Facebook Pixel Θέλησε να γεμίσει το ρόστερ του
| 2011-07-28 13:19:00

Θέλησε να γεμίσει το ρόστερ του

Θέλησε να γεμίσει το ρόστερ του

ΙΔΟΥ, λοιπόν, που παραβίασα τις αρχές μου. Εριξα ένα βλέφαρο στο Ολυμπιακός - Βέρντερ. Κάτω από ειδικές συνθήκες βέβαια. Αρκετά μακριά από την οθόνη, χωρίς μολύβι και χαρτί και με το ποτήρι στο χέρι. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.

Περισσότερο, δηλαδή, στο να περάσει η ώρα και λιγότερο στο να δούμε τον νέο Θρύλο του 2011-12. Και χωρίς ονόματα στις φανέλες, κάπου το πηγαίνεις διά της ατόπου απαγωγής: αυτός ο έξω δεξιά θα πρέπει να είναι κάποιος από τους Γιουγκοσλάβους.

Κι αυτός ο ξερακιανός δίπλα στον Μέλμπεργκ ο Μαρκάνο. Οσο τώρα για το ματς, περισσότερο ήταν για προβληματισμό και σκέψη και λιγότερο για εξαγωγή συμπερασμάτων. Αφορμή δηλαδή για να τα βάλεις κάτω: Ο Ολυμπιακός σε σχέση με πέρυσι έπρεπε κατ' αρχάς να πάρει τρεις ποδοσφαιριστές. Για να βουλώσει ισάριθμες τρύπες. Γκολκίπερ, αφού έφυγε ο Πάρντο, αριστερό μπακ, αφού έφυγε ο Ραούλ Μπράβο, που ήταν βασικός, και αμυντικό χαφ, αφού την είχε βγάλει με το «πολυεργαλείο» Μοντέστο. Γκολκίπερ πήρε τον Κοστάντσο. Αριστερά ο Βαλβέρδε μάλλον έχει σαν πρώτη επιλογή τον Χόλεμπας και σαν μπακ απ τον Μαρκάνο, που μπορεί να παίξει και στόπερ.

Για αμυντικό χαφ είναι προφανώς στο περίμενε. Ή καλύτερα στο βλέποντας και κάνοντας. Μην τυχόν δηλαδή κι «αναστηθεί» ο Ουρτάδο και σε ποια κατάσταση θα είναι ο Σέρβος ο Φέισα, που προέρχεται από χιαστούς. Αυτές ήταν οι τρεις θέσεις που ο Ολυμπιακός όφειλε να βουλώσει τρύπες. Στόχος όμως των ομάδων είναι και η βελτίωση. Αν είναι δυνατόν, δηλαδή, να βρούμε και να πάρουμε κάνα δύο καλύτερους απ' αυτούς που έχουμε. Δεν ήταν εύκολο να το κάνει ή έστω να το προσπαθήσει αυτό ο Ολυμπιακός. Μπροστά έχει σαν βασικούς την τριάδα Ριέρα - Μιραλάς - Τζιμπούρ.

Πόσα λεφτά θέλεις για να βρεις καλύτερο; Και αν σου βγει. Ούτε μπορεί να ψάξει για δεύτερο παίκτη στη θέση του Φουστέρ ο Βαλβέρδε. Τι έκανε λοιπόν; Με δεδομένο ότι θα έχει την επιβάρυνση του Τσάμπιονς Λιγκ θέλησε να γεμίσει το ρόστερ του: πήρε τον Γέστε σαν εναλλακτική για Ιμπαγάσα - Ριέρα. Οταν θέλει να ξεκουράσει τον έναν από τους δύο. Διώχνει τον Ρόμενταλ, που δεν πιστεύει, και φέρνει τον δικό του τον Χαβίτο για δεξιά.

Γιατί να βάζει μόνο αυτός λεφτά στο ποδόσφαιρο;

ΠΗΡΕ και τους τρεις Σέρβους στο εάν, πήρε μαζί του για να τους δει τον Παπάζογλου και τον Σουμπίνιο. Πού καταλήγουμε λοιπόν; Σ' αυτό που λέγαμε. Οι μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού μιλούν από μόνες τους. Δεν πήρε παίκτες για να ανέβει επίπεδο ο Ολυμπιακός. Ούτε για να γίνει καλύτερος. Εργαλείο πήρε για εναλλακτικές λύσεις. Αν εξαιρεθεί ο Κοστάντσο, κανένας από τους καινούργιους δεν ξεκινάει βασικός.

Κι ούτε μπορείς να πεις τίποτα του Βαγγέλη. Οτι σώνει και καλά, δηλαδή, έπρεπε να ξηλωθεί και να βάλει το χέρι στην τσέπη. Το έβαλε πέρυσι και με το παραπάνω. Φέτος, που είναι στο άλογο καβάλα, θα αρχίσει να κάνει κι αυτός συντήρηση. Και δεν είναι μόνο η γενικότερη οικονομική συγκυρία. Είναι και τα γενικότερα δεδομένα στο πρωτάθλημα. Από ποιον, δηλαδή, κινδυνεύει να το χάσει ο Ολυμπιακός; Από τον Παναθηναϊκό του Γόντικα (φωτό);

Πολλά έχουνε γίνει μέχρι τώρα στην Ελλάδα. Να πάρει πρωτάθλημα όμως προεδρεύων αντιπρόεδρος δεν έχει γίνει ποτέ. Να το χάσει από την ΑΕΚ; Απ' ό,τι λένε οι ίδιοι, πάνε να φτιάξουνε μια ομάδα που θα πρέπει να φτύνεις αίμα για την κερδίσεις. Τέτοια ομάδα πρωτάθλημα δεν έχει πάρει ακόμα. Κι όταν κανένας άλλος δεν βάζει λεφτά στο ποδόσφαιρο, γιατί να βάζει συνέχεια ο Βαγγέληε; Ποιος είναι αυτός δηλαδή; Το κορόιδο της παρέας; Μ' αυτούς που είχε πέρυσι θα πάει λοιπόν και όσους άλλους πήρε τους πήρε για συμπλήρωμα.

Δεν γίνεται να παίζει ο Ιμπαγάσα στα 35 του δύο φορές τη βδομάδα Τσάμπιονς Λιγκ και πρωτάθλημα. Κι ο Ριέρα θα χρειαστεί ανάσες και απρόοπτα θα έχεις μέσα στη σεζόν. Θέλεις μίνιμουμ μια δεκαεξάδα ετοιμοπόλεμων και αξιόμαχων ποδοσφαιριστών. Με βασικό στόχο βέβαια, όπως λένε και οι ίδιοι, το πρωτάθλημα. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι άλλη ιστορία. Στο Τσάμπιονς Λιγκ, αν εξαιρεθεί η δεύτερη θητεία του Λεμονή, δεν έκανε τίποτα ο Ολυμπιακός τα καλά τα χρόνια. Θα κάνει τώρα; Χαίρετε.

Ολα είναι θέμα βούλησης

ΑΝ και μετά τον Πλατινί δεν γίνει τίποτα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ποια θα είναι η επόμενη κίνηση; Να πάρει τηλέφωνο ο Γερουλάνος τον Μπλάτερ και να τον φέρει κι αυτόν στην Αθήνα να μιλήσει με τον Παπανδρέου; Η ταπεινότητά μου τα είχε γράψει πριν από δέκα μέρες, όταν είχα αναφερθεί στην επικείμενη έλευση του Μισέλ: «Το μόνο που έχει να προσφέρει η UEFA είναι η τεχνογνωσία. Τίποτα άλλο». Ολα, λοιπόν, είναι θέμα βούλησης.

Της ΕΠΟ για τις δικές της αρμοδιότητες και της κυβέρνησης για τις δικές της. Είναι ανάγκη, όμως, να έρθει ο Κολίνα (φωτό) για να φτιάξει η διαιτησία; Τι μπορεί να ξέρει, δηλαδή, ο ξεσκέπαστος για τους Ελληνες διαιτητές; Ολη η πιάτσα, όμως, ήξερε πώς γίνονταν οι ορισμοί τα δύο τελευταία χρόνια. Και στη Super League και σε Βήτα και Γάμα Εθνική, όπου γίνονταν ακόμα χειρότερα.

Στέλνεις το μήνυμα

ΟΛΗ η πιάτσα ήξερε ποιοι ήταν κάθε φορά οι δυνατοί που μπορούσαν να έχουν τους διαιτητές της αρεσκείας του. Αυτό, λοιπόν, δεν είναι δουλειά κανενός Κολίνα να το φτιάξει. Είναι δουλειά της ομοσπονδίας. Λογικό είναι ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ να μιλάνε στο τηλέφωνο με παράγοντες ομάδων. Οταν η κουβέντα, όμως, φτάνει στο «γιατί μου βάλανε αυτόν» ή στο «θέλω να μου βάλουνε αυτόν», χέσ' τα κι άσ' τα.

Εύκολα φτιάχνει η διαιτησία. Πανεύκολα. Μέσα σε πέντε λεπτά. Υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν μέχρι και τι νούμερο παπούτσι φοράνε οι διαιτητές. Οχι μόνο του πίνακα της Super League, που είναι λίγοι, αλλά και σε Βήτα και Γάμα Εθνική, που είναι πολύ περισσότεροι. Ξεσκαρτάρεις, λοιπόν, τους σημαδεμένους και στέλνεις το μήνυμα στους υπόλοιπους: «Μπάτε μέσα στα γήπεδα και σφυρίξτε ό,τι βλέπετε. Οποιον δούμε να πηγαίνει τη δουλειά στο αλλιώς πέθανε». Να δεις μετά πώς κάθονται όλοι σούζα σαν τον πελαργό στο ένα πόδι.

Το αν θα προσφέρει στην ελληνική διαιτησία ως τεχνοκράτης ο Κολίνα είναι άγνωστο. Ως διαιτητής στο ελληνικό ποδόσφαιρο είχε προσφέρει πολλά.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags