Facebook Pixel Στον αστερισμό του Παναθηναϊκού
Μπάσκετ
| 2011-05-08 13:37:00

Στον αστερισμό του Παναθηναϊκού

Στον αστερισμό του Παναθηναϊκού

Αρκετός χώρος για νέα Κύπελλα υπάρχει στον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο σχόλιό του ο Νίκος Μπουρλάκης. 

Ο τίτλος θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο εξής: «Μία ομάδα μετράει τα άστρα»! Για τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχουν όρια κι αυτό είναι το βέβαιο, καθώς οι «πράσινοι» έχουν συνηθίσει τα ψηλά και δεν ζαλίζονται. Απόψε έχουν την ευκαιρία να προσθέσουν ένα ακόμα τρόπαιο στη βιτρίνα τους, που ούτως ή άλλως είναι πλούσια, αλλά όπως αποδεικνύεται κάθε χρόνο διαθέτει αρκετό χώρο για πολλά κύπελλα ακόμα!

Ο Παναθηναϊκός, στην κρίσιμη στιγμή, έδειξε χαρακτήρα, είχε προσωπικότητα κι απέδειξε γιατί θεωρείται η κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη την τελευταία 20ετία. Πάντα έχει τον τρόπο να «ξεκλειδώνει» δύσκολες καταστάσεις, να προσαρμόζεται στις ανάγκες και στις απαιτήσεις κάθε αγώνα.

Το είδαμε αυτό στη σειρά των πλέι οφ με την Μπαρτσελόνα, το είδαμε για μια ακόμα φορά στον ημιτελικό με τη Σιένα. Διαφορετικός ο ρυθμός των δύο αγώνων, διαφορετικές οι απαιτήσεις, αλλά οι «πράσινοι» προσαρμόστηκαν, έδειξαν πόσο δυνατοί και ανθεκτικοί είναι και βήμα προς βήμα έφτασαν ως εδώ: Πρώτα στο φάιναλ φορ και στη συνέχεια στον τελικό.

Απέναντι στον Παναθηναϊκό θα βρεθεί η Μακάμπι, μια ομάδα γεμάτη ποιότητα που παίζει σε υψηλό ρυθμό. Μια ομάδα που μπορεί να παίξει σε υψηλό σκορ και ταυτόχρονα βγάζει ενέργεια κι «επιθετικότητα» στην άμυνα. Για να είμαι ειλικρινής εκείνο που παρατήρησα στη Μακάμπι είναι ότι βασίζεται αρκετά στις ατομικές ικανότητες των παικτών της.

Αλλωστε και στον ημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης οι περισσότεροι πόντοι της ήταν προϊόν ατομικής πρωτοβουλίας, ενώ υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο: Προσπαθούν να ανοίξουν την άμυνα και να απελευθερώσουν τη ρακέτα είτε με τα περιφερειακά σουτ (Πνίνι και Μπλου κατά κύριο λόγο, που διαθέτουν εξαιρετικό σουτ) είτε με τις φάσεις στο ένας εναντίον ενός του Πάργκο, είτε με τη δημιουργία του (σπουδαίου) Τσακ Εϊντσον προκειμένου να απομονώσουν στο «ένας εναντίον ενός» τον Σχορτσιανίτη. Η Μακάμπι είναι ικανότατη στο ανοιχτό γήπεδο, μπορεί να χτυπήσει σε πρωτεύοντα ή δευτερεύοντα αιφνιδιασμό, αλλά δεν δείχνει το ίδιο ικανή στο πέντε εναντίον πέντε

Τα υπόλοιπα θα απαντηθούν το απόγευμα, σ' έναν μεγάλο τελικό, ανάμεσα στις δύο κορυφαίες ομάδες της τελευταίας 10ετίας στην Ευρώπη που συνθέτουν το πλέον «εμπορικό» -από κάθε άποψη- ζευγάρι τελικού.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags