Facebook Pixel Βλέπει ένα νέο... 2004
| 2011-07-23 10:34:00

Βλέπει ένα νέο... 2004

Βλέπει ένα νέο... 2004

Σαφώς και είναι νωρίς. Το πρώτο φιλικό με αντίπαλο μια τόσο αδύναμη ομάδα, όπως η Οντρανσί, δεν είναι δυνατόν να οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα. Γράφει ο Σπύρος Νταγιάκος.

Αλλωστε η Ενωση βρίσκεται ακόμη στην αρχή ενός δύσκολου δρόμου. Μόλις μία εβδομάδα από την έναρξη της προετοιμασίας της.

Με πολλούς νέους ποδοσφαιριστές και σε μια προσπάθεια να χτίσει μια καινούργια ομάδα.
Προτού πούμε οτιδήποτε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ έχασε τους τελευταίους έξι μήνες τρία από τα πιο σημαντικά επιθετικά της όπλα, ενώ τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε αναμονή σχετικά με το θέμα Ντιόπ. Τζιμπούρ, Σκόκο και Μπλάνκο δεν ήταν τρεις απλοί παίκτες. Αποτέλεσαν βαρόμετρο τα τελευταία τρία χρόνια για τους Κιτρινόμαυρους.

Η ομάδα περίμενε πάντα πολλά από αυτούς και ιδιαίτερα επί Μπάγεβιτς η τύχη της ήταν τις περισσότερες φορές άρρηκτα συνδεδεμένη με την απόδοση των συγκεκριμένων παικτών. Αν δεν ήταν σε καλή μέρα ο Σκόκο υπήρχε πρόβλημα. Από τη στιγμή που ο Μπλάνκο σταμάτησε να είναι αποτελεσματικός ή όταν ο Τζιμπούρ, νωρίτερα, δεν είχε κέφια, ή ακόμη όταν ο Σκόκο δεν ήταν στην ημέρα του η Ενωση ήταν εύκολα αντιμετωπίσιμη και απόλυτα προβλέψιμη.

Φέτος ο Χιμένεθ, ύστερα από μια αναγνωριστική σεζόν, έχει θέσει έναν μεγάλο στόχο: να δημιουργήσει μια ομάδα συνόλου. Θέλει να βάλει τη σφραγίδα του. Είναι η πρώτη προετοιμασία με τον Ισπανό και ουσιαστικά φέτος θα κριθεί και ο ίδιος καθώς έχει πλέον τη δυνατότητα να κάνει τις επιλογές του και να καθορίσει σε μεγαλύτερο βαθμό τις αλλαγές που έχει στο μυαλό του. Με ένα συγκεκριμένο μπάτζετ στα χέρια του από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας ζητεί πολλά. Η καλύτερη ανάπτυξη, η ισορροπία των γραμμών και η ταχύτητα είναι οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους κινείται. Το βασικό ερώτημα των φίλων της είναι ένα: «Θα μπορέσει φέτος να διεκδικήσει το πρωτάθλημα;» Η δίψα είναι μεγάλη και τα χρόνια που πέρασαν από την τελευταία στέψη πάρα πολλά.

Η οικογένεια της ΑΕΚ αρχίζει να μιλάει ξανά για ένα νέο 2004. Ο Νίκος Γεωργέας στην πρόσφατη συνέντευξή του θυμήθηκε την τελευταία χρονιά που η ομάδα πάλεψε κόντρα σε όλες τις προβλέψεις: «Δεν ξέρω τι θα βγει στην πορεία. Μου θυμίζει το 2004. Και τότε όλοι έλεγαν πού πάει η ομάδα με τους πιτσιρικάδες». Τότε ήταν ο Μπούρμπος και ο Κρασσάς, τώρα ο… Σιαλμάς. Το σημαντικότερο στοιχείο που ενισχύει αυτήν την ελπίδα είναι η παρουσία του προπονητή.

Ο Χιμένεθ δίνει όραμα ξανά. Γεμίζει με ελπίδα τους Ενωσίτες δημιουργώντας, όπως και ο Σάντος, μια ομάδα συνόλου, η οποία θα παίρνει αυτό που της αξίζει ακόμη κι αν κάποιο από τα αστέρια της δεν είναι σε καλή μέρα. Αφιερώνοντας μεγάλο χρόνο στην τακτική, δουλεύοντας με μπάλα από το πρώτο λεπτό και δίνοντας συγκεκριμένους ρόλους σε όλους τους ποδοσφαιριστές του.

Πηγή: Εξέδρα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags