Facebook Pixel Για τον Ιανουάριο παραπέμφθηκε η απάντηση του Κοντρέρας
| 2011-08-07 00:45:00

Για τον Ιανουάριο παραπέμφθηκε η απάντηση του Κοντρέρας

Για τον Ιανουάριο παραπέμφθηκε η απάντηση του Κοντρέρας

Για τον ερχόμενο Ιανουάριο παραπέμφθηκε τελικά η απάντηση του Πάμπλο Κοντέρας στην πρόταση επέκτασης του συμβολαίου του μέχρι το 2014, με ταυτόχρονη μείωση αποδοχών, την οποία του κατέθεσε ο ΠΑΟΚ τον περασμένο Ιούνιο.
 

Το θέμα μπήκε στην άκρη με κοινή απόφαση της διοίκησης του ΠΑΟΚ και του ίδιου του Χιλιανού διεθνή στόπερ. Οι επιτελείς της ομάδας δεν πίεσαν  τον Κοντρέρας να δώσει μια απάντηση με την επιστροφή του στην Θεσσαλονίκη. Δεν το έκαναν διότι ήθελαν να τον αφήσουν να είναι ήρεμος στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με την έναρξη της σεζόν. Ούτως ή άλλως έχει άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο και τα χρήματα που θα γλίτωνε ο ΠΑΟΚ μέχρι τον Ιανουάριο, ακόμα και εάν αποδέχονταν μείωση αποδοχών ο Κοντρέρας, δεν θα ήταν πολλά για την αξία του Χιλιανού ποδοσφαιριστή.

Άλλωστε, με την απόδοσή του  μπορεί να φέρει πολύ περισσότερα έσοδα και εννοούμε, φυσικά, εάν συντελέσει στο να έχει ο ΠΑΟΚ επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Υπενθυμίζουμε, ότι η πρόταση στον Κοντρέρας η οποία παραπέμφθηκε, προς το παρόν στις καλένδες, περιλάμβανε μείωση αποδοχών από τις 600.000 ευρώ στις 400.000 ευρώ και επέκταση συμβολαίου μέχρι το 2014. Στον ΠΑΟΚ σεβάστηκαν, επίσης, την επιθυμία του 33χρονου Κοντρέρας να αποφασίσει μέχρι τον Ιανουάριο, εάν το ερχόμενο καλοκαίρι επιστρέψει στην Χιλή για το κλείσιμο της μεγάλης καριέρας του, ή εάν αποδεχτεί την πρόταση της ομάδας της Θεσσαλονίκης και κρεμάσει στην Τούμπα τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του.

Αυτό είναι προς το παρόν το μεγάλο δίλημμα του Κοντρέρας. Όχι τα χρήματα. Οι αποδοχές περνάνε σε δεύτερη μοίρα γι’ αυτόν στην δύση της καριέρας του, αφού ακόμα και εάν επιστρέψει στην Κόλο - Κόλο θα βγει ζημιωμένος σε κάθε περίπτωση στο οικονομικό σε σχέση με τον ΠΑΟΚ. Με τον δικέφαλο του βορρά θα τα βρει στις αποδοχές εάν αποφασίσει εντέλει πως θέλει να παραμείνει στην Τούμπα. Μετά από συνεννόηση, λοιπόν, των δυο πλευρών η συζήτηση για την επέκταση του συμβολαίου του θα γίνει ξανά κοντά στον Ιανουάριο. Τότε λογικά θα έχει κατασταλάξει ο Χιλιανός στην απόφασή του. Στον ΠΑΟΚ του έχουν δώσει να καταλάβει ότι επιθυμούν διακαώς την παραμονή του μέχρι το 2014 για να τελειώσει εδώ την ένδοξη καριέρα του. Η απόφαση, όμως, ανήκει στον ίδιο.

Δανεικοί ή ελεύθεροι φεύγουν τρεις

Είτε ως δανεικοί, είτε ως ελεύθεροι, οι Σακελλαρίου, Γεωργίου και Κουρδάκης θα αποχωρήσουν την ερχόμενη εβδομάδα από τον ΠΑΟΚ τελεσίδικα. Ο Μωϋσιάδης  με τον Πετρίσεβιτς θα δοθούν δανεικοί, ενώ θα γίνει μια τελευταία προσπάθεια αποδέσμευσης του Σαβίνι, ο οποίος ναι μεν δεν είναι εντελώς περιττός στην άμυνα, αλλά μια πιθανή αποχώρησή του θα ελαφρύνει το μπάτζετ κατά 300.000 ευρώ και αυτό είναι σημαντικό στην παρούσα χρονική περίοδο.

Την ερχόμενη Τετάρτη 10 Αυγούστου θα αναχωρήσει η αποστολή του ΠΑΟΚ για την Κύπρο, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 12 Αυγούστου. Εκεί συμμετέχοντας στο τουρνουά της Ανόρθωσης θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ Λάρνακας και την διοργανώτρια ομάδα.

Εννοείται ότι μακράν το μείζον θέμα για τον ΠΑΟΚ είναι αυτό των επενδυτών. Η Δευτέρα (8/4) είναι πολύ κρίσιμη μέρα, καθώς θα επιβεβαίωση η ΠΑΕ, μέσω της ενημέρωσης του τραπεζικού της λογαριασμού, την κατάθεση των 500.000 ευρώ η οποία η πλευρά του Βασίλη Φλωρίδη ισχυρίζεται ότι έγινε κιόλας από την περασμένη Παρασκευή το βράδυ (5/8).

Πηγή: Contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags