Facebook Pixel Rapido, press …ντιαγκονάλ!
| 2011-07-30 07:42:00

Rapido, press …ντιαγκονάλ!

Rapido, press …ντιαγκονάλ!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει για τις απολαυστικές προπονήσεις του Σάκη Τσιώλη στο Ζέεφελντ.
 

Aναλυτικά το άρθρο του:

Είναι αλήθεια ότι έχω παρακολουθήσει όλες τις προετοιμασίες του ΑΡΗ από το 2006 κι έπειτα. Κάθε χρόνο κι εγώ κι όλοι οι συνάδελφοι γράφουμε για τα… ποτάμια ιδρώτα που χύνουν οι ποδοσφαιριστές, την καταπληκτική προετοιμασία, τα συστήματα, τις ασκήσεις των γυμναστών, των προπονητών τερματοφυλάκων, τα δωμάτια, τα νέα νούμερα στις φανέλες, συνεντεύξεις, υποσχέσεις, φιλικά κι άλλα πολλά που προκαλούν την τρέλα στον κόσμο και την αίσθηση ότι… φέτος θα είναι η χρονιά του.

Κι αυτό συμβαίνει παντού κι σε όλες τις ομάδες και φυσικά ο καθένας είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσει ακόμα και με προπονητές, που μετά από την “εξαιρετική” προετοιμασία που έκαναν, έφυγαν στις πρώτες πέντε αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Η αλήθεια είναι ότι ο καθένας από εμάς μπορεί πάρα πολύ εύκολα να ξεγελαστεί γιατί πολύ απλά, αν όχι όλοι, σχεδόν κανένας από όσους ασχολούνται με το αθλητικό ρεπορτάζ δεν μπορεί να έχει και τις εξειδικευμένες γνώσεις που απαιτούνται για να κρίνει μία προετοιμασία μιας επαγγελματικής ποδοσφαιρικής ομάδας. Βέβαια κι στον ΑΡΗ και σε πολλές άλλες ομάδες έχουμε γίνει κατά καιρούς ρεπόρτερ του… οικονομικοδικαστικολογιστικοαστυνομικού ρεπορτάζ, αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση.

Στην… μπάλα λίγο-πολύ ισχύει ότι και κατά την διάρκεια της χρονιάς. Όταν δηλαδή οι προπονητές της κερκίδας «κρίνουν» τα χαφ, τα μπακ και τους φορ λες και είναι κάτοχοι διπλώματος UEFA PRO! Στην ουσία η καλή ή όχι προετοιμασία θα αποκαλυφθεί στους αγώνες. Εκεί θα είναι πλέον ορατό στον καθένα αν ο προπονητής δούλεψε στην φυσική κατάσταση, στα συστήματα, στην επίθεση, στην άμυνα, αλλά και στη νοοτροπία, στο καλό κλίμα στα αποδυτήρια, αν έχει κρατήσει τις ισορροπίες και είναι σε θέση να πείσει αυτόν που δεν παίζει να είναι έτοιμος όποτε τον χρειαστεί.

Στον ΑΡΗ προπονητής είναι ο κατά γενική ομολογία καλύτερος Έλληνας προπονητής των τελευταίων ετών. Ο Σάκης Τσιώλης για πολλούς ήρθε την κατάλληλη στιγμή στον ΑΡΗ για να δημιουργήσει μία ομάδα που και ο κόσμος της θα την χαίρεται, αλλά και θα αποτελεί αντικείμενο θετικών σχολίων από τους έλληνες φαν της στρογγυλής θεάς.

Μετά το εντυπωσιακό του ξεκίνημα πέρσι και τις 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες πλέον κι ο Σάκης Τσιώλης φέτος θα κριθεί για το δικό του έργο, για την δική του ομάδα, για τις δικές του επιλογές, την δική του προετοιμασία για μία δύσκολη χρονιά. Με μπάτζετ σαφέστατα μικρότερο από τους προκατόχους λόγω κρίσης και λοιπών γεγονότων στο ελληνικό ποδόσφαιρο καλείται να αποτελέσει τον προπονητή εκείνο που θα δώσει από την μία όραμα, αλλά θα έχει και το σθένος- πέρα από τις όποιες δυσκολίες ή και πιθανούς πειρασμούς (δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό)- να μείνει στον… ηλεκτρικό πάγκο του ΑΡΗ για πολλά χρόνια.

Πέρσι οι… αλλαγές του Τσιώλη στις 5 τελευταίες αγωνιστικές είχαν να κάνουν κυρίως με τη νοοτροπία των παικτών. Για τον ίδιο αποτελεί και φέτος βασική προυπόθεση δουλειάς η νοοτροπία των παικτών. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι κάτι παραπάνω από φιλικός με τους παίκτες. Έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα για επαγγελματία προπονητή. Ρωτάει και ακούει τα «θέλω» των παικτών για να μπορεί αύριο κι να απαιτήσει το κάτι παραπάνω.

Έχει μετατρέψει τις σκληρές προπονήσεις σε μάθημα για όλους και πραγματικά τόσο ενδιαφέρον σε… προπόνηση είχαμε να δούμε από τον Όγιος. Τότε που ΠΡΩΤΟΣ από όλους ο ΑΡΗΣ έδειξε τον… λάτιν δρόμο που ακολούθησαν στην συνέχεια και όλοι οι υπόλοιποι αφού βέβαια πρώτα επικοινωνιακά επιτέθηκαν στους… «ανθέλληνες» αρειανούς!

Σήμερα τα… rapido του Όγιος έχουν μετατραπεί σε γρήγορα του Τσιώλη που πολλές φορές μιλάει στους παίκτες του όπως θα έγραφε η νεολαία σε… greekenglish στο νέο Ι-PHONE . Λέξεις όπως το… ντιαγκονάλ μπορεί σε ορισμένους να φαίνονται αστείες όταν τις ακούνε, αλλά ο Τσιώλης δεν θέλει να πάρουν οι παίκτες του πιστοποιητικό αγγλικής από το Cambridge . Θέλει να σκέφτονται γρήγορα, να ενεργούν γρήγορα, να πασάρουν γρήγορα, να σουτάρουν γρήγορα, να παίζουν γρήγορα, να παίζουν με την μία, αλλά όλα αυτά να τα κάνουν κι με τον σωστό τρόπο.

Για αυτό από το πρωί μέχρι το βράδυ στο Καρπενήσι και πλέον στο Ζέεφελντ οι λέξεις press και γρήγορα βγαίνουν από το στόμα του σε ένταση και συχνότητα ανάλογη της τελικής από… FERRARI . Ο Σάκης Τσιώλης και φιλόδοξος είναι και ρεαλιστής και θέλει φέτος να οδηγήσει σε γρήγορους ρυθμούς, αλλά παράλληλα με σύνεση και ρεαλισμό μία τεράστια ομάδα, που είναι πλέον καιρός να βγει από τα… πιτς της ανομβρίας των τίτλων. Ο κόσμος του άλλωστε το αξίζει όσο κανένας άλλος…

Υ.Γ.1 Σύντομα θα έχουμε εκπλήξεις σε πολλά επίπεδα. Αγωνιστικά, επικοινωνιακά και… κωλοτούμπας. Εδώ θα είμαστε…

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags