Facebook Pixel Ο Σταύρακας έπεσε στην ανάγκη του
| 2011-08-06 13:24:00

Ο Σταύρακας έπεσε στην ανάγκη του

Ο Σταύρακας έπεσε στην ανάγκη του

ΟΙ εξελίξεις αν δεν είναι καταιγιστικές, είναι τουλάχιστον ραγδαίες. Κατ' αρχάς, ύστερα από περίπου επτά μήνες ο Παναθηναϊκός απέκτησε και πάλι πρόεδρο. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.

Ο Δημήτρης Γόντικας έπαψε πλέον να είναι προεδρεύων αντιπρόεδρος και μπήκε κι αυτός στο πάνθεον των «πράσινων» προέδρων. Στον Ολυμπιακό, σε ό,τι έχει να κάνει με τη μεταγραφική ενίσχυση, η δημοσιογραφική τοποθέτηση σκίζει χασέδες: «Βαρβάτο παίκτη στα χαφ».

Οχι Τζιόλη δηλαδή ή τίποτα άλλα λιμά. Ταυτόχρονα, ύστερα από είκοσι περίπου μέρες ταλαιπωρίας, λύνεται το πρόβλημα με τα ταξί. Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος μπορεί να κατηγορήθηκε σαν βαψομαλλιάς και κοινωνικός σαμποτέρ, αλλά τον Μανώλη Καψή και τον Γιάννη Ραγκούση τους έκανε μια χόρτα. Εξασφάλισε δέσμευση του Σγουρού και των λοιπών ανά την Επικράτεια Περιφερειαρχών, ότι μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου δεν πρόκειται να δοθούν νέες άδειες.

Ταυτόχρονα θα κλείσει λόγω θερινών διακοπών και η Βουλή και πάμε γι' άλλα. Αυτό που έμεινε είναι η ταλαιπωρία και η δήθεν μαγκιά του Ραγκούση. Αυτός ξεκίνησε τον πόλεμο αλλά τον Σγουρό έβαλε να υπογράψει την ανακωχή με την κίτρινη φυλή των ταξιτζήδων.

Η ομάδα με τα κίτρινα όμως αντί να λύνει προβλήματα δημιουργεί. Αν δεν δοθούν στην ΕΠΟ οχτακόσια πενήντα χιλιάρικα δεν βγάζει δελτία στους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές. Κι όταν οι μέτοχοι βάζουν το χέρι στην τσέπη και πιάνουν το παπούτσι, από πού να βρεθούν λεφτά; Θα κάνει έρανο ο Αδαμίδης ντάλα καλοκαίρι σαν τον Ερυθρό Σταυρό; Κατά κάποιο τρόπο τον έκανε αυτόν τον έρανο διά μέσου των «Supporters» αλλά άνθρακες ο θησαυρός.

Γι' αυτό έβαλε μπροστά τα μεγάλα μέσα. Επεσε δηλαδή στην ανάγκη του Χατζηχρήστου. Και τον είχε εκ δεξιών στην πρόσφατη πρες κόνφερανς και τον έχει αναγάγει σε επίσημο ινστρούκτορα. Να καλεί με δηλώσεις του τον κόσμο της ΑΕΚ να πάρει διαρκείας και να δώσει το «παρών» στα φιλικά στο Ολυμπιακό Στάδιο. Εδώ ο Ιωσήφ Στάλιν είχε συμμαχήσει με τον Αδόλφο Χίτλερ. Στην πολιτική και στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Θα κώλωνε ο Σταύρακας ο Αδαμίδης να τα βρει με τον Χατζηχρήστο; Ταυτόχρονα έχει ήσυχο το κεφάλι του, εν όψει της νέας και κρίσιμης σεζόν.

Ποτέ ο πρόεδρος στο γήπεδο με ταξί

ΜΠΑΛΑ είναι. Ποτέ δεν ξέρεις τι επιφυλάσσει. Κι αν προκύψει καμιά ρεπετισιόν του έξι - μηδέν στο Καραϊσκάκη; Θα έχουμε πάλι τα ίδια. Στο επόμενο ματς να πάει η αποστολή της ομάδας στο γήπεδο, όπως πέρυσι, με ταξί. Σ' αυτό το ενδεχόμενο λοιπόν ο Αδαμίδης μετά την προσέγγιση που έκανε στον Χατζηχρήστο (φωτό) έχει εξασφαλίσει ασυλία. Δεν πρόκειται η Original να στείλει στο γήπεδο με ταξί και τον πρόεδρο. Θα τον σεβαστεί σαν θεσμικό παράγοντα και θα εξαντλήσει την αυστηρότητά της στους ποδοσφαιριστές.

Κι εδώ βέβαια οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την πρωτοπορία της ΑΕΚ: Πρώτα έγινε πρόεδρος στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ ο Χατζηχρήστος και στη συνέχεια ακολούθησε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός με τον Κουντούρη. Σε αντίθεση με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό που τρέχει στα Πρωτοδικεία. Original και «Θύρα 7» πήραν υπό τη σκέπη τους Ερασιτεχνική ΑΕΚ και Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Κι έρχονται λοιπόν αυτοί οι ανάλγητοι της κυβέρνησης να καταργήσουν τους συνδέσμους. Εξ ου και το πανό στο πρώτο φιλικό προχθές το βράδυ στο Καραϊσκάκη: «Γερουλάνο, Νικητιάδη, Μπιτσαξή, οι σύνδεσμοι δεν είναι μπουρδέλα». Και χωρίς υπογραφή από κάτω.

Αυτοί στη Θεσσαλονίκη που είχανε υπογράψει την ανακοίνωση για τον Ρέμο θα πάνε για καφέ στον ανακριτή. Επειδή λοιπόν ο φόβος φυλάει τα έρημα το πανό στο Καραϊσκάκη ήταν ανώνυμο. Σε ό,τι έχει να κάνει με τους συνδέσμους, επαναλαμβάνω ότι η κατάργησή τους είναι λάθος. Το σωστό είναι να κάνει τη δουλειά της η αστυνομία και να μπουζουριάζει όσους ασκούν και βία και προβαίνουν σε εγκληματικές ενέργειες. Σε ό,τι όμως έχει να κάνει με το πανό, σύνδεσμοι και μπουρδέλα έχουν πράγματι μια συνάφεια. Τους νταβατζήδες. Οι μεν κονομάνε από τις πουτάνες και οι δε από τα κορόιδα. Χαίρετε.

Το στυλ δείχνει προσωπικότητα

ΕΧΩ ξαναγράψει ότι η συνέπεια στο ντύσιμο δείχνει χαρακτήρα. Το στυλ δείχνει προσωπικότητα. Τι καταλαβαίνεις δηλαδή και τι εισπράττεις όταν βλέπεις τον Αντώνη Ρέμο με σηκωμένο τον γιακά στο μακό; Μπορεί να το έκανε κάποτε ο Καντονά στο γήπεδο, να το συνέχισε στην Ελλάδα ο Ιλια Ιβιτς, να το έχουνε καθιερώσει όλοι οι Αλβανοί στη Μύκονο, αλλά για άντρα στα 40+ σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι μαστ.

Ο Κομπότης με τα σομόν πουκάμισα είναι η επίσημη έκφραση του βλαχομπαρόκ. Αλλωστε κι ο Γιώργος Μάγκας που φτιάχνει κουστούμια από υφάσματα για κουρτίνες στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς ανήκει. Αυτός όμως είναι αυθεντικός λαϊκός. Οχι ιμιτασιόν. Κατ' αυτή την έννοια λοιπόν δεν μπορείς παρά να βγάλεις το καπέλο στον Βασιλάκη Φλωρίδη (φωτό).

Εκλεψε την παράσταση στην Τούμπα

ΑΠΟ ενδυματολογικής πλευράς 100% συνεπής. Οπως εμφανίστηκε την πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, όταν τον είχανε συλλάβει, έτσι ακριβώς έσκασε μύτη και στην Τούμπα για το ματς με τη Βαλερένγκα. Με το Μπαγιασόν στο κεφάλι για τον ήλιο. Με άσπρο λινό πουκάμισο, έστω και με γιακά αυτή τη φορά. Με χρυσή αλυσίδα 24άρων καρατίων στο λαιμό. Με κοκάλινα γυαλιά ηλίου για να δείξει ότι δεν αρκείται στα Ρέιμπαν. Με το σακάκι επίσης ριχτό στον ώμο.

Με το ίδιο χαμόγελο για να φαίνεται η λεύκανση στα δόντια που το έχει κάνει όπως λέει κι ο Ζωρζ Πιλαλί, «σαν τα πορσελάνινα φλιτζανάκια του καφέ της μαμάς». Και με τα άσπρα του μαλλιά να πέφτουνε πίσω στο σβέρκο σαν λασπωτήρας. Σαν να βλέπεις τον Τίτο Βανδή σε ελληνική ταινία, σε ρόλο βετεράνου πλέι μπόι. Είπαμε. Αν μη τι άλλο, ο Βασιλάκης Φλωρίδης καθιερώνει στυλ. Και αναμένεται με ενδιαφέρον η χειμωνιάτικη κολεξιόν που θα παρουσιάσει.

Νοιάζεται μόνο για τους δημόσιους
ΝΕΟΣ αστέρας προέκυψε αίφνης στο πολιτικό στερέωμα. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βαρβαρίγος που απειλεί να καταψηφίσει το νομοσχέδιο που αφήνει παράθυρο για απολύσεις στο Δημόσιο. «Δεν θα γίνω κανίβαλος τον εργαζομένων» δήλωσε. Προφανώς για τον Βαρβαρίγο μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουνε ψυχή. Τα άλλα νομοσχέδια για τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα και τους συνταξιούχους τα ψήφισε με χέρια και με πόδια. Μόνο τους δημοσίους υπαλλήλους λυπήθηκε. Ολοι οι άλλοι τσιμέντο να γίνουν.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags