Facebook Pixel Ο Λέτο γλεντούσε, ο Τζόρβας κοιτούσε...
Ποδόσφαιρο
| 2011-07-28 13:22:00

Ο Λέτο γλεντούσε, ο Τζόρβας κοιτούσε...

Ο Λέτο γλεντούσε, ο Τζόρβας κοιτούσε...

Πριν από μερικά χρόνια η κλασική δημοσιογραφική ρήση θα φιλοτεχνούσε τη χθεσινή ισοπαλία του Παναθηναϊκού στο Οντένσε με την ...παραδοσιακή φράση "κρίμα κι άδικο". Γράφει ο Βασίλης Βέργης.

Επειδή, όμως, γνωρίζουμε πλέον πως ο καθένας διαμορφώνει τη μοίρα του, το όποιο «κρίμα» και το όποιο «άδικο» έχει μετάφραση. Το «τριφύλλι» θα μπορούσε -και θα άξιζε- να φύγει με τη νίκη-θρίαμβο-πρόκριση από τη Δανία, ΑΝ...

Αν η άμυνά του δεν συνέχιζε και χθες την παράδοση να τρώει γκολ με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτή τη φορά η βασική ευθύνη εκτιμώ πως δεν βαρύνει τους αμυντικούς ποδοσφαιριστές, ακόμη κι αν το γκολ των Δανών στο 89ο λεπτό σημειώθηκε από το κέντρο της οπισθοφυλακής με κεφαλιά. Κι αυτό γιατί ο Μπουμσόνγκ (φοβερή εμφάνιση) και ο Σαριέγκι (πολύ καλός) κατέθεσαν ψυχή στο παιχνίδι. Οταν, λοιπόν, η σέντρα βγήκε εύκολα από τη δεξιά πλευρά της άμυνας και έφθασε στη ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ, ο Αλέξης Τζόρβας ΕΠΡΕΠΕ να βγει και να καθαρίσει τη φάση. Εκανε μισό βήμα, δίστασε κι αυτό ήταν. Η Οντένσε ισοφάρισε και ο Παναθηναϊκός έχασε μια δική του νίκη.

Μπορεί στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα του Φερέιρα να «κάθισε» από την κώπωση, αλλά χθες ήταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Παναθηναϊκός. Δεν χρειάστηκε να βάλει η Παναγιά το χέρι Της, αλλά ο Ζεσουάλδο το μυαλό του (άψογο διάβασμα και εξουδετέρωση του Ουτάκα) και οι παίκτες τον εγωισμό τους. Το 1-1 είναι από εκείνα που χαρακτηρίζουμε «αποτελέσματα πρόκρισης». Το 0-1 θα ήταν η πρόκριση προσωποποιημένη. Ομως η εμφάνιση του Παναθηναϊκού ήταν βγαλμένη από την ευρωπαϊκή του στόφα. Ουδεμία σχέση με το φάντασμα του Περιστερίου.

Ο Σεμπαστιάν Λέτο έπαιξε ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ποδόσφαιρο. Ισως στην κορυφαία του εμφάνιση με τα πράσινα. Οχι μόνο για το υπέροχο γκολ που πέτυχε, αλλά για το ρεσιτάλ πάθους, επινόησης, ενέργειας και δημιουργικότητας που κατέθεσε στο δανέζικο χορτάρι. Ο Αργεντινός γλεντούσε τους αντιπάλους με το «θέλω» του να πάει τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Αρχηγική εμφάνιση και από τον Κώστα Κατσουράνη, με τρέξιμο που δεν μας έχει συνηθίσει...

Αν ο Τζόρβας έβγαινε... Αν ο Κουίνσι δεν ήταν ανέτοιμος και πλάσαρε σωστά στο 93ο... Επειδή όμως με «αν» δεν γράφεται ιστορία (ούτε παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν) ο Παναθηναϊκός μπορεί να αρκεστεί στο 1-1 και τη μεστή εμφάνισή του και πλέον δικαίως να θεωρεί εαυτόν φαβορί για την πρόκριση. Η... υπογραφή την Τρίτη στο ΟΑΚΑ.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags