Facebook Pixel Κάποιος μας κοροϊδεύει τελικά!
| 2011-07-27 08:10:00

Κάποιος μας κοροϊδεύει τελικά!

Κάποιος μας κοροϊδεύει τελικά!

Ο Δήμος Μπουλούκος σχολιάζει την επίσκεψη του Μισέλ Πλατινί στην Ελλάδα.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Η επίσκεψη του Μισέλ Πλατινί στην Ελλάδα μού θύμισε τις αρπαχτές που κάνουν στην επαρχία αρκετοί καλλιτέχνες, όταν εμφανίζονται για λίγη ώρα σε νυχτερινό κέντρο και τελικά αποχωρούν χωρίς καν να τραγουδήσουν...

Μόνο που αυτοί μεγαλώνουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό, ενώ ο πρόεδρος της UEFΑ δεν κατάλαβα τι όφελος είχε, για να έρθει στη χώρα μας για περίπου τρεις ώρες με το λίαρ τζετ (που πιλοτάρει ο ίδιος...) και μετά να αποχωρήσει!

Η ουσία της όλης ιστορίας είναι ότι και στο ποδόσφαιρο μας επιβάλλεται ένα είδος ευρωπαϊκού μνημονίου, με τις κατευθυντήριες γραμμές να δίδονται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Και φαίνεται ότι κάποιοι επέλεξαν να φέρουν εδώ τον ίδιο τον Πλατινί, για να μας το κάνει περισσότερο κατανοητό μήπως και δεν πάρουμε το μήνυμα.

Ωστόσο, πέρα από τον συμβολικό χαρακτήρα της επίσκεψής του, δεν προέκυψε τίποτα άλλο ουσιαστικό. Μια ξεπέτα, έτσι για να λέμε ότι κάτι κάνουμε, ενώ στην ουσία μεταθέτουμε για αργότερα αποφάσεις και κυρίως ποινές...

Σύμφωνα με όσα είπε στον πρωθυπουργό, η UEFΑ θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες προτάσεις για τα τέσσερα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου (στημένα, βία, διαιτησία, ντόπινγκ) και στη συνέχεια θα πρέπει να δημιουργηθούν τέσσερις επιτροπές, στις οποίες θα συνεπικουρήσει και η UEFΑ με την ορισμό κάποιων ατόμων που θα έρθουν από έξω για να παράσχουν τεχνογνωσία.

Όπως καταλάβατε, για να γίνουν όλα αυτά κι εν μέσω Αυγούστου, θα περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα και φυσικά το πρωτάθλημα θα έχει ξεκινήσει, ενώ εμείς θα συζητάμε ακόμα δράσεις που πρέπει να αναληφθούν για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου.

Μάλιστα, αργότερα στο αεροδρόμιο ξεκαθαρίστηκε ότι δεν είναι σίγουρο καν εάν οι άνθρωποι της UEFΑ θα έρθουν στην Ελλάδα τον Αύγουστο, αλλά μπορεί να το αφήσουν για αργότερα...

Μήπως δεν έχουν αντιληφθεί ότι δράσεις αναλήφθηκαν στην Ελλάδα, το σκάνδαλο των στημένων αγώνων αποκαλύφθηκε και πλέον κατηγορούνται δεκάδες άτομα για την υπόθεση; Άρα τι θέλουμε; Μάλλον αποφάσεις και ποινές και δυστυχώς, τίποτα από αυτά δεν βλέπουμε παρότι περνάει ο καιρός και πλησιάζει η έναρξη των πρωταθλημάτων, ενώ ξεκίνησαν ήδη οι ευρωπαϊκές συναντήσεις των ελληνικών ομάδων.

Ύστερα από ένα εικοσαήμερο καταιγιστικών αποκαλύψεων, διαλόγων, μαρτυριών και καταγγελιών, δεν μπορούμε να μιλάμε ξανά για τεχνογνωσία και παροχή βοήθειας... Και δυστυχώς ο κύριος Πλατινί δεν μας τα είπε καλά και στο θέμα αυτό, καθώς μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο, τόνισε ότι προτεραιότητα της UEFΑ είναι να ολοκληρώνεται η νομική πλευρά των υποθέσεων και μετά να ακολουθεί η πειθαρχική, δηλαδή οι αγωνιστικές ποινές να ακολουθούν αυτές των δικαστηρίων.

Φαίνεται ότι ο πρώην σπουδαίος ποδοσφαιριστής δεν έχει εικόνα για τη λειτουργία της δικαιοσύνης στην Ελλάδα, η οποία αργεί χαρακτηριστικά στην έκδοση οποιωνδήποτε αποφάσεων, ειδικά για το ότι οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούν κάθε είδους νομικά τερτίπια!

Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, πρέπει να αντιληφθεί η πολιτική και η αθλητική ηγεσία ότι ο απλός φίλαθλος δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, όλοι περιμένουν την τιμωρία των υπευθύνων και όχι μεγαλόσχημες συναντήσεις εντυπωσιασμού που δημιουργούν αίσθηση συγκάλυψης!

Πηγή: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags