Facebook Pixel Και η ιστορία γράφεται ακόμη
Μπάσκετ
| 2011-05-09 13:48:00

Και η ιστορία γράφεται ακόμη

Και η ιστορία γράφεται ακόμη

Επαγγελματία νικητή, τροπαιούχο και ισόβιο πρωταθλητή χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό ο Νίκος Μπουρλάκης στο σημερινό του σχόλιο στο "Goal".

Ενα χρυσό βιβλίο δεν τελειώνει ποτέ για έναν ισόβιο πρωταθλητή! Διότι τελικά αυτό είναι ο Παναθηναϊκός: Ισόβιος πρωταθλητής. Επαγγελματίας νικητής και τροπαιούχος.

Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός σε έχει υποχρεώσει να μην έχεις λόγια! Τι άλλο να πεις για μια τέτοια ομάδα που έχει τον τρόπο της στο να κατακτά τρόπαια; Αλήθεια, μπορεί κάποιος να συνειδητοποιήσει τι σημαίνει η λέξη «έξι ευρωπαϊκά»; Πόσες ομάδες έχουν καταφέρει να φθάσουν σ' αυτό το επίπεδο, πολύ δε περισσότερο προερχόμενες από τη χώρα τού ό,τι να 'ναι, που δεν υπάρχει οργάνωση και κατεύθυνση (όπως και κουλτούρα) στο αθλητικό κομμάτι και όχι μόνο.

Ο Παναθηναϊκός εκτιμώ ότι είναι ξεχωριστό κομμάτι του ελληνικού αθλητισμού, αλλά και σπάνιο. Αναμφισβήτητα δεν μπορώ να βρω κάτι που να «ταιριάζει» τον Παναθηναϊκό με την ελληνική πραγματικότητα.

Αυτά τα έχουμε πει και πιθανότατα θα τα ξαναπούμε, αλλά η ουσία έχει να κάνει με το ότι ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε στη Βαρκελώνη πόσο δίκαια πήρε το τρόπαιο. Παρουσίασε μια ομάδα που είχε απαντήσεις σε όλα και κυρίως απέδειξε ότι με μία επιλογή δεν μπορείς να τον κερδίσεις.

Η Σιένα δεν τα κατάφερε με την επιλογή του «ξύλου» και μόνο διότι όταν χρειάστηκε να «παράγει» παιχνίδι, δεν υπήρχε τρόπος να συγκριθεί με τον Παναθηναϊκό. Η Μακάμπι είναι μια ομάδα εντελώς μονοδιάστατη στην έκφρασή της και κυρίως ένα σύνολο που βασίζεται στην ατομική ικανότητα των παικτών της. Από το βράδυ της Παρασκευής και μετά λέγαμε ότι «από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός άντεξε στο ξύλο της Σιένα, δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει το τρόπαιο».

Τον Παναθηναϊκό δεν μπορείς να τον νικήσεις με φάσεις στο ένας εναντίον ενός, με μονοδιάστατες επιθέσεις, με μηδέν αντιμετώπιση του πικ εν ρολ. Κι όταν άρχισαν να μπαίνουν τα περιφερειακά σουτ των «πράσινων», τότε όλα έγιναν ευκολότερα κι επί της ουσίας ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το ευκολότερο τρόπαιο της ιστορίας του.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags