Facebook Pixel Η επέλαση της βαριάς αραπιάς
| 2017-01-15 16:05:00

Η επέλαση της βαριάς αραπιάς

Η επέλαση της βαριάς αραπιάς

Γι αυτό πήρε τον Αλή Σικοκό ο Ολυμπιακός. Να μην την ξαναπατήσει όπως στα Περιβόλια, από τον Πλατανιά. Κανονικά έπρεπε να πάρει και τον αδελφό του Αλή, τον Ισά Σικοκό.

Δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια ο πρωταθλητής. Να κερδίζει 2-0 και να φεύγει από το γήπεδο με 2-2.

Οι Σικοκό είναι 4 αδέλφια, όλοι ποδοσφαιριστές. Κάποτε ο Ολυμπιακός είχε την ίδια περίοδο τους Ανδριανόπουλους. Πέντε αδέλφια, ένα φεγγάρι ήταν στην ενδεκάδα και εξι Ανδριανόπουλοι. Γιατί να μην το ξανακάνει ο Ολυμπιακός με τους Σικοκό.

Υπάρχουν κι άλλα τρία αδέλφια Σικοκό. Ο Μωχάμεντ που τον ήθελε στον Ολυμπιακό όταν ήταν προπονητής ο Μίτσελ κι έπαιζε συμπαίκτης του Αβραάμ στην Κίνα. Ο Ιμπραήμ Σικοκό, που πριν τέσσερα χρόνια ήταν δανεικός στον Παναθηναϊκό. Και ο Αμπντούλ Σικοκό της Ουντινέζε που το περασμένο καλοκαίρι ήταν να κάνει μεταγραφή σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, και Παναθηναϊκό.

Ένας άλλος Σικοκό, ο Μουσά είναι στην Νιούκαστλ. Έχουν γεμίσει τα γήπεδα της Ευρώπης από τους «Σικοκό», μαύρους ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν στις μαύρες πατρίδες τους ή από Γαλλία μέχρι Σουηδία. Μπερδεμένα πράγματα. Ο Μωχάμεντ Σικοκό, για παράδειγμα, είναι Γάλλος, αλλά παίζει στην εθνική του Μαλί, ενω ο αδελφός του στην Ακτή Ελεφαντοστού και ο άλλος αδελφός στην εθνική Μαλί.

Βλέπεις την ενδεκάδα της εθνικής Γαλλίας με οκτώ(!) αράπηδες. Αφρικάνικης καταγωγής. Μπλάκ σ’ όλες τις εθνικές ομάδες της λευκής Ευρώπης. Λεφτά έχει η μπάλα, φτωχαδάκια οι πρώην πρόσφυγες. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο να διακριθεί στο ποδόσφαιρο κάποιος από την πείνα.

Παναθηναϊκός σε στρηπτ-τηζ απόψε κόντρα στην ΑΕΚ, διάβασε apodytiriakias.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags