Facebook Pixel «Μπορεί σήμερα, αύριο ή σε έναν χρόνο… »
Μπάσκετ
| 2011-05-13 14:36:00

«Μπορεί σήμερα, αύριο ή σε έναν χρόνο… »

«Μπορεί σήμερα, αύριο ή σε έναν χρόνο… »

Μία ακόμα φορά ο Παύλος Γιαννακόπουλος δεν ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του ποιο είναι το μέλλον της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, καθώς αποκάλυψε ότι είναι στόχος τα εννιά ευρωπαϊκά!

Ο ισχυρός άνδρας του μπασκετικού τμήματος σχολίασε σε δηλώσεις του ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να ξεκουραστεί, μετά από 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο «τριφύλλι». Δεν έκρυψε, όμως, ότι υπάρχει όραμα για κατάρριψη του ρεκόρ των οχτώ ευρωπαϊκών τίτλων της Ρεάλ Μαδρίτης, από τον Παναθηναϊκό.

Ακόμα, σχολίασε με δηλώσεις του στην εφημερίδα «DEAL» ότι θα συμμετάσχει στην αύξηση του Μ.Κ. της ΠΑΕ αν το κάνουν και οι υπόλοιποι μέτοχοι, ενώ επανέλαβε ότι ο γιος του, Δημήτρης, δεν ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τα διοικητικά ούτε του μπασκετικού αλλά ούτε και του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Αναλυτικά:

- Πρόεδρε, είπατε ότι κάποια στιγμή θα φύγετε από τον Παναθηναϊκό. Περιμένετε κάτι για να πάρετε την απόφαση;
«Να ξεκουραστώ θέλω, τίποτα παραπάνω...»

- Υπάρχει κάποιο όνειρο που δεν έχετε ζήσει με αυτή την ομάδα; Κάτι το οποίο θέλετε να δείτε για να πείτε «φεύγω»;
«Με τον Παναθηναϊκό έχω δει και έχω ζήσει τα πάντα! Είμαι 40 χρόνια στην ομάδα. Ένιωσα πίκρες, στεναχώριες, αλλά και πολλές χαρές. Σαφώς, οι τελευταίες είναι και οι περισσότερες! Δεν υπάρχει κάτι άλλο το οποίο θα μπορούσα να περιμένω από την ομάδα του μπάσκετ»

- Η ομάδα έφθασε τα 6 ευρωπαϊκά. Με άλλα δυο ισοφαρίζει το ρεκόρ της Ρεάλ και με άλλα 3 καταρρίπτει αυτό το μεγάλο ρεκόρ. Αυτό είναι ένα όραμα για εσάς;
«Βεβαίως και αυτό αποτελεί έναν στόχο, ένα όνειρο. Για να αφήσουμε πίσω μιας μια πολύ μεγάλη ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.»

- Στο ποδόσφαιρο τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Υπάρχει μια γκρίνια, μια δυστοκία...
«Δεν ανακατεύομαι στα θέματα του ποδοσφαίρου.»

- Έχετε πει, όμως, ότι θα βάλετε χρήματα στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ...
«Εάν συμμετάσχουν όλοι οι μέτοχοι στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, τότε θα συμμετάσχω και εγώ, σύμφωνα με το ποσοστό μου στην ΠΑΕ»

- Επειδή πολλά ακούγονται πολλά γράφονται, ακόμα και ότι αλλάζετε γνώμη για διάφορα θέματα. Για παράδειγμα: το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κύριε πρόεδρε, σας ενδιαφέρει;
«Όχι, όχι. Η πλειοψηφία της ΠΑΕ δεν με ενδιαφέρει.»

- Ο γιός σας, ο Δημήτρης, δήλωσε για την «επόμενη μέρα» του Παναθηναϊκού «η οικογένεια Βαρδινογιάννη στο ποδόσφαιρο, η οικογένεια Γιαννακόπουλου στο μπάσκετ».
«Δεν ξέρω τι έχει πει ο γιός μου, ρωτήστε εκείνον για όσα είπε επάνω σε αυτό το θέμα. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι.»

- Στο μυαλό σας υπάρχει η πιθανή διαδοχή σας στην ηγεσία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός από τον γιο σας, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, όταν αποφασίσετε να αποχωρήσετε;
«Ο Δημήτρης έχει δηλώσει επαλειμμένα και κατηγορηματικά ότι δεν τον ενδιαφέρει να ασχοληθεί με τα διοικητικά του Παναθηναϊκού».

- Αυτό ισχύει και για το ποδόσφαιρο και για το μπάσκετ;
«Σαφώς ναι και στο ποδόσφαιρο εννοεί ότι δεν τον ενδιαφέρει και στο μπάσκετ!»

- Η οικογένεια Γιαννακόπουλου έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια περί τα 350 εκατομμύρια ευρώ για να «χτίσει» αυτή την «αυτοκρατορία» στο μπάσκετ. Αν φύγετε υπάρχει άνθρωπος να πληρώσει άλλα...τόσα, για να συνεχίσει το τεράστιο έργο σας; Προσωπικά νομίζω ότι δεν υπάρχει τέτοιος άνθρωπος...
«Δεν ξέρω πότε και σε ποιον. Θα τον δώσουμε σίγουρα σε έναν καλό άνθρωπο, ο οποίος θα αγαπά τον Παναθηναϊκό. Μπορεί σήμερα, μπορεί αύριο, μπορεί σε έναν χρόνο.»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags