Facebook Pixel Ρεάλ – Περιστερίου – ΠΑΟ 0-0 (8-1 τελικές)
| 2011-07-22 08:47:00

Ρεάλ – Περιστερίου – ΠΑΟ 0-0 (8-1 τελικές)

Ρεάλ – Περιστερίου – ΠΑΟ 0-0 (8-1 τελικές)

O Γιάννης Σερέτης γράφει για την αναγκαιότητα να ξεκινήσει ο "Κάρα" στη Δανία και τα ...καμπανάκια που είχαν χτυπήσει από την Αυστρία.

Aναλυτικά το άρθρο του:

* Πώς το είχε πει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα; «Θέλουμε ταχύτητα, δύναμη, επιθετικότητα, πιο πολύ από ότι έχουμε τώρα». Τι άλλο είχε πει στο Κίτσμπουελ και… κάποιοι εντός και πέριξ της ομάδας παρεξηγήθηκαν; «Κατανοώ ότι η ομάδα έχει προβλήματα, αλλά τώρα δεν έχω επιλογές στα χέρια μου. Καταλαβαίνω τα προβλήματα. Αλλά τώρα δεν έχω τους ποδοσφαιριστές που χρειάζομαι. Αργότερα, ίσως έρθουν, αλλά τώρα όχι.

* Πολύ γρήγορα δικαιώθηκε. Τα καμπανάκια είχαν χτυπήσει από την Αυστρία, αλλά αυτό το χθεσινό πρώτο ημίχρονο (με τους «βασικούς» δηλαδή) ήταν απίστευτο. Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο η πρωινή προπόνηση και γενικότερα το βαρύ προπονητικό πρόγραμμα των τελευταίων ημερών στην Αθήνα, είναι πολύ πιθανό. Αυτό που είδαμε όλοι είναι την τετράδα Μπρίτο – Μπέλιτς – Τάτου – Πίτου Γκαρσία με την συνδρομή των εξαιρετικών μπακ Σκόνδρα (πολύ εξελίξιμος, ωραίος σωματότυπος και στυλ), Γιαννούλη, να έχουν βάλει στη μέση Κατσουράνη, Νίνη, Σιμάο, Μαρίνο και να τους παίζουν «κορόιδο». Αποτέλεσμα α’ ημιχρόνου 0-0. Τελικές προσπάθειες με σέντερ φορ του Ατρόμητου τον Ηλία Αναστασάκο; 8-1. Και η μία «τελική» του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος ήταν από στημένο (πάσα Νίνη, σουτ Λέτο).

* Αν έχει ευθύνες και ο κόουτς; Ασφαλώς! Πού είναι το… επιθετικό πρέσινγκ; Πού είναι το ανέβασμα των στόπερ; Πού είναι η κατοχή μπάλας, πού είναι η κίνηση χωρίς τη μπάλα; Μα τούτη η ώρα δεν είναι για επιμερισμό ευθυνών. Αλίμονο, περίοδο προετοιμασίας διανύει ο Παναθηναϊκός.

* Είναι όμως η ώρα να συνειδητοποιήσουν όλοι στην ομάδα αυτό που είχαμε συνειδητοποιήσει πολλοί από τα φιλικά στην Αυστρία: για να περάσει την Οντένσε αυτός ο Παναθηναϊκός, χωρίς Βιτόλο, Τοτσέ, Κουίνσι, Λάζαρο θα πρέπει να φτύσει αίμα. Θα πρέπει στη Δανία να χρησιμοποιήσει εκείνους τους παίκτες οι οποίοι θα τον βοηθήσουν περισσότερο να κρατήσει μπάλα, να κλέψει χρόνο, να διαχειριστεί σωστά και έξυπνα το ματς, να πάρει ένα αποτέλεσμα που θα μπορέσει να αξιοποιήσει στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ. Διότι αν γράψει κάνα… 2-0 στη Δανία, με αυτή την παραγωγικότητα της ομάδας αυτή την περίοδο, ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί τη συμμαχία και τον συνασπισμό όλων των ποδοσφαιρικών θεών για να προκριθεί.

* Σ’ αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, εγωισμοί δεν χωρούν. Αυτή τη στιγμή, με αυτό το ρόστερ θα είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ αν ο Φερέιρα αφήσει στον πάγκο τον Καραγκούνη εναντίον των Δανών. Και το γράφω από τώρα με… πλήρη ευθύνη. Όχι ότι ο «Κάρα» θα κάνει μαγικά πράγματα και θα τους… πάρει αμπάριζα. Πέρασαν τα χρόνια… Αλλά σ’ αυτή τη μεσαία γραμμή, στο συγκεκριμένο ματς είναι υπεραπαραίτητος. Μόνο αυτός απ’ όλους τους ετοιμοπόλεμους μέσους του Παναθηναϊκού (και δεύτερος ο Δημούτσος) μπορεί να κρατήσει τη μπάλα. Και ταυτόχρονα, μπορεί να πασάρει, να κερδίσει φάουλ, να ανοίξει παιχνίδι (μην τα πολυαναλύουμε, όλοι ξέρουμε τι μπορεί και τι δεν μπορεί πια να κάνει ο Καραγκούνης). Η πείρα του και το καθαρό μυαλό του, η γνώση των μυστικών ενός ευρωπαϊκού αγώνα είναι στοιχεία τα οποία δεν έχει άλλος παίκτης και δη μέσος του Παναθηναϊκού πουμπορεί να αγωνιστεί στη Δανία.

* Αν δεν αγωνιστεί ο Κάρα

Πηγή: leoforos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags