Facebook Pixel Παραγγελιά για Γιουρόπα, δοκιμασία στο πρωτάθλημα
Ποδόσφαιρο
| 2011-08-06 00:42:00

Παραγγελιά για Γιουρόπα, δοκιμασία στο πρωτάθλημα

Παραγγελιά για Γιουρόπα, δοκιμασία στο πρωτάθλημα

Ο Κώστας Μιαούλης σχολιάζει τις δύο κληρώσεις, για Super League και Europa League της ΑΕΚ

H κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ μοιάζει σα να λυπήθηκε και λίγο η μοίρα την ΑΕΚ, μιας και τον τελευταίο καιρό, την χτυπάει ανελέητα.

Για την κλήρωση του πρωταθλήματος θα επαναλάβω ότι λέω πάντα: Παίζει ρόλο το πρόγραμμα, έχει σημασία το να σου προσφέρεται η δυνατότητα για μια καλή αρχή.

Το «όλοι παίζουν με όλους» δεν υπάρχει γιατί απλούστατα μια δύσκολη αρχή μπορεί να σε στείλει από νωρίς να ταλαιπωρείσαι για το πώς θα σώσεις τη χρονιά. 

Για την ευρωπαϊκή κλήρωση:

Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας. Με οποιαδήποτε άλλη από τις υποψήφιες αντιπάλους που βρίσκονταν στο γκρουπ που είχε σχηματιστεί το πρωί θα ήμουν προβληματισμένος. Με τους Γεωργιανούς ανακουφίστηκα. Για παράδειγμα δεν ήθελα σε καμία περίπτωση Χέλσινμποργκ ειδικά αυτή την εποχή, όπως δεν θα ήθελα και Ελσίνκι.

Η Γκαζ Μέταν απέκλεισε γερμανική ομάδα για όσους δεν το πήρατε χαμπάρι, ενώ με τον Ερυθρό Αστέρα σίγουρα θα είχαμε μια δύσκολη δοκιμασία. Η Ντιναμό Τυφλίδος μοιάζει βάλσαμο, αρκεί η ΑΕΚ να είναι στοιχειωδώς σοβαρή και να καθαρίσει από το πρώτο ματς (που τελικά θα είναι εντός έδρας). Παραπάνω σχόλια για την κλήρωση λαχείο δε νομίζω πως χρειάζεται.

Για κλήρωση Σούπερ Λίγκ:

Αν υπήρχε μια ομάδα που θα μπορούσες να της έχεις εμπιστοσύνη, δεν θα ήμουν ικανοποιημένος με τίποτα λιγότερο από 13 πόντους στις πρώτες πέντε αγωνιστικές όπως πάντα. Έστω όμως και με τα τωρινά δεδομένα, η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία για το απόλυτο στα πρώτα τρία ματς, γιατί αυτός πρέπει να είναι ο στόχος της και να πάει με καλύτερη ψυχολογία στις εκτός έδρας αναμετρήσεις σε Τούμπα – Νέα Σμύρνη στην πρώτη δύσκολη δυάδα, την οποία ακολουθεί το εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό.

Από την 4η μέχρι και την 9η αγωνιστική θα δοκιμαστούν οι αντοχές και το βάθος του ρόστερ της ομάδας με αυτό το κολασμένο πρόγραμμα. Με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την ώρα αισιόδοξος δεν μπορώ να είμαι λόγω των ελλείψεων, όμως τουλάχιστον περιμένω μια ομάδα που θα μπορεί να έχει σοβαρή αμυντική λειτουργία. Αν μπορέσει να το κρατήσει αυτό, τουλάχιστον θα έχει μεγαλύτερη τύχη για καλά αποτελέσματα.

Κατά τα άλλα…

Πάμε τώρα στα μπουγιουρντιά που σκάνε καθημερινά. Μου κάνει εξαιρετική εντύπωση, πως ορισμένοι οπαδοί της ομάδας τα βάζουν με τον Τύπο, που θίγει ή αποκαλύπτει τα κακώς κείμενα στην ομάδα. Διάβαζα και δεν πίστευα στα μάτια μου, ότι η SDAY φταίει επειδή έβγαλε το θέμα με την ΕΠΟ. Μάλλον θα προτιμούσαν να περιμένουν τη στιγμή που θα το ανακοίνωνε η Ομοσπονδία ή την στιγμή που θα γινόταν οριστικό ένα εφιαλτικό ενδεχόμενο να μην εκδοθούν δελτία για τις μεταγραφές.

Μετά ασφαλώς θα είχαμε κι εκείνους που θα έλεγαν ότι καλύπτουμε τη διοίκηση της ΑΕΚ και δεν μιλούσαμε τόσον καιρό. Όταν βλέπεις μόνο συνομωσίες γύρω σου, το πιθανότερο είναι ότι θα κάνεις κακό στον εαυτό σου ή σε αυτούς που λες ότι αγαπάς. Τουλάχιστον μπροστά σε τέτοιο κίνδυνο, με ορατό το ενδεχόμενο να διασυρθεί η ομάδα, μπορεί έστω και κάποιος από τους (α)μέτοχους που έχουν αποτραβηχτεί από το προσκήνιο, να φιλοτιμηθεί να βάλει κανά φράγκο. Μήπως να έκαναν τον κόπο κι οπαδοί στο φιλικό με την Χετάφε, αφού υπάρχουν και προσιτές τιμές ν’ ανηφόριζαν στο γήπεδο. Ότι και να μαζέψει οικονομικά η ΠΑΕ απ’ αυτό το φιλικό βοήθεια θα είναι…

Φυσικά και η διοίκηση δεν είναι άμοιρη ευθυνών όταν προσπαθεί να περάσει μια τελείως αγγελικά πλασμένη, πλην όμως λάθος εικόνα για τα οικονομικά της ομάδας, αφού μόλις λίγες ημέρες πριν ο κ. Αδαμίδης μας έλεγε πως η ομάδα βρίσκεται κοντά σε οικονομική εξυγίανση. Πως μπορείς να είσαι κοντά σε εξυγίανση με τέτοιες συνθήκες, που ναι μεν ρυθμίζονται, αλλά συνεχώς δημιουργούν όλο και περισσότερους βραχνάδες, είναι κάτι που δεν μπορώ εύκολα να συλλάβω… 

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags