Facebook Pixel Το 3 στα 3 απαιτεί σοβαρότητα
Ποδόσφαιρο
| 2011-08-06 11:41:00

Το 3 στα 3 απαιτεί σοβαρότητα

Το 3 στα 3 απαιτεί σοβαρότητα

Μια πρώτη ανάγνωση των αντιπάλων δεν τρομάζει. Ούτε την ΑΕΚ που θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Ντιναμό Τιφλίδας, ούτε τον ΠΑΟΚ που θα κοντραριστεί με την Καρπάτι Λβιβ, αλλά ούτε και τον Παναθηναϊκό που θα παίξει με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για ένα εισιτήριο στους ομίλους του Europa League.

Γράφει ο Σπύρος Νταγιάκος...

Με εξαίρεση τον Βόλο, που εκτός από τα μαντάτα που περιμένει σχετικά με την τιμωρία του έχει και έναν εξαιρετικά δύσκολο δρόμο απέναντι στην Παρί, οι υπόλοιπες τρεις ελληνικές ομάδες μπορούν να κάνουν το τρία στα τρία.

Και επιβάλλεται να το κάνουν. Oχι αυτήν τη φορά για λόγους... πρεστίζ ή για να ανεβάσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, όπως συμφωνούσαν οι περισσότερες αναλύσεις μιας άλλης εποχής. Τώρα είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου το αν θα πάρουν την πρόκριση. Στο τραγικό σημείο που έφτασαν οικονομικά, χωρίς ενεργούς επενδυτές και με ένα σωρό ανοιχτές υποχρεώσεις, πρέπει πάση θυσία να εξασφαλίσουν μια θέση.

Το σίγουρο 1 εκατομμύριο από τη συμμετοχή τους στους ομίλους, που μπορεί κάλλιστα να διπλασιαστεί ανάλογα με τις νίκες και την πορεία, είναι απαραίτητα έσοδα. Δεν μπορούν να λύσουν όλα τα προβλήματα σε καμία περίπτωση. Θα δώσουν όμως μια «ένεση» για να βγει η χρονιά.

Το άγνωστο πάντα προκαλεί έναν φόβο. Κάθε μία όμως έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Η αντίπαλος της ΑΕΚ, για να φτάσει να διεκδικεί την πρόκριση στους ομίλους, απέκλεισε τρεις ομάδες και όπως τόνισε πολύ εύστοχα ο Χιμένεθ στις πρώτες δηλώσεις του λίγο μετά την κλήρωση, βρίσκεται στο ανώτερο στάδιο προετοιμασίας, όντας έτοιμη εδώ και καιρό.

Το άγνωστο που ήδη επικαλούνται σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν υπάρχει για τον Παναθηναϊκό. Οι Πράσινοι θα πρέπει να έχουν κατά νου το κάζο που έπαθε πέρυσι ο Ολυμπιακός. Φυσικά και δεν μιλάμε για κανένα θηρίο, όμως, όπως έδειξαν, οι Ισραηλινοί αν υποτιμηθούν μπορούν να κάνουν μεγάλη ζημιά. Το πρωτάθλημά τους δεν έχει αρχίσει ακόμη, άρα έχουν να κάνουν με μια ομάδα, η οποία δεν έχει ακόμα επίσημα ματς, αλλά καλό θα είναι εκτός από το... ευρωπαϊκό κοστούμι που αναφέρουν συχνά πυκνά άνθρωποι του Τριφυλλιού να δούμε στις 18 Αυγούστου έναν πολύ διαφορετικό Παναθηναϊκό. Με αγωνιστική εικόνα ανάλογη με αυτήν της ρεβάνς με την Οντένσε και άμυνα... παιδική χαρά, ο κίνδυνος να χαθεί η Ευρώπη είναι τεράστιος.

Για τον ΠΑΟΚ ισχύει περίπου ό,τι και με την ΑΕΚ. Ο δρόμος είναι βατός, αλλά δεν υπάρχει περιθώριο υποτίμησης. Η Καρπάτι μπορεί να αλλάζει παίκτες κάθε χρόνο, αλλά έχει βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για τον πάγκο. Από το 2008, όταν και ανέλαβε ο Γιαρεμτσένκο, διαγράφει σταθερά ανοδική πορεία στην Ουκρανία. Εν κατακλείδι, όλοι δεν φοβούνται, αλλά αν δεν προσέξουν θα έχουν πρόβλημα.

Πηγή: Εξέδρα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags