Facebook Pixel «Ποντάρω σε έναν τελικό ΠΑΟ-Ρεάλ»
Μπάσκετ
| 2011-05-06 09:34:00

«Ποντάρω σε έναν τελικό ΠΑΟ-Ρεάλ»

«Ποντάρω σε έναν τελικό ΠΑΟ-Ρεάλ»

Το ζευγάρι του τελικού της Ευρωλίγκας προέβλεψε ο γκαρντ της Μπαρτσελόνα, Ρίκι Ρούμπιο, ενώ αποκάλυψε πως ο Θοδωρής Παπαλουκάς είναι ο παίκτης που τον έχει εντυπωσιάσει περισσότερο…

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του στην «Sportday»:

-Πώς γίνεται να αποκτήσεις τόση αγωνιστική ωριμότητα σε ηλικία μόλις 20 ετών;
«Πιστεύω ότι πρέπει να έχεις θράσος από μικρός. Μέσα στο γήπεδο δεν πρέπει να σκέφτεσαι αν παίζεις απέναντι σε μεγαλύτερους. Πρέπει να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις, να έχεις θράσος ώστε να διεκδικείς την ευκαιρία σου, αλλά και να ξέρεις ποιο είναι το καλύτερο για την ομάδα σου προκειμένου να φτάσει στη νίκη».

-Το πιθανό lockout στο NBA θα επηρεάσει την απόφαση για το μέλλον σου;
«Δεν έχω πάρει καμία απόφαση. Αν είχα πάρει, θα το έλεγα χωρίς πρόβλημα. Δεν θέλω, όμως, να το σκέφτομαι. Το lockout είναι σημαντικό, γιατί το να μείνω χωρίς αγώνες για αρκετούς μήνες θα είχε σημασία για εμένα. Όσο αργήσω να πάρω την απόφασή μου τόσο το καλύτερο θα είναι για εμένα, γιατί θα ξέρω τις εξελίξεις για το lockout. Τώρα δεν θέλω να το σκέφτομαι, παρά μόνο να επικεντρωθώ στην Μπαρτσελόνα».

-Ποιος είναι ο αγαπημένος σου πλέι μέικερ στο ΝΒΑ;
«Όλοι τους έχουν πολλά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Μου αρέσει πολύ το ταλέντο του Ρόντο. Έχει σωματικά προσόντα και διαβάζει πολύ καλά το παιχνίδι. Φέτος MVP θα είναι ο Ρόουζ, που έχει πετύχει κάτι απίστευτο, σηκώνοντας το βάρος μιας ομάδας τόσο οργανωτικά όσο και εκτελεστικά. Το ίδιο ισχύει και για τον Κρις Πολ σε αυτή τη σειρά αγώνων με τους Λέικερς, στους οποίους δείχνει ότι έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και είναι φοβερός».

-Ποιος παίκτης σε εντυπωσίασε στην Ευρωλίγκα;
«Είναι πολλοί, αλλά περισσότερο απ' όλους ο Παπαλουκάς. Από μικρή ηλικία αποτελούσε ένα πρότυπο για μένα και πιστεύω ότι αυτά που κάνει είναι απίστευτα. Είχα από μικρός την τύχη να παίξω εναντίον του, όταν εγώ ήμουν στην Μπανταλόνα και εκείνος στην ΤΣΣΚΑ. Μου είχε φανεί ένας απίστευτος αντίπαλος».

-Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον;
«Αυτή τη στιγμή το μόνο που σκεφτόμαστε, εγώ και η ομάδα, είναι να τερματίσουμε πρώτοι στην κανονική περίοδο και να κατακτήσουμε τον τίτλο στη Liga ACB. Πέρυσι ήταν ο μοναδικός τίτλος που δεν κερδίσαμε και φιλοδοξούμε να τον πάρουμε φέτος».

-Οι απουσίες των Μπαζίλε και Μάικλ επηρέασαν στην Ευρώπη;
«Ποτέ δεν θα το μάθουμε, επειδή δεν έπαιξαν. Δεν είχαμε την τύχη να τους υπολογίζουμε. Πρόκειται, όμως, για παίκτες που προσφέρουν πολλά εντός και εκτός γηπέδου. Είναι πραγματικοί νικητές, έχουν πολλή εμπειρία και βοηθούν τους νεαρούς παίκτες και όσους χάνουν τον προσανατολισμό τους. Πέρυσι μας βοήθησαν πολύ και παρ' ότι φέτος δεν μπόρεσαν να το επαναλάβουν μέσα στο γήπεδο λόγω τραυματισμών, ήταν και πάλι σημαντικοί για εμάς εκτός γηπέδου».

-Το στοίχημα του Ρούμπιο για το φάιναλ φορ;
«Είναι δύσκολο... Ο Παναθηναϊκός φτάνει σε πολύ καλή φόρμα και είναι η ομάδα που απέκλεισε εμάς. Πιστεύω ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα γι' αυτόν. Ποντάρω σε έναν τελικό Παναθηναϊκός - Ρεάλ. Μετά θα είναι πολύ δύσκολο να επιλέξει κανείς τον νικητή».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags