Facebook Pixel Καλός, αλλά έχει "μαύρες" τρύπες
| 2011-07-27 12:46:00

Καλός, αλλά έχει "μαύρες" τρύπες

Καλός, αλλά έχει "μαύρες" τρύπες

Φτάνει να πεις ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν χθες σαν να έκανε βαρετή προπόνηση όπως με τη Βάρεγκεμ; Ενδεχόμενα ναι, καθώς βρίσκεται ακόμα σε διαδικασία αγωνιστικής πραγμάτωσης.

Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος...

Εδειξε κάποια πράγματα που πιστοποιούν πως υπάρχουν στην 11άδα του παίκτες που και φέτος θα τραβήξουν το κουπί κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Οι γνωστοί είναι, μην ψάχνετε για εκπλήξεις. Οσο ο Ιμπαγάσα, ο Φουστέρ και ο Ριέρα είχαν δυνάμεις (και τις είχαν χοντρικά από το 25ο έως το 60 και κάτι) ο Ολυμπιακός έδειχνε να είναι καταφανώς καλύτερος από τη Βέρντερ Βρέμης. Οταν και οι τρεις αποχώρισαν από το γήπεδο, έπειτα από τις μαζικές αλλαγές που έκανε ο Βαλβέρδε, το... πουλί πέταξε για τους «ερυθρόλευκους».

Σε αυτό το διάστημα, πάντως, και πίεσαν και πήραν χώρους μέσα, προσπάθησαν να φτιάξουν φάσεις. Δεν μπορεί να πει κανείς πως πέτυχαν επακριβώς το στόχο τους, όμως το πρόσημο ήταν θετικό. Εγιναν κάποια πράγματα που θύμισαν τον περσινό Ολυμπιακό σε συνδυασμούς και κάθετες προωθήσεις (υπήρξε κίνηση και από τα αριστερά με τον Ριέρα). Δεν έγιναν όμως και κάμποσα άλλα, που πλέον είναι χτυπητά και δεν μπορούν να καλυφθούν με κανέναν τρόπο.

Αξιόπιστο αμυντικό χαφ δεν υπάρχει. Ο Ουρτάδο, που και χθες πήρε χρόνο συμμετοχής, δεν έδειξε ότι μπορεί να πάρει στις πλάτες του το νευραλγικό κομμάτι του γηπέδου που θα βοηθήσει τόσο στην αμυντική λειτουργία όσο και στην ανάπτυξη. Επιπλέον δεν γίνεται να συμβαίνουν μέσα στην περιοχή λάθη όπως αυτό του Μαρκάνο (και δεν είναι μόνο στη φάση του γκολ της Βέρντερ που φαίνεται να υπολείπεται). Στη συγκεκριμένη φάση ακόμα και η αντίδραση του Κοστάντσο δεν είναι η ενδεδειγμένη για τον βασικό γκολκίπερ του Ολυμπιακού.

Το επίσης ανησυχητικό είναι ότι το τελευταίο 20λεπτο πέρασε ως μη γενόμενο για τον Ολυμπιακό, καθώς οι παίκτες που μπήκαν, αν και είναι αρκετοί από αυτούς βασικοί, δεν ανταποκρίθηκαν στο ρόλο που τους ανατέθηκε. Σε αυτό το σημείο το ματς έχασε το ρυθμό του, δεν παίχτηκε ουσιαστική μπάλα και σίγουρα δεν μπορεί να δώσει τροφή για σκέψη στο μυαλό του Ισπανού τεχνικού.

Το ότι ο Ολυμπιακός για δεύτερο σερί ματς σκοράρει στο τέλος είναι από αδιάφορο έως συμπτωματικό και ουδέναν πρέπει να ενδιαφέρει. Αν αρχίσουμε να ασχολούμαστε με νίκες και ισοπαλίες στα τέλη Ιουλίου, μάλλον θα χάσουμε την ουσία της μπάλας, που σίγουρα δεν είναι (τώρα) το αποτέλεσμα.

Ναι, θέλει δουλειά ο Ολυμπιακός. Ενδεχόμενα και ένα μικρό λουστράρισμα σε μεταγραφές (τουλάχιστον ένα αμυντικό χαφ επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ) για να πει κανείς πως βρίσκεται σε σωστό δρόμο.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags