Facebook Pixel "Ταφόπλακα" στο best of της 9ετίας!
| 2011-05-02 09:25:00

"Ταφόπλακα" στο best of της 9ετίας!

"Ταφόπλακα" στο best of της 9ετίας!

Ο Γιώργος Γαλάτσης γράφει στο blog του γι' αυτούς που χάλασαν τη γιορτή της ΑΕΚ, τη δίκαιη κατάκτηση του τροπαίου και την επιλεκτική μνήμη του Γιώργου Δώνη.

Εννέα χρόνια περίμεναν αυτή τη στιγμή. Εννέα ολόκληρα χρόνια. Να γιορτάσουν έναν τίτλο, να αφήσουν έστω και για μια βραδιά ''πίσω τους'' τα μεγάλα βάσανα και τις πίκρες των τελευταίων ετών.

Κι όμως μια χούφτα αλητών γύρω στα 200 άτομα τα κατάφερε και πάλι! Δεν επέτρεψε στους ποδοσφαιριστές, στο τεχνικό επιτελείο, τους διοικούντες και τη συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων της ΑΕΚ να γλεντήσουν με την ψυχή τους την κατάκτηση του κυπέλλου. Κατάφεραν να ''ρίξουν ταφόπλακα'' ακόμη και στη μεγαλύτερη στιγμή της ομάδας την τελευταία 9ετία...

Ένα ολόκληρο γήπεδο παρακολούθησε βουβό το βράδυ του Σαββάτου την πλέμπα της ''κιτρινόμαυρης'' εξέδρας να τα ισοπεδώνει ΟΛΑ. Να πλακώνεται με τους ''θερμοκέφαλους'' οπαδούς του Ατρόμητου, να παίζει ξύλο με τα ΜΑΤ και το πιο φοβερό να χτυπάει ποδοσφαιριστές των ''κυανόλευκων''!!

Πραγματικά είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε θύματα στο ΟΑΚΑ. Γιατί δεν ήθελε και πολύ να καρφωθεί καμιά φωτοβολίδα στο κεφάλι του ανυποψίαστου θεατή, από τις τόσες που έφευγαν από τα πιστόλια των ηλιθίων από κοντινή απόσταση μετά το φινάλε του τελικού. Ευτυχώς η δράση της αλητείας περιορίστηκε στα θλαστικά τραύματα.

Είχε δίκιο ο Δώνης που μίλησε στο τέλος για οίκο ανοχής. Απόλυτο δίκιο, συμφώνησε μαζί του και ο Λυμπερόπουλος. Ο καθένας κάνει Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ μέσα στα ελληνικά γήπεδα (κι όχι μόνον). Θέλει να μπει στον αγωνιστικό χώρο για να πλακώσει στο ξύλο έναν ποδοσφαιριστή; Θα το κάνει. Εύκολα, για την πλάκα του. Το είδαμε το ''Γεώργιος Καραϊσκάκης'' στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, το ζήσαμε (σε όλο του το μεγαλείο) και στον τελικό της ντροπής.

Από 'κει και πέρα, οι δηλώσεις του Γιώργου Δώνη περί ''κάλπικου τίτλου'' και ''σκηνοθετημένου έργου'' είναι, τουλάχιστον, άστοχες.

Ο προπονητής του Ατρόμητου ''κρεμάστηκε'' από το γκολ-οφσάιντ του Λυμπερόπουλου και τα διέλυσε όλα από την πλευρά του, χωρίς να σκεφθεί στιγμή ότι η ομάδα του είχε 1,5 ημίχρονο για να αντιδράσει και περιορίστηκε σε δύο φάσεις στο 56΄ και στο 59΄ απέναντι σε μια ΑΕΚ που δεν μπορούσε να σταυρώσει μπαλιά.

Ο Γίωργος Δώνης δεν δικαιούται να μιλάει για ''κάλπικους τίτλους'' όχι, φυσικά, διότι έχει ''φάει ψωμί'' από την ΑΕΚ αλλά γιατί στον ''τελικό του Μπάκα'', τον Μάη του 1995, είχε γιορτάσει με την ψυχή του ώς ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού (σ.σ αντικαταστάθηκε στο 73΄ από τον Αλεξούδη) εκείνο το κύπελλο που κατακτήθηκε με το πέναλτι...ανακάλυψη του Θεσσαλονικιού διαιτητή στο 118ο λεπτό της παράτασης.

Επίσης αν του διαφεύγει, το κύπελλο που πανηγύρισε ως προπονητής της Λάρισας επί του Παναθηναϊκό στον τελικό του Βόλου προήλθε στο 82ο λεπτό από τον Ανσουέ, ποδοσφαιριστής ο οποίος αγωνιζόταν ντοπαρισμένος όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια.

Κοντολογίς ο λάβρος Γιώργος Δώνης (και ο κάθε Δώνης στην ποδοσφαιρική Ελλαδίτσα) έχουν επιλεκτική μνήμη και ''ανοίγουν το στόμα τους'' για να διαολοστείλουν και να καταγγείλουν το σύστημα (τους) όταν θα βρεθούν σε δυσχερή θέση.

Για να μην παρεξηγηθώ θα το γράψω ξανά ότι οι δηλώσεις του προπονητή του Ατρόμητου για τις εξωαγωνιστικές αθλιότητες είναι 100% σωστές. Απο 'κει και πέρα όμως...

Η ΑΕΚ έφθασε δίκαια στην κατάκτηση του κυπέλλου. Μόχθησε για να φθάσει μέχρι το ''τέλος του δρόμου'' αποκλείοντας κατά σειρά, Λάρισα, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Μια φάση στο 28ο λεπτό του τελικού δεν αρκεί για να αφήσει ''λεκέ'' σ' αυτή την κούπα κι ας ήταν η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ προβληματική στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα.

Αυτό το κύπελλο τον αξίζουν όλοι τους, αλλά υπάρχουν δύο παιδιά που δικαιούνται ένα ''κομμάτι'' παραπάνω. Αν δεν υπήρχαν σ' αυτή την πορεία οι συγκινητικοί, Λυμπερόπουλος και Δέλλας η ΑΕΚ θα είχε ''αποχαιρετήσει'' προ πολλού...

Πηγή: sentragoal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags