Facebook Pixel Μόνο καλύτερος θα γίνει…
| 2011-08-05 09:27:00

Μόνο καλύτερος θα γίνει…

Μόνο καλύτερος θα γίνει…

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για το... "θύμα" Κονστάντσο, το καλό πρώτο ημίχρονο και το επίπεδο που θα πρέπει να ανέβει ο Ολυμπιακός ενόψει Τσάμπιονς Λιγκ.

Μπορεί να πει κάποιος ότι του άρεσε ο Ολυμπιακός στο πρώτο του φιλικό στο Καραϊσκάκη, μπορεί και κάποιος άλλο να διαφωνήσει. Σχετικά είναι αυτά, ειδικά σε αγώνες προετοιμασίας. Σε ματς, που ο παίκτης καλείται να αφήσει στην άκρη το… βάρος της πίεσης και της τρεχάλας, μόνο και μόνο επειδή θα εμφανιστεί στο αυστηρό μάτι, του δικού του φιλάθλου. Και άλλο να σε… καταριούνται οι Ολυμπιακοί τηλεοπτικά, όπου το φαντάζεσαι αλλά δεν το ακούς και άλλο, να τους έχεις πάνω από το κεφάλι σου να μουρμουράνε.

Για αυτό το φαινόμενο πάντως, βρέθηκε πάλι το… θύμα! Όχι, τώρα δεν είναι ο Φουστέρ. Αυτός πέρασε στην άλλη άκρη της όχθης. Έγινε και σύνθημα το όνομά του , σε χείλη που παλιότερα έχουν ανοιγοκλείσει για να του αμολήσουν διαφόρων ειδών μπινελίκια. Έτσι είναι η μπάλα.

Ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Το νέο… χόμπι τώρα, λέγεται Κοστάντσο. Σε σημείο να τον ειρωνεύονται πολλοί, όταν έκανε μια καλή επέμβαση. Αηδία πραγματική… Να πληρώνεις, να πηγαίνεις να δεις ένα ματς και στο τέλος να κοροϊδεύεις έναν άνθρωπο που έχει ένα μήνα στην ομάδα σου και προσπαθεί να μάθει τα… κόλπα. O μεγαλύτερος «εισπράκτορας» να είναι , περιμένεις να κρίνεις. Δεν προσπαθείς να τον κάνεις… σκουπίδι ψυχολογικά, στο πρώτο εντός έδρας ματς. Τέλος πάντων.

Όπως και να ‘χει ο Ολυμπιακός ήταν φουριόζος, στα όρια του καταιγιστικού στο πρώτο μέρος. Έβαλε γκολάρα με τον Φουστέρ στο «καλημέρα», δέχθηκε… καπάκι φάουλ –γκολ, από άθλια συνεννόηση τερματοφύλακα- τείχους και στην συνέχεια, έβαλε κάτω την Γουέστ Μπρομ και της άλλαξε τα φώτα. Για την εποχή εξαιρετική μπάλα με τον Βαλβέρδε να βάζει στις πλευρές τα ανάποδα πόδια. Να βγάζει τον Μιραλάς από αριστερά και τον Ριέρα από δεξιά. Ήταν εξαιρετική η ομάδα του Πειραιά σε αυτό το πρώτο 45λεπτο, με μια η μπάλα, συνεργασίες σωστές σε μικρούς χώρους, αλλαγή παιχνιδιού και ντουμπλαρίσματα και γενικά, έδειξε ότι με τέτοιο ρυθμό, στην Ελλάδα δεν έχει αντίπαλο…

Όμως για να προχωρήσει με αξιώσεις στο Τσάμπιονς Λίγκ, πρέπει να ανέβει κι άλλο, να κλείσουν περισσότερο οι χώροι και να υπάρχει πιο σωστή κίνηση. Όταν οι Άγγλοι έκλειναν τρύπες, ο Ολυμπιακός έβγαζε μπάλες στον Τζιμπούρ, σα να ήταν ο Παναθηναϊκός με τον Σισέ! Κι αυτό πείραζε τον κόσμο, που δεν έχει συνηθίσει να βλέπει αυτό το πράγμα από την δική του ομάδα. Όσο ο Ιμπαγάσα είχε κέφι, οι πειραιώτες έκαναν αυτό που έπρεπε. Δέχθηκαν γκολ(2- 2) με την έναρξη του δευτέρου μέρους και από ‘κει και πέρα, ο αγώνας άρχισε να «πέφτει» ειδικά μετά και τις αλλαγές. Είχε μείνει μόνο ο Φετφατζίδης να βγάζει σπιρτάδα, ενώ αν πίεζαν περισσότερο οι πρωταθλητές μάλλον θα κέρδιζαν αφού το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Γουέστ Μπρόμγουιτς, ήταν για γέλια και για κλάματα μαζί.

Αυτό που θα πρέπει να τονίσουμε, είναι ότι ο Βαλβέρδε έβγαλε το ματς με Ιμπαγάσα, Μοντέστο. Τους ξεθέωσε και βέβαια εκεί θα αγοραστεί παίκτης ή μάλλον παίκτες, μετά το τέλος(απ’ ότι φαίνεται) με τον Ουρτάδο. Ο Ισπανός δεν έπαιξε γιατί πιθανότατα θα αποδοκιμαζόταν, αλλά αυτό έβλαψε τον Αργεντίνο και τον Κορσικανό, που αναγκάστηκαν να βγάλουν το 94λεπτο. Οι όποιες προσθήκες πρέπει να γίνουν το συντομότερο και βέβαια, ας περιμένουμε να δούμε και τι πινελιές θα προσθέσει στο χορτάρι ο Γέστε…

Πηγή: Sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags