Facebook Pixel Καυτός Κόλκα στο SportDog: "Δεν ξεχνιέται το γκολ στον Ολυμπιακό..." - Τρελές αιχμές για τη διαιτησία!
| 2017-03-19 16:25:00

Καυτός Κόλκα στο SportDog: "Δεν ξεχνιέται το γκολ στον Ολυμπιακό..." - Τρελές αιχμές για τη διαιτησία!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Καυτός Κόλκα στο SportDog: "Δεν ξεχνιέται το γκολ στον Ολυμπιακό..." - Τρελές αιχμές για τη διαιτησία!

Ο αγαπημένος Φινλανδός των Πρασίνων μιλάει για το ντέρμπι που "καθάρισε" σε μία επική ανατροπή, στέλνει μήνυμα στον κόσμο για το σημερινό ματς και… θυμάται τα παλιά!

Λίγες ώρες πριν από το μεγάλο ντέρμπι της Λεωφόρου, ένας από το πιο ποιοτικούς, αλλά και πιο αγαπητούς παίκτες που πέρασαν από το Τριφύλλι τα τελευταία χρόνια, ο Γιόνας Κόλκα, μιλάει στο SportDog για όσα έζησε εκείνη την εποχή στην Ελλάδα, για το δικό του ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, αλλά και για τη σημερινή εποχή.

Επίσης, αναφέρεται στα… προβλήματα που αντιμετώπισε τότε στην χώρα μας με την διαιτησία και εύχεται τώρα τα πράγματα να είναι πιο επαγγελματικά, ώστε οι ομάδες να μάχονται στο χορτάρι και να παίρνουν αυτό που αξίζουν.

Επίσης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο SportDog, ο Γιόνας Κόλκα θυμάται το καλύτερο παιχνίδι που έζησε ως παίκτης του Παναθηναϊκού (και είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ!) και φυσικά το γκολ του κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ στέλνει και ένα ξεχωριστό μήνυμα τόσο στον κόσμο της ομάδας όσο και για το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής!

Αναλυτικά:

- Στο Facebook, έχετε φωτογραφία από την βράβευσή σας στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό. Ενημερώνεστε για την πορεία της ομάδας; Έχετε δει κάποιο παιχνίδι πρόσφατά;

Αν και είναι δύσκολο, προσπαθώ να παρακολουθώ τις εξελίξεις στον σύλλογο, αλλά δεν μπορώ να βλέπω τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, συχνά βλέπω τα highlights από κάποιους αγώνες.

- Αυτή τη στιγμή είστε μέλος της Αϊντχόφεν (σ.σ. στα τμήματα υποδομής) και παραμένετε κοντά στο ποδόσφαιρο. Αγαπάτε πολύ αυτό το άθλημα, σωστά; Θα μπορούσατε να ζήσετε χωρίς το ποδόσφαιρο;

Ναι, παραμένω και δουλεύω στην PSV, ωστόσο παράλληλα έχω και τη δική μου επιχείρηση, που πάλι όμως σχετίζεται με το ποδόσφαιρο. Με απλά λόγια, το ποδόσφαιρο είναι 24/7 στην ζωή μου. Φυσικά και δεν θα μπορούσα χωρίς αυτό…

- Οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν πολύ καλές αναμνήσεις από εσάς, ενώ όλοι θυμούνται ακόμα το γκολ που είχατε σημειώσει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο. Το θυμάστε;

Ναι, ναι φυσικά. Έχω εξαιρετικές αναμνήσεις για εκείνο το ματς και πάντα μου αρέσει να μιλάω για αυτό. Δεν το ξεχνάς εύκολα!

(Σ.σ. Ο Παναθηναϊκός είχε υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στην Λεωφόρο, σε ματς για τη 14η αγωνιστική της σεζόν 2002-03. Οι Πειραιώτες είχαν προηγηθεί 0-1 και 1-2 με αυτογκόλ των Χένκρινσεν - Κυργιάκου, όμως οι Πράσινοι πήραν τη νίκη με 3-2 και επική ανατροπή.

Ο Ολιζαντέμπε με καρφωτή κεφαλιά και ο Μπασινάς με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ ισορρόπησαν το ματς, προτού έρθει η λύτρωση από το πόδι του Γιόνας Κόλκα. Ο Φινλανδός έντεκα λεπτά μετά την είσοδο του στην αναμέτρηση στο 66', έφερε τη μπάλα στο δεξί έξω από την περιοχή, ζύγισε το σουτ και έκανε το 3-2 για τον Παναθηναϊκό, ολοκληρώνοντας την ανατροπή!)

- Ένα μήνυμα για τους φίλους του Παναθηναϊκού και το ντέρμπι της Κυριακής;

Μου λείπουν πάρα πολύ. Ελπίζω και είμαι σίγουρος, πως θα κάνουν και την Κυριακή τόσο πολύ θόρυβο και θα υποστηρίξουν θερμά την ομάδα τους. Ελπίζω να πάρει και τους τρεις πόντους ο Παναθηναϊκός.

- Γνωρίζεις κάποιον από τους παίκτες που βρίσκονται σήμερα στον Παναθηναϊκό;

Ναι φυσικά. Τον Μάρκους Μπεργκ τον ξέρω από όταν έπαιζε στην Ολλανδία. Τον Ρόμπιν Λουντ φυσικά, είναι και Φινλανδός και άλλους παίκτες. Και φυσικά τον… θρυλικό τερματοφύλακα Στέφανο Κοτσόλη, με τον οποίο είχαμε παίξει και μαζί!

- Ποιες είναι οι αναμνήσεις σας από τον Παναθηναϊκό και την Ελλάδα;

Πέρασα υπέροχα εκεί. Βέβαια, μου πήρε λίγο χρόνο στην αρχή να συνηθίσω την Ελλάδα, αλλά μετά, πραγματικά, το απόλαυσα. Ο Παναθηναϊκός έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και μου λείπει η εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που είχαμε σε όλα τα παιχνίδια.

- Ποιο θεωρείς ότι ήταν το καλύτερο παιχνίδι που έζησες ως παίκτης του Παναθηναϊκού;

Πιστεύω εκείνο κόντρα στην Μπαρτσελόνα στη Λεωφόρο! (Σ.σ. Στις 3 Απριλίου του 2002, ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει την Μπαρτσελόνα με 1-0, στους προημιτελικούς του Champions League εκείνης της σεζόν. Το γκολ πέτυχε ο Μπασινάς, με τον Κόλκα να έχει κερδίσει το πέναλτι).


- Και μία τελευταία ερώτηση. Επειδή πολλοί φίλοι του Παναθηναϊκού, θεωρούν ότι η ομάδα που ήσουν μέλος της, είχε πολλά «προβλήματα» τότε με τους διαιτητές. Πιστεύεις πως έχουν δίκιο;

Δεν πιστεύω πως τότε όλα ήταν… εντάξει, ότι ήταν «δίκαιο το παιχνίδι». Ωστόσο, ελπίζω τώρα οι διαιτητές να είναι πιο επαγγελματίες, ώστε να αφήνουν τις ομάδες να… μάχονται στο γήπεδο, που είναι και το καλύτερο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags