Facebook Pixel Ασύνδετη η ΑΕΚ χωρίς το «θηρίο» της
| 2011-08-01 15:42:00

Ασύνδετη η ΑΕΚ χωρίς το «θηρίο» της

Ασύνδετη η ΑΕΚ χωρίς το «θηρίο» της

Οι φίλοι της ΑΕΚ έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Λίγες χαρές, πολλές πίκρες. Μια ικανοποίηση και ακόμη περισσότεροι προβληματισμοί για την αγαπημένη τους ομάδα.

Το άρθρο του Σπύρου Νταγιάκου στο exedrasports:

Το φετινό καλοκαίρι ξεκίνησε με το οικονομικό πρόβλημα να καλύπτει οποιοδήποτε άλλο. Ο Αδαμίδης, ξέροντας πώς οι επόμενοι μήνες θα είναι ακόμα πιο δύσκολοι, φρόντισε να προετοιμάσει τους Ενωσίτες ψυχολογικά.

Η πρώτη κρυάδα ήρθε από τις αποχωρήσεις πρωτοκλασάτων. Ο Μπλάνκο δεν ανανέωσε, ο Σκόκο πουλήθηκε. Εξελίξεις που μόνο αναπάντεχες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Δεν ήταν «κεραμίδα», αλλά σίγουρα προβλημάτισαν. Η συνέχεια έφερε τις πρώτες μεταγραφές παικτών, νέων και εξελίξιμων, αλλά όχι έτοιμων να πάρουν θέση στην ενδεκάδα και να αλλάξουν την αγωνιστική μοίρα της ομάδας.

Ετσι, μοιραία η κούραση του ΑΕΚτζή από τα χαμένα τελευταία χρόνια και η έλλειψη οράματος μεταφράστηκε σε μειωμένη κίνηση στα εισιτήρια διαρκείας της νέας περιόδου. Ολα άλλαξαν με την πλέον ελπιδοφόρα εικόνα αυτού του καλοκαιριού για τους Κιτρινόμαυρους. Ο Γκούντγιονσεν κράτησε τη φανέλα, παρουσιάστηκε και ενσωματώθηκε με την αποστολή στο Τόπλιτσε.

Κάπου εκεί άρχισαν οι περισσότεροι να αισιοδοξούν ξανά. Δεν είναι και μικρή υπόθεση για την ομάδα η έλευση ενός παίκτη-σταρ, όπως ο Εϊντουρ. Και επειδή μιλάμε για μια κατάσταση χαρμολύπης και αλλεπάλληλες εναλλαγές συναισθημάτων, λίγα 24ωρα μετά, η ικανοποίηση και η ελπίδα μιας νέας αρχής έδωσαν τη θέση τους και πάλι στην ανησυχία.

Το προσωπικό πρόβλημα του Ντιόπ και η καθυστέρηση στην υπογραφή του Μίτσελ ανέδειξαν το μεγάλο αγωνιστικό πρόβλημα της Ένωσης. Η ραχοκοκαλιά της ταλαιπωρείται. Οι φιλότιμοι αλλά λίγοι για να σηκώσουν το βάρος της πλέον νευραλγικής θέσης που απέμειναν, έδειξαν, ακόμα και με υποδεέστερους αντιπάλους όπως αυτοί που αντιμετώπισε η ΑΕΚ στα φιλικά, ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υψηλές απαιτήσεις.

Είναι απολύτως φυσιολογικό ο Γκέντσογλου, ο Καφές, αλλά ακόμα και ο σταθερά βελτιωμένος Μάκος να μην μπορούν να δώσουν λύση στον άξονα. Στο τελευταίο φιλικό επί σλοβενικού εδάφους, η Ενωση δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα που είδαμε στα πρώτα τεστ. Παρουσίασε σημαντική βελτίωση, κυκλοφόρησε με σωστό τρόπο και χωρίς λάθη τη μπάλα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Κυριάρχησε, πίεσε ψηλά τον αντίπαλό της και έγινε αφεντικό του ματς. Ακόμα και αξιόπιστη λύση στην γραμμή κρούσης έδειξε να βρίσκει με τον Μπέλεκ.

Ολα αυτά τα θετικά αγωνιστικά στοιχεία επισκιάστηκαν από το μεγάλο κενό. Η ΑΕΚ χωρίς τη δύναμη του Ντιόπ και τη δημιουργία του Μίτσελ δεν μπορεί να προχωρήσει. Για αυτό και ο Χιμένεθ επιμένει να λέει πόσο αναγκαίοι είναι και οι δύο…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags