Facebook Pixel Οι κουμπάροι τούς δίνουν αξία
| 2011-08-02 14:17:00

Οι κουμπάροι τούς δίνουν αξία

Οι κουμπάροι τούς δίνουν αξία

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός αυτό το καλοκαίρι δεν έχουν κλέψει την παράσταση στο μεταγραφικό παζάρι της γηραιάς ηπείρου. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.

Γράφει ο Άρης Μπάρκας...

Παρόλα αυτά, κανείς δεν έχει βιαστεί να τους «ξεγράψει» από την ενδεχόμενη κατάκτηση της Ευρωλίγκας, όπως φαίνεται και από τις στοιχηματικές αποδόσεις που κυκλοφόρησαν χθες.

Η σαρωτική παρουσία των δύο «αιωνίων» τα τελευταία χρόνια, οι τίτλοι του Παναθηναϊκού και οι διαδοχικές συμμετοχές σε φάιναλ φορ του Ολυμπιακού, τους έχουν δώσει σταθερή θέση στην ελίτ της διοργάνωσης.

Δεν είναι τυχαίο ότι η ίδια η Ευρωλίγκα θέλοντας να κρατήσει ικανοποιημένους τους Ερυθρόλευκους, ανέτρεψε τα δικά της κριτήρια και τους τοποθέτησε επικεφαλής ομίλου, όπως φυσικά και τον πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό, παρότι οι Πειραιώτες δεν βρέθηκαν στο φάιναλ φορ της Βαρκελώνης.

Αλλωστε, πέρα από τις ηχηρές μεταγραφές, υπάρχουν και άλλα δεδομένα που εκ των πραγμάτων λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. Οι δύο «αιώνιοι» συνεχίζουν να διατηρούν στο ρόστερ τους σταρ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όπως οι Διαμαντίδης και Σπανούλης.

Και επιπλέον στους πάγκους τους βρίσκονται δύο τοτέμ του αθλήματος. Οι κουμπάροι Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Ντούσαν Ιβκοβιτς ανεξάρτητα από αποτελέσματα – τα οποία από τον πρώτο ούτως ή άλλως σπάνια έλειψαν – ποτέ δεν έχουν παρουσιάσει αδιάφορα πράγματα στο παρκέ, αντίθετα πάντα διεκδικούν τίτλους.

Πηγή: Εξέδρα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags