Facebook Pixel Τα «θέλω» του Βαλβέρδε καλύπτονται από το ρόστερ;
| 2011-08-02 15:56:00

Τα «θέλω» του Βαλβέρδε καλύπτονται από το ρόστερ;

Τα «θέλω» του Βαλβέρδε καλύπτονται από το ρόστερ;

Λένε ότι το αποτέλεσμα δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο στα φιλικά. Μύθος! Δεν υπάρχει ομάδα στον κόσμο που να τρώει πέντε γκολ και να… πανηγυρίζει. Γράφει ο Σπύρος Νταγιάκος.

Είτε είναι μικρή είτε είναι μεγάλη. Επομένως όπως ήταν λογικό η καλύτερη απάντηση στον Βαλβέρδε και στα όσα υποστήριζε με θέρμη για τις μεταγραφές δόθηκε από το ταμπλό του γηπέδου «Αμπέ Λένστρα».

Αυτό το 5-4 που γράφτηκε δεν χρειάζεται και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να προκαλέσει πανικό στον Ολυμπιακό. Με βάση όμως την κινητοποίηση που προκάλεσε μόνο καλό αναμένεται να κάνει στους Ερυθρόλευκους. Κι αυτό γιατί από εδώ και πέρα το κορυφαίο θέμα που παρέμενε για εβδομάδες ανοιχτό θα πάρει τον δρόμο της οριστικής επίλυσής του. Η σιγουριά που υπάρχει στην ομάδα του Πειραιά έναντι των αντιπάλων της δεν αλλάζει. Ξεκινάει από μια αφετηρία διαφορετική τόσο από τον Παναθηναϊκό όσο και από την ΑΕΚ. Δεν έχει αδιάφορους μεγαλομετόχους ούτε ανενεργούς και αμέτοχους.

Ωστόσο αυτό το τελευταίο καμπανάκι πρέπει να ακουστεί γιατί μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις τώρα που υπάρχει ακόμη χρόνος. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι σύμφωνα με τις δηλώσεις των περισσοτέρων το μεγάλο στοίχημα για τη νέα σεζόν. Στην Ευρώπη όμως παιδαριώδη λάθη όπως αυτά που έγιναν κόντρα στη Χέρενφεν κοστίζουν πολύ ακριβά, κάτι που το ξέρει καλύτερα από όλους ο ίδιος ο Βαλβέρδε.

Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση. Και από τη στιγμή που στα δυο τελευταία ματς οι Ερυθρόλευκοι έδειξαν τόσο προβληματική ανασταλτική λειτουργία έχουν, θα πρέπει να τεθεί σε νέα βάση η συζήτηση. Το αν αρκεί ένας κόφτης για να λύσει το θέμα είναι βασικό ερώτημα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι υπεύθυνοι.

Αυτό που μπορούμε να καταγράψουμε εμείς είναι ότι ο τρόπος παιχνιδιού που θέλει να επιβάλει φέτος ο Βαλβέρδε χρειάζεται κι έναν ηγέτη στους χαφ αλλά και πολύ περισσότερες δυνάμεις από αυτές που είχε πέρυσι η ομάδα του.

Η καλύτερη άμυνα ξεκινά από την επίθεση. Ολοι μαρκάρουν και όλοι αμύνονται. Η παρουσία ενός δυνατού ποδοσφαιριστή στον άξονα είναι τόσο καθοριστική όσο και η συμπεριφορά των επιθετικών όταν η ομάδα αμύνεται. Ο Βαλβέρδε καλά κάνει και ζητάει πολλά από τους ποδοσφαιριστές του. Πρέπει όμως να είναι σίγουρος ότι μπορούν να ανταποκριθούν. Αν όχι, υπάρχει ακόμη χρόνος και για άλλη μεταγραφή.

Πηγή: Εξέδρα
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags