Facebook Pixel Την πλάτη του ΠΑΟΚ!
| 2011-05-13 11:24:00

Την πλάτη του ΠΑΟΚ!

Την πλάτη του ΠΑΟΚ!

Ο Βασίλης Βέργης γράφει για τον ΠΑΟΚ που αποκτά δικαίωμα να βγάλει τη γλώσσα περιπαικτικά σε ΠΑΟ (μοιάζει με Τιτανικό) και ΑΕΚ (έπαιξε για να μην χάσει).

Αναλυτικά το άρθρο του:

Αν ο ΠΑΟΚ, που μπήκε στη διαδικασία των πλέι οφ δίχως βαθμό, καταφέρει τελικά να πάρει την 1η θέση και να διεκδικήσει ξανά στα προκριματικά την τύχη του στο Τσάμπιονς Λιγκ, τότε θα έχει κάθε δικαίωμα να βγάλει τη γλώσσα περιπαικτικά σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ λιποθυμώντας ταυτόχρονα από τα γέλια. Η ομάδα του Ζαγοράκη είναι σοβαρή και κάνει ό,τι πρέπει έως τώρα για μία εκ νέου υπέρβαση. Πρώτα έριξε στο καναβάτσο τον Παναθηναϊκό και μετά «καθάρισε» και με τον Μπέο στον Βόλο.

Την πλάτη του ΠΑΟΚ βλέπουν πλέον η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Κι αν για την Ενωση το ματς της Κυριακής στο ΟΑΚΑ κόντρα στον «δικέφαλο» του Βορρά είναι όλα τα λεφτά για να ξαναπάρει κεφάλι, άλλο τόσο είναι για τον ΠΑΟΚ, που και με ισοπαλία άρχοντας θα είναι. Οσο για τον Παναθηναϊκό, η τραγελαφική κατάσταση μοιάζει να έχει σκεπάσει σαν σύννεφο όλο το σύλλογο.

Μπήκαν με τρεις βαθμούς στα πλέι οφ οι «πράσινοι» και τώρα έχουν με το ζόρι έναν ακόμη. Στην 3η θέση είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος σε κάθε ματς έπειτα από το περιβόητο εκείνο στο «Γ.Καραϊσκάκης» δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό «ομάδα που παίζει σαν να είναι σύνολο παλαιμάχων». Δεν υπάρχει αύρα, δεν υπάρχει σχέδιο, δεν υπάρχει φλόγα. Ο Φερέιρα δεν κατάφερε να εμπνεύσει ένα... βασανισμένο σύνολο παικτών και οι ποδοσφαιριστές σου δίνουν την αίσθηση ότι παρακαλάνε να τελειώσει το μαρτύριό τους.

Δεν ήταν ντέρμπι αυτό το πράγμα που είδαμε χθες. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έκανε δύο φάσεις, μία στο 47ο και άλλη μία στο 85ο με τον Βύντρα. Κι αν ο Καφές σκόραρε στην τεράστια ευκαιρία που σπατάλησε απέναντι στον πεσμένο Τζόρβα στο φινάλε του αγώνα, τότε το ΟΑΚΑ θα... βούιζε για ώρες από τα βαρελότα.

Για την ΑΕΚ τα πράγματα είναι... κυνικά απλά. Πήγε στο Ολυμπιακό Στάδιο ως φιλοξενούμενη για να μη χάσει, αλλά θα μπορούσε και να νικήσει, αν ο Μπλάνκο δεν ενεργούσε ως... κυνηγός στη φάση του αυτογκόλ. Η ΑΕΚ έχει μια σοβαρή διαφορά από τον Παναθηναϊκό. Δείχνει να έχει κίνητρο. Η κατάκτηση του Κυπέλλου την μπόλιασε με αυτοπεποίθηση κι αυτό θέλει να το πιστωθεί κερδίζοντας την κορυφή στα πλέι οφ.

Ναι, δεν... τρέλανε φυσικά κανέναν με την απόδοσή της, αλλά τη δουλειά την έφερε εις πέρας. Χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα. Οι παίκτες της, σε αντίθεση με αυτούς του Παναθηναϊκού, δεν έχουν αδειάσει αγωνιστικά, ενώ δεν δείχνουν να... λύγισαν από τις πρόσφατες απίστευτες εξαγγελίες Αδαμίδη για το μέλλον της εταιρείας. Αν σε αυτά προσθέσουμε την απουσία των Σκόκο, Λυμπερόπουλου, τότε ουδείς στην Ενωση «χαλιέται» με την ισοπαλία.

Στον Παναθηναϊκό, όμως, η υπόθεση είναι σύγχρονος Τιτανικός. Δεν τους έφτανε το διοικητικό χάλι και η οργή της εξέδρας (η οποία χθες «έβραζε» κατά πάντων), δεν τους έφτανε η... ένα με το χόρτο απόδοση της ομάδας, την Κυριακή πάνε στον Βόλο να ξαναβρούν τον Μπέο. Και μπορεί ο εν λόγω «Περπινιάδης» να είναι τελευταίος, αλλά με τον Παναθηναϊκό έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία, όπως φάνηκε και στο ματς πρωταθλήματος. Εκτός κι αν αισθανθεί ξαφνική «συμπάθεια» επειδή ο μόνος τρόπος να βγει ο Βόλος στην Ευρώπη είναι να μην τερματίσει η ΑΕΚ πρώτη στα πλέι οφ...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags