές απόψεις ως προς τις σχέσεις του με τους προπονητές.

Στο συγκεκριμένο θέμα ο κ. Μαρινάκης ενήργησε χωρίς εγωισμούς και προκαταλήψεις, με βάση την αυτονόητη ποδοσφαιρική λογική. Δεν είχε δηλαδή κανέναν ενδοιασμό να εμπιστευθεί απόλυτα τον Ισπανό και να τον καταστήσει μοναδικό υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος, από τη στιγμή που ο Βαλβέρδε πέτυχε με το παραπάνω στο έργο του.

Βέβαια, η επιτυχία του θα ήταν απόλυτη αν η ομάδα τα είχε πάει καλύτερα και στο Κύπελλο, ας μην ξεχνάμε όμως ότι ελάχιστες ομάδες στην Ευρώπη πετυχαίνουν όλους τους στόχους τους, αλλά και το ότι είχε κληρονομήσει από τον Λίνεν το σοκ του αποκλεισμού από το Γιουρόπα Λιγκ. Με ικανό και επιτυχημένο προπονητή στο τιμόνι του, με σαφώς πιο ποιοτικό έμψυχο υλικό απ' όλους τους ανταγωνιστές του και με τη δυνατότητα να το ενισχύσει όσο χρειάζεται, ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει πολύ πλέον από τις άλλες ομάδες του εγχώριου πρωταθλήματος.

Οσο για τον κ. Μαρινάκη, μπορεί πια απαλλαγμένος από την όποια πίεση να αποδείξει ότι είναι άξιος διάδοχος του κ. Κόκκαλη, να ασχοληθεί περισσότερο με τη βελτίωση του παραγοντικού του προφίλ και να αποκτήσει τον αυτοέλεγχο που απαιτείται να έχει ο πρόεδρος ενός μεγάλου συλλόγου, στον οποίο δεν αρμόζει να «σύρεται» στις πειθαρχικές επιτροπές και στα γραφεία των εισαγγελέων».

Πηγή: setragoal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags