Facebook Pixel Οι διαιτητές της Σούπερ Λίγκας με αριθμούς
| 2011-04-24 13:00:00

Οι διαιτητές της Σούπερ Λίγκας με αριθμούς

Οι διαιτητές της Σούπερ Λίγκας με αριθμούς

Μια ακόμα σεζόν έφτασε στο τέλος της όχι μόνο για τις ομάδες (εκτός από αυτές που θα παίξουν στα πλέι οφ) αλλά και για τους διαιτητές (εκτός από αυτούς που θα σφυρίξουν στα πλέι οφ).

Το SoccerPlus ακολουθώντας την παράδοση του πρώτου γύρου, σας παρουσιάζει με αριθμούς τα κατορθώματα των διαιτητών της μεγάλης κατηγορίας.

Συνολικά λοιπόν, στο πρωτάθλημα που μόλις τελείωσε σφύριξαν 23 διαφορετικοί διαιτητές. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται τόσο ο Δαλούκας, που έμεινε εκτός πινάκων μετά την δεύτερη αγωνιστική όσο και ο Κύρκος, που είναι στους πίνακες της Football League και χρησιμοποιήθηκε απλά σε ένα παιχνίδι.

Και οι δυο τους σφύριξαν από ένα ματς ωστόσο δεν ήταν ενεργά μέλη των πινάκων άρα τα στατιστικά έχουν νόημα όσον αφορά τους υπόλοιπους 21.

Ποιοί σφύριξαν τα περισσότερα

Από αυτούς, τα πιο πολλά ματς σφύριξαν οι Σιδηρόπουλος και Τριτσώνης. Οι δύο διαιτητές σφύριξαν σε 17 παιχνίδια ο καθένας ενώ σε απόσταση αναπνοής "τερμάτισε" ο Μάνταλος που σφύριξε 16. "Ουραγός" στην συγκεκριμένη κατηγορία, ο Ζαχαριάδης ήταν ο "αρχοντας" μόλις τεσσάρων αγώνων.

Οι "καρτάκηδες"...

"Πρωταθλητής" στις κίτρινες κάρτες δεν είναι άλλος από τον Τσινιάρη. Ο διαιτητής του συνδέσμου Αθηνών έβγαλε 106 φορές από το τσεπάκι του την κίτρινη κάρτα στα 14 παιχνίδια που σφύριξε με τους Κάκο με 98 και Τριτσώνη με 92 να ακολουθούν στην σχετική λίστα. Αντίστοιχα, ο διαιτητής που έδειξε τις λιγότερες (με εξαίρεση πάντα τους Δαλούκα και Κύρκο) ήταν ο Ζαχαριάδης που στα τέσσερα παιχνίδια που σφύριξε πρόλαβε να βγάλει 13 φορές την κίτρινη κάρτα.

Πιο ισορροπημένα είναι τα πράγματα όσον αφορά τις κόκκινες κάρτες. Πέντε συνολικά διαιτητές έχουν την πρωτειά στην συγκεκριμένη κατηγορία. Πρόκειται για τους Μάνταλο, Παμπορίδη, Κάκο, Τσινιάρη και Σπάθα που έδειξαν από τέσσερις κόκκινες κάρτες ενώ αντίστοιχα ούτε μία κόκκινη δεν έδειξαν οι Μήτσιος, Κουκουλάκης, Αμπάρκιολης και Ζαχαριάδης.

...και οι "πεναλτάκηδες"

Όσον αφορά την κατηγορία των πέναλτι, είναι έξι οι διαιτητές που μοιράζονται την πρώτη θέση. Σιδηρόπουλος, Κάκος, Θάνος και Καλόπουλος έδωσαν από έξι πέναλτι ενώ αντίθετα, τέσσερις διαιτητές δεν έδειξαν ούτε μια φορά την άσπρη βούλα. Ο λόγος για τους Σπάθα, Βοσκάκη, Αμπάρκιολη και Ζαχαριάδη.

Οι διαιτητές των ντέρμπι

Ο Κάκος ήταν αυτός που σφύριξε το αιώνιο ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ ενώ ο Καλόπουλος ήταν ο "άρχοντας της αναμέτρησης" στον επαναληπτικό του "Καραϊσκάκη", στο πιο πολυσυζητημένο παιχνίδι της χρονιάς δηλαδή. Ο Σιδηρόπουλος σφύριξε και τα δύο ντέρμπι της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό ενώ τους αντίστοιχους επαναληπτικούς σφύριξε ο Παμπορίδης!

Τέλος, οι Τσινιάρης και Κωνσταντινέας είχαν οριστεί στο κλασσικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη. Ο πρώτος ήταν ο διαιτητής στο ματς της Τούμπας και ο δεύτερος στο ματς του "Κλεάνθης Βικελίδης".

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags