Facebook Pixel Αυτή την ομάδα ζηλεύω, όχι την Μπάρτσα!
| 2011-04-28 08:33:00

Αυτή την ομάδα ζηλεύω, όχι την Μπάρτσα!

Αυτή την ομάδα ζηλεύω, όχι την Μπάρτσα!

O Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για την αγαπημένη του ομάδα στην οποία θέλει να μοιάσει ο Ολυμπιακός.

Aναλυτικά το άρθρο του:

• Μπορεί να μην είναι από τα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αλλά εγώ αυτή την ομάδα ζηλεύω, την φετινή Πόρτο.

• Με ένα καινούργιο προπονητή, μόλις 34 ετών, πήρε το πρωτάθλημα από την 25η αγωνιστική (πιο νωρίς κι από τον Ολυμπιακό δηλαδή), όντας αήττητη (25 νίκες και δύο ισοπαλίες στις 27 μέχρι στιγμής αγωνιστικές), πάει φουλ για το νταμπλ, αφού στα ημιτελικά του κυπέλλου βγάζει νοκ άουτ την Μπενφίκα και, παράλληλα, προχωράει και στο Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας αποκλείσει, μετά τη φάση των ομίλων και την Σεβίλλη και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

• Και ζηλεύω αυτή την ομάδα, γιατί νομίζω ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πλησιάσει την Πόρτο-όχι π.χ. την Μπαρτσελόνα. Με αργά ίσως, αλλά σταθερά βήματα. Ίσως όχι στα πάντα-γιατί η Πόρτο έχει πάρει κύπελλα Πρωταθλητριών και Τσάμπιονς Λιγκ-, αλλά σε αρκετά πράγματα.

• Όπως π.χ. στο να έχει μία σταθερά αξιοπρεπή πορεία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και γιατί όχι στο να παίρνει, όταν του δίνεται η ευκαιρία, αήττητος το πρωτάθλημα στην Ελλάδα-και με το μίνιμουμ των βαθμολογικών απωλειών. Όπως θα μπορούσε να το κάνει φέτος κατά την γνώμη μου ο Ολυμπιακός.

• Να ξέρετε δε ότι πέρσι η Πόρτο είχε μία τραγική χρονιά, όπως ο Ολυμπιακός, αφού είχε τερματίσει τρίτη, πίσω όχι μόνο από την Μπενφίκα, αλλά και την Μπράγκα…Είχε φάει 0-3 από την Μπενφίκα στον τελικό του κυπέλλου και είχε αποκλειστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ με 0-5 από την Άρσεναλ…

• Τέλος πάντων, η Πόρτο έχει εφτά πρωταθλήματα στα εννιά τελευταία χρόνια, οπότε την περνάμε σε αυτό τον τομέα, με 13 στα 15!

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags