Facebook Pixel Απεξάρτηση στη Football League;
| 2011-05-13 15:59:00

Απεξάρτηση στη Football League;

Απεξάρτηση στη Football League;

"Το πρόβλημα το έχει μόνο ο Ηρακλής; Στην Ελλάδα είναι όλοι οι έμποροι ναρκωτικών έξω και όλοι οι χρήστες μέσα". Με αυτά τα λόγια ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος αναφέρεται στον υποβιβασμό του Γηραιού.

Στην ουσία, δηλαδή, παραδέχεται το πρόβλημα της ομάδας του, αλλά δεν αποδέχεται την απόφαση από τη στιγμή που "όλο το ποδόσφαιρο βρωμάει", όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Στενοχωριέμαι πραγματικά για όσα συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα και το ποδόσφαιρό της. Αυτήν τη χώρα τη διέπει στρουθοκαμηλισμός. Βασιλεύει η ατιμωρησία σε όλα τα επίπεδα. Ο κόσμος είναι εξοργισμένος. Συμβαίνουν απίστευτα πράγματα στην κοινωνίας μας και το ποδόσφαιρο είναι ο καθρέφτης της. Ζούμε με τον φόβο και τη καχυποψία .

Μέσα σε όλη αυτήν την κατάσταση, τιμωρείς μόνο τον Ηρακλή. Πριν ανέβω στη Θεσσαλονίκη πίστευα πως είναι κόμπλεξ, αλλά δεν είναι έτσι. Δεν είναι καθαρή η απόφαση για τον Ηρακλή, αφού δεν είναι η μόνη ομάδα με τέτοια προβλήματα», είπε αρχικά ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στον "Novasport FM", προσθέτοντας:

«Υπάρχουν συμφέροντα στην Ελλάδα και εξυπηρετούνται από αποφάσεις. Είναι καθαρή η απόφαση για τον Ηρακλή. Η πρώτη σκέψη που σου έρχεται είναι, όχι. Δεν μπορεί το κράτος να κάνει επίδειξη στον αδύναμο, με τη γενικότερη έννοια. Βγαίνουν οι ίδιοι και λένε για προβλήματα παντού και τιμωρούν μόνο τον Ηρακλή».

Αναφερόμενος στα λάθη του “Γηραιού”, συμπλήρωσε: «Έχουν γίνει λάθη από τη διοίκηση του Ηρακλή, τόσο ως προς τους παίκτες, όσο και ως προς άλλες κατευθύνσεις. Ειπώθηκαν ψέματα είτε ηθελημένα, είτε άθελα. Υπήρχε η άποψη ότι θα παρθεί η άδεια. Αυτό που ενδιαφέρει την UEFA είναι πόσο ήταν το έλλειμμα πέρσι και πόσο είναι φέτος.

Ούτε στη Β’ Εθνική θα στεριώσει το Ηρακλής. Το πιο πιθανό είναι να πάει στη Δ’ για να ξεχρεώσει ή να κάνει κάποια συγχώνευση».

Σχολιάζοντας τους λόγους που δεν πήρε την άδεια η ομάδα της Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε: «Ο Ελευθερόπουλος δεν είναι πληρωμένος, όπως το 70% των ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα. Όμως εγώ αποφάσισα να κάνω διακανονισμό. Λένε για δύο νέα παιδιά, αλλά τα λεφτά που έχουν να πάρουν είναι 500 ευρώ. Ο Πίτου Γκαρσία επίσης διέψευσε τα περί οφειλών. Η προσφυγή που έκανε ήταν για τα πλαστά έγγραφα και είναι κάτι διαφορετικό. Κάτι παρόμοιο ισχύει και με τον Ελευθεριάδη τον Γυμναστή. Τα ποσά είναι αστεία.

Την Ελλάδα δεν την αφήνουν να πτωχεύσει για να μην χάσουν τα χρωστούμενα οι ευρωπαίοι. Το ποδόσφαιρο ανάλογα είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας».

Καταθέτοντας την δική του εκδοχή για τιμωρία στις ομάδες, επεσήμανε: «Τους κρατάς στην Α’ Εθνική, όπου μπορούν να πάρουν και χρήματα από τα τηλεοπτικά για παράδειγμα και αν μέχρι μια ημερομηνία δεν έχουν εξοφλήσει ένα συγκεκριμένο ποσό τους αφαιρείς 3 βαθμούς. Δεν μπορείς να ρίχνεις μια ομάδα κατηγορία τόσο εύκολα. Ειδικά αν σου δείξει η ΠΑΕ ότι έχει καλύψει κάποιες οφειλές».

Μιλώντας για το τεκταινόμενα στον Ηρακλή, υποστήριξε: «Ο Ηρακλής είναι μια ταλαιπωρημένη ομάδα. Όλοι οι πρόεδροι που είχε τα τελευταία χρόνια εκδιώχθηκαν. Είναι ταλαιπωρημένη ομάδα, αλλά δεν μπορείς να τη διαλύσεις. Δεν βλέπω να πετυχαίνει κάποιο μοντέλο διοίκησης».

Για τις υπόλοιπες ομάδες είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ με αυτά που διαβάζω είναι ότι όλες οι ομάδες έχουν πρόβλημα. Αν συμβαίνει στην πραγματικότητα αυτό που λένε μόνο στον Ηρακλή γιατί δεν ανοίγουν οι φάκελοι; Το πρόβλημα το έχει μόνο ο Ηρακλής; Στην Ελλάδα είναι όλοι οι έμποροι ναρκωτικών έξω και όλοι οι χρήστες μέσα.

Υπήρχε προκατάληψη απέναντι στον Ηρακλή. Δεν ξέρω ακόμα το σκεπτικό, αλλά η ουσία είναι ότι δεν ρίχνεις μια ομάδα τόσο εύκολα, όταν όλος ο υπόλοιπος χώρος βρωμάει. Βέβαια δεν υπήρχε καμία ανησυχία, από την πλευρά της ομάδας. Πιο πολύ ανησυχούσαν οι αθλητές, από τους διοικούντες, από τους παράγοντες.

Ο κόσμος που πήγε στην Αριστοτέλους αγαπάει τον Ηρακλή, δεν αγαπάει πρόσωπα και διοικητικά σχήματα. Αν ο απέναντι ήταν ένας, θα λέγαμε εντάξει, αλλά δεν είναι ένας, είναι μια ολόκληρη κοινωνία. Στη Θεσσαλονίκη πιστεύουν ότι από πίσω κρύβονται συγκεκριμένες ομάδες και άτομα».

Καταλήγοντας στάθηκε στα μελλοντικά του σχέδια, υποστηρίζοντας: «Δεν θα μείνω στον Ηρακλή. Αν δεν μπορείς να επικεντρωθείς στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και ασχολείσαι με όλα γύρω, δεν μπορείς να αποδώσεις. Εγώ το λατρεύω το ποδόσφαιρο και δεν έχω ακόμα τη δύναμη να το αποχωριστώ. Θα πάω διακοπές, θα αδειάσει το κορμί και το μυαλό μου και μετά θα αποφασίσω που θέλω να πάω. Άλλωστε στην Ελλάδα δεν είναι και πολλές οι επιλογές».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags