Facebook Pixel Μόνη διέξοδος για την ΑΕΚ η επιστροφή
| 2011-08-03 13:12:00

Μόνη διέξοδος για την ΑΕΚ η επιστροφή

Μόνη διέξοδος για την ΑΕΚ η επιστροφή

Οκτώ χρόνια πέρασαν από το γκρέμισμα του γηπέδου της ΑΕΚ, που όπως αποδείχτηκε αποτέλεσε την πλέον καταστροφική απόφαση που πάρθηκε ποτέ εις βάρος της ομάδας. Γράφει ο Σπύρος Νταγιάκος.

Ο τότε πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Γιάννης Γρανίτσας, χωρίς να έχει καμία εγγύηση στα χέρια του ότι θα μπορέσει να το ξαναχτίσει, προχώρησε σε μία πρωτοφανή κίνηση που άφησε άστεγη την ομάδα.

Τα μεγαλόπνοα σχέδια για τη Φιλαδέλφεια έμειναν στα χαρτιά και τα χρόνια που ακολούθησαν από το 2003 βρήκαν την οικογένεια της ΑΕΚ πληγωμένη και ταλαιπωρημένη από έναν νέο ξεριζωμό. Ο ναός που έχτισαν οι πρόσφυγες δουλεύοντας μερόνυχτα γκρεμίστηκε και μαζί τα όνειρα όλων αυτών που πίστεψαν ότι η ΑΕΚ θα γίνει η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα που θα αποκτήσει ένα νέο, σύγχρονο και αντάξιο στην ιστορία της γήπεδο.

Για όσους δεν θυμούνται, η Νέα Φιλαδέλφεια ήταν το πρώτο από τα γήπεδα που συμπεριελήφθησαν στον φάκελο των έργων που επρόκειτο να γίνουν για την Ολυμπιάδα του 2004. Κι όμως τα... μεγαλόπνοα σχέδια κατάφεραν ακόμη και το απίστευτο, να βγάλουν το γήπεδο από τον φάκελο και από τη σιγουριά του ολυμπιακού έργου. Τα εμπορικά βλέπετε τότε δεν θα ήταν αρκετά...

Η συνέχεια είναι λίγο έως πολύ γνωστή. Πρώτα έφυγε ο Φιλίππου απογοητευμένος μεν από τη στάση των οπαδών και την αντιμετώπιση που είχε γενικότερα η ομάδα μπάσκετ, αλλά κυρίως γιατί διαπίστωσε ότι υπήρχε η προοπτική της κατασκευής γηπέδου και ξοπίσω του ακολούθησε ο Γρανίτσας.

Δυστυχώς για τους απανταχού Ενωσίτες το μεγαλύτερο όνειρο έγινε ο χειρότερος εφιάλτης. Στη μετά Γρανίτσα εποχή, με εξαίρεση τους οργανωμένους που έμειναν μόνοι τους να φωνάζουν «Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια», η πλειονότητα του κόσμου πίστεψε σε ένα νέο πλάνο. Ο Ντέμης άρχισε να μιλά για τα Ανω Λιόσια, αλλά και πάλι τίποτα. Η προσπάθεια για τον ΟΔΔΥ δεν προχώρησε και έτσι η «κιτρινόμαυρη» οικογένεια συμφώνησε στο αυτονόητο: να εξαντλήσει τις πιθανότητες για επιστροφή στην ιστορική έδρα.

Παρά τα χαμένα χρόνια για πρώτη φορά γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια. Ολοι οι εμπλεκόμενοι, ΠΑΕ - Ερασιτεχνική - δήμος, πορεύονται ενωμένοι. Το αν έχουν μάθει από τα λάθη τους, θα το δούμε στην πορεία. Η ΑΕΚ του σήμερα έχει να αντιμετωπίσει ένα βουνό προβλήματα. Το οικονομικό ελλείψει επενδυτών προβληματίζει και κάνει την επόμενη μέρα ακόμη πιο δύσκολη. Το κυρίαρχο θέμα όμως είναι και παραμένει η έλλειψη έδρας.

Τόσο για την ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία έχει εγκλωβιστεί στο αχανές και «άψυχο» ΟΑΚΑ, όσο και για τα υπόλοιπα τμήματα του Δικεφάλου, τα οποία παραμένουν άστεγα. Μόνη διέξοδος αποτελεί ο δρόμος που οδηγεί ξανά στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ελπίδα για αγωνιστική και οικονομική «ανάσταση» ζωντανεύει από τη μεγάλη επιστροφή, η οποία αυτήν τη φορά μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Πηγή: Εξέδρα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags