Facebook Pixel "Ισάξιοι και οι τέσσερις"
| 2011-05-05 12:36:00

"Ισάξιοι και οι τέσσερις"

"Ισάξιοι και οι τέσσερις"

Δεν υπάρχει φαβορί στο φετινό Φάιναλ Φορ, όπως δήλωσε ο προπονητής της Μακάμπι, Ντέιβιντ Μπλατ, στο επίσημο σάιτ της Ευρωλίγκας.

«Πάντα υπάρχει μεγαλύτερη πίεση στο πρώτο παιχνίδι του Final 4. Είναι ένας νέος χώρος για όλους μας και είναι δύσκολο να προβλέψεις τι ποσοστά ευστοχίας θα έχεις. Αλλάξαμε τον τρόπο παιχνιδιού και τον διαμορφώσαμε με δεδομένη την απουσία του Ντορόν Πέρκινς. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μία ομάδα που αμύνεται πολύ καλά. Είναι πολύ επιθετικοί και δεν σου επιτρέπουν εύκολα τα σουτ, αφού το σύστημά τους λειτουργεί αρκετά καλά. Θα είναι μία πρόκληση και για τους δυο μας. Δεν νομίζω ότι έχουμε περισσότερη εμπειρία.

Το συγκεκριμένο Final 4 είναι από τα πιο απρόβλεπτα, που θα δούμε των τελευταίων ετών. Δεν παίζει καμία “εντός έδρας”, ενώ όλες προκρίθηκαν αφού έχασαν τουλάχιστον ένα παιχνίδι ή είχαν το πλεονέκτημα έδρας (σ.σ. στα play off). Για μένα το να βρίσκεσαι εδώ και να λες πως “έχω περισσότερη εμπειρία από τη Ρεάλ Μαδρίτης”, σε αυτό το επίπεδο είναι πολύ δύσκολο. Θα ήθελα να το πω, αλλά δεν είναι αλήθεια. Όμως, θα πω ότι οι ομάδες έπαιξαν σκληρά και στο Final 4 έρχονται σε πολύ καλή κατάσταση. Και οι τέσσερις είναι ισάξιες», δήλωσε ο Μπλατ.

Από τη μεριά του, ο φόργουοντ των Ισραηλινών, Μίλαν Μάτσβαν, δήλωσε: «Το πρώτο Final 4 όπου πήγα ήταν το 2004, στο Τελ Αβίβ, ως θεατής. Εκεί είχα δει το μεγαλείο της Μακάμπι στο παρκέ, αλλά και το πόσο καταπληκτικοί είναι οι οπαδοί της. Πέρασαν επτά χρόνια από τότε και αυτή τη στιγμή αγωνίζομαι για τη Μακάμπι και είναι τεράστιο συναίσθημα για μένα. Ανυπομονούσα να νιώσω αυτή την ατμόσφαιρα.

Ο Ταλ Μπερνστάιν ήταν μέλος εκείνης της ομάδας το 2004 και μου έχει πει πολλά για το πώς είναι να συμμετέχεις στο Final 4 της Ευρωλίγκας. Ελπίζω να είμαι στη θέση να βοηθήσω την ομάδα μου. Η Ρεάλ απέδειξε ότι είναι μεγάλη ομάδα όταν νίκησε τη Βαλένθια στα προημιτελικά. Έχουν πολύ καλούς ψηλούς και δουλειά μου είναι να περιορίσω την αποτελεσματικότητά τους».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags