Facebook Pixel Η χρονιά του Χιμένεθ
| 2011-07-30 13:39:00

Η χρονιά του Χιμένεθ

Η χρονιά του Χιμένεθ

Ο Γιώργος Κουτσογιαννέλης γράφει για το ρυθμιστή της νέας ΑΕΚ που δεν θα είναι άλλος από τον προπονητή της.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Η δουλειά στη Σλοβενία προχωρά, οι μεταγραφές ολοκληρώνονται, η νέα ΑΕΚ διαμορφώνεται και σε ένα συμπέρασμα οδηγούμαστε:

Αν η «Ενωση» αποτύχει τη νέα σεζόν, δεν θα φταίνε ιδιαιτέρως η δουλειά, η οργάνωση, ο σχεδιασμός. Θα φταίει η έλλειψη χρημάτων που δεν της έδωσε τη δυνατότητα να κάνει 2-3 ακόμη ποιοτικές μεταγραφές για πρωταθλητισμό. Αν πετύχει, το επίτευγμα θα ανήκει κατά κύριο λόγο στον Μανόλο Χιμένεθ. Εξηγούμαστε:

Ο μέχρι στιγμής μεταγραφικός απολογισμός αναφέρει 11 αποκτήματα. Ταυτόχρονα, ο Μίτσελ είναι προ των πυλών και το παράθυρο για την απόκτηση ενός αντί-Ντιόπ παραμένει ανοικτό.

Τι πήρε η ΑΕΚ; Οτι θα έπαιρνε (λίγο-πολύ) μια μεγάλη ομάδα με μικρές οικονομικές δυνατότητες για να παρουσιάσει στο κοινό της ένα αξιοπρεπές «πακέτο».

Το «μενού» είχε «βόμβα» (Γκούντγιονσεν), δύο καλές προσθήκες «ενδεκαδάτων», τους οποίους ο Χιμένεθ γνωρίζει άριστα (Κάλα, Χοσέ Κάρλος), τρεις Ελληνες παίκτες 11άδας ή 18άδας με αξιοπρόσεκτη παρουσία στα εγχώρια πρωταθλήματα (Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Σιαλμάς), κάποιους παίκτες προοπτικής με χαμηλό κόστος (Τσουκαλάς, Χέλγκασον, Μπουγαϊδης, Κατσέτης) και ένα «αίνιγμα»: Ο δανεικός Μπέλεκ, φορ είναι.

Γκολ θα βάζει; Η ΑΕΚ που μπήκε στο περσινό πρωτάθλημα με Τζεμπούρ, Μπλάνκο και Σκόκο, οι οποίοι δεν υπάρχουν πια στο ρόστερ, δεν είναι ούτε Πανθρακικός, ούτε Ουντινέζε Β'. Είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν τόσο μεγάλες απαιτήσεις από τον 18χρονο επιθετικό. Αν «λυγίσει» στο βάρος ή δεν δείξει έτοιμος να ανταποκριθεί σ΄αυτά που πρέπει να δίνει ο «μπροστινός» της ΑΕΚ σε 4-2-3-1 ή σε όποιο άλλο σύστημα «βγαίνει» στον Χιμένεθ, οι λύσεις θα περιοριστούν επικίνδυνα. Θα πρέπει να γίνει «φουνταριστός» ο Γκούντγιονσεν ή ο Λυμπερόπουλος.

Θυμηθείτε πως για αρκετούς μήνες πέρυσι, ο Τζεμπούρ ήταν στην ενδεκάδα και ο Μπλάνκο στον πάγκο! Η φετινή ΑΕΚ δεν έχει τέτοιες πολυτέλειες, αλλά και πάλι θα κληθεί να ανταποκριθεί σε τρεις διοργανώσεις....

Ο τεχνικός του «Δικεφάλου» λειτουργεί ως ένας πολύ καλά αμειβόμενος επαγγελματίας που και μεθοδικά δουλεύει και τις ευθύνες του αναλαμβάνει. Οταν δεσμεύεται ότι «η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική», αναλαμβάνει προσωπικά να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με «εργαλεία» που δεν θα μπορούσε να είναι τα καλύτερα δυνατά.

Και καθώς καλείται να παρουσιάσει μια δυνατή ΑΕΚ με τόσα πολλά «στοιχήματα» και τόσες λίγες «σταθερές» (λάβετε υπόψιν σας ότι οι Λυμπερόπουλος, Δέλλας, Γεωργέας έχουν έναν επιπλέον χρόνο στην πλάτη), γίνεται σαφές ότι αυτός θα είναι ο ρυθμιστής. Θα πρέπει να παρουσιάσει μια δυνατή ενδεκάδα που θα ξέρει τι ζητά στο γήπεδο, να ετοιμάσει καλές εναλλακτικές λύσεις σε όλες τις γραμμές, να δώσει όραμα στο δυναμικό, να μεταφέρει αυτοπεποίθηση και να δίνει το 100% σε κάθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα. Θα είναι η χρονιά του...

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags