Facebook Pixel Αποχαιρέτησε με… τριάρα
Ποδόσφαιρο
| 2010-12-17 01:15:00

Αποχαιρέτησε με… τριάρα

Αποχαιρέτησε με… τριάρα

Η ΑΕΚ χρειαζόταν μόλις έναν βαθμό για να προκριθεί στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε εντός έδρας από την αδιάφορη βαθμολογικά Ζενίτ με 3-0.

Οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν καλά στο παιχνίδι και θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ στο 40’, όταν ο Σκόκο κέρδισε πέναλτι, ο Μπλάνκο όμως που ανέλαβε την εκτέλεση δεν σημάδεψε σωστά και έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία. Η «απάντηση» των Ρώσων όμως ήταν άμεση και ουσιαστικότερη. Ο Μπουκάροφ στο 43’ τροφοδοτήθηκε σωστά έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Μανωλά και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η Ένωση μπήκε στο παιχνίδι με στόχο την ισοφάριση, πίεσε ψηλά, έχασε και μία μεγάλη ευκαιρία με τον Μπερνς στο 64’, ωστόσο τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ροσίνα με ένα εξαιρετικό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0 και έβαλε τέλος στα… όνειρα της ΑΕΚ. Μάλιστα, στο 88’ ο Ντενίσοφ με σχετική άνεση και με σουτ εντός περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Με το αποτέλεσμα αυτό και σε συνδυασμό με τη νίκη της Άντερλεχτ κόντρα στην Χάιντουκ Σπλιτ με 2-0, η ΑΕΚ έμεινε εκτός συνέχειας του θεσμού, ενώ η Ζενίτ ολοκλήρωσε την φάση των ομίλων με το απόλυτο.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):
Σάχα, Γιάχιτς, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας (74' Ντιόπ), Γκέντσογλου (54' Μπερνς), Μάκος (80' Λεονάρντο), Καφές, Μπλάνκο, Σκόκο, Λυμπερόπουλος

Ζενίτ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μαλαφέεφ, Ντενίσοφ, Ουμποτσάν, Μπρούνο Αλβες, Λόμπαερτς, Λούκοβιτς, Σιρόκοφ, Ζιριάνοφ (84' Ιόνοφ), Ροσίνα, Λάζοβιτς (74' Χούσζτι), Μπουκχάροφ (83' Κασουνίκοφ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags