Facebook Pixel Αμυντικοί χαφ... ισορροπιστές!
| 2011-08-09 09:09:00

Αμυντικοί χαφ... ισορροπιστές!

Αμυντικοί χαφ... ισορροπιστές!

Πήραν επιθετικούς και χαφ, αμυντικούς και τερματοφύλακες. Και, άφησαν για το τέλος, τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η ΑΕΚ τους αμυντικούς χαφ! Μία θέση- βαρόμετρο.

 

 ΡΑΧΟΚΟΚΚΑΛΙΑ

Είναι μία θέση αυτή του αμυντικού χαφ που αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά μιάς ομάδας. Πολλοί είναι που λένε και δικαίως βλέποντας τον Ολυμπιακό: «χωρίς μεγάλο αμυντικό χαφ στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν προχωράς». Γιατί πας πουθενά στο… Γιουρόπα; Πράγματι, το βάρος σε αυτή τη θέση είναι μεγάλο ειδικά στην κορυφαία συλλογική διοργάνωση. Σε αυτές τις θέσεις θέλεις ένα «πιτ μπουλ» που να τρέχει αδιάκοπα, να μαρκάρει, να βοηθάει τους αμυντικούς και να είναι καλός στην υποδοχή της μπάλας βγάζοντας γρήγορα τη μπάλα μπροστά. Αλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο έχουν αυτές τις δυνατότητες και αναλόγως των προσόντων τους, ανεβαίνει και η τιμή αγοράς τους.

ΔΥΣΕΥΡΕΤΟΙ- ΔΙΝΟΥΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

Τα τελευταία χρόνια οι ομάδες ψάχνουν σπουδαίους αμυντικούς χαφ, αφού πρόκειται για θέση που μπορεί να δώσει ισορροπία σε άμυνα και επίθεση σε έναν σύλλογο. Πλέον, από τους μοντέρνους αμυντικούς χαφ οι ομάδες ζητούν περισσότερα πράγματα, όχι απλώς να κόβουν και να διώχνουν τη μπάλα… Το που θα πάει η μπάλα, το πόσο καλή είναι η μεταβίβαση και το αν ο αμυντικός χαφ έχει τη μακρινή μπαλιά, αυτό μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στην έκβαση ενός ματς.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags