Facebook Pixel "Ευτυχώς τελείωσε!"
| 2011-04-21 09:31:00

"Ευτυχώς τελείωσε!"

"Ευτυχώς τελείωσε!"

Στο γεγονός ότι το ενδιαφέρον της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος απλώς περιμέναμε να μάθουμε ποια ομάδα θα πέσει στην Α2, σχολιάζει στο blog του ο Θανάσης Ασπρούλιας...

Μία αγωνιστική σεζόν ολοκληρώθηκε... Δύο ομάδες έπεσαν, άλλες τέσσερις σώθηκαν και καμπόσες από τις οκτώ που θα πάρουν μέρος στα πλέι οφ έκαναν υπολογισμούς αν έχουν χρήματα να πληρώσουν ακόμα ένα μήνα τους παίκτες... Οι ίδιες ομάδες, μάλλον καταριούνται την τύχη τους που η βαθμολογία τις φέρνει να συνεχίζουν και να μην πάνε από τώρα για διακοπές. Συγγνώμη, αλλά είναι αυτό πρωτάθλημα; Οχι βέβαια... Και το Περιστέρι με τον Κολοσσό, που θα αντιμετωπίζουν τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό αντίστοιχα, αλήθεια, σε τι μπορεί να ελπίζουν; Σε τίποτα! Την τελευταία αγωνιστική, αντί ...να σφάζεται κόσμος για μία θέση, για μία νίκη για ένα πλασάρισμα, το ενδιαφέρον περιοριζόταν σε δύο αγώνες, στη Ζοφριά και τη Ρόδο, όπου θα μαθαίναμε την ομάδα που θα έπεφτε.

Στην τελευταία αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός έκανε ιστορικό ρεκόρ, ρίχνοντας μία ξεγυρισμένη 70άρα στον Πανελλήνιο, ενώ ο Ολυμιακός πέρασε δια περιπάτου από τοΙβανώφειο. Αυτό, συμπαθάτε με, αλλά δεν είναι πρωτάθλημα, είναι εξαναγκαστικό έργο και μαρτύριο για τις ομάδες που αν σωθούν και δε μπορούν να μπουν στην τετράδα, δεν έχουν λόγο να συνεχίσουν.

Τέλος πάντων, ευτυχώς τελείωσε... Και το ενδιαφέρον τώρα συγκεντρώνεται σε δύο ζεύγη... Αυτό του ΠΑΟΚ με την Καβάλα και του Αρη με το Μαρούσι... Μήπως κι εκεί γίνει κάποια έκπληξη. Αν και είναι απίθανο. Οπότε πάμε σε ...βορειονότιους ημιτελικούς (Ολυμπιακός - Αρης και Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ).... Το μόνο ευχάριστο είναι ότι θα ξαναδούμε πάλι το μεγάλο ντέρμπι του Αρη με τον ΠΑΟΚ στον μικρό τελικό με τις δύο ομάδες να παλεύουν για μία θέση στην Ευρωλίγκα. Μέσα στη γενικότερη μιζέρια, κάτι είναι κι αυτό.

Τώρα θα μου πείτε... Γιατί τα λες όλα αυτά; Η απάντηση είναι απλή... Διότι από εδώ και πέρα και στο διάστημα που υπολείπεται κάθε τι που συμβαίνει γύρω από τον Παναθηναϊκό, έχει σημασία.

Για τον αγώνα με τον Πανελλήνιο είναι ελάχιστα αυτά στα οποία μπορούμε να σταθούμε. Και το κυριότερο, είναι το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο ραντεβού του πριν το ρεπό του Πάσχα, έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε... Σε ένα αδιάφορο ματς, με δεκάδες άλλοθι, οι παίκτες του Ομπράντοβιτς ήταν εξοργιστικά συγκεντρωμένοι και ενεργητικοί, διασύροντας τον Πανελλήνιο. Μόνο κέρδος είναι τούτο για μία ομάδα που μπροστά της το μεγαλύτερο στόχο της χρονιάς, το Φάιναλ Φορ. Αποδεικνύει τη νοοτροπία και τη διάθεση ενόψει του ημιτελικού με τη Σιένα... Δεν είναι τυχαίο αυτό που συνέβη στο ΟΑΚΑ, καθώς μία ομάδα απαιτείται να έχει πολύ εστιασμένη προσοχή για να αποδώσει με τέτοιο τρόπο σε ένα ματς που ανέβηκε η διαφορά στους 70 πόντους.

Υ.Γ. Για τον Διαμαντίδη θα πούμε εντός της εβδομάδας και πριν το Πάσχα... Αυτό που έχει καταφέρει είναι απλά συγκλονιστικό...

Υ.Γ. 1 Το χειρότερο για την ΑΕΚ δεν είναι ότι έπεσε... Το χειρότερο είναι ότι πανηγύρισαν εκατομμύρια Ελληνες με τη καταγραφή της μαύρης σελίδας που έγραψε η Ενωση. Και σίγουρα, όχι επειδή τη φοβούνταν. Μήπως θα πρέπει να τους προβληματίσει;

Πηγή: leoforos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags