Facebook Pixel Οι παρουσίες έγιναν σκιές!
| 2011-08-10 14:20:00

Οι παρουσίες έγιναν σκιές!

Οι παρουσίες έγιναν σκιές!

Πόσος καιρός έχει περάσει από την εποχή που ο Αδαμάντιος Πολέμης εμφανιζόταν (όχι πάντως με δική του συνδρομή) ως η καλύτερη, πιο έγκυρη και σαφώς πιο ασφαλής διάδοχη κατάσταση στα διοικητικά πράγματα του Παναθηναϊκού;

Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος.

Ενδεχόμενα να μην έχει στεγνώσει καν το μελάνι που χρησιμοποίησε σύσσωμος ο Τύπος για να καταγράψει τις προθέσεις του, αλλά και τη φανερή προσμονή των οπαδών της ομάδας να βγει μπροστά και να αναλάβει τα γκέμια της ΠΑΕ.

Η χθεσινή -καθαρά συμβολική- κίνησή του να αποσύρει τα 250.000 ευρώ που είχε καταθέσει συμμετέχοντας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κλείνει ουσιαστικά έναν ανέξοδο κύκλο εργασιών που ξεκίνησε με πολλά όνειρα και καταλήγει με μπόλικο σκεπτικισμό και απογοήτευση.

Κατ' ουσίαν ο κ. Πολέμης έπραξε το προφανές και το λογικό. Αποχώρησε από τη στιγμή που κατάλαβε ότι ουδείς εκ των άλλων μετόχων δεν έστερξε να βάλει το χέρι του στην τσέπη.

Φυσικά και δεν του λείπουν αυτά τα 250.000 ευρώ, δεν τίθεται θέμα για την οικονομική του επιφάνεια και για το εύρος της δύναμής του. Το θέμα είναι καθαρά επικοινωνιακό και δηλώνει απερίφραστα προς τους έτερους... Καππαδόκες ότι δεν θα συνεχίσει να είναι μόνος του σε μια υπόθεση εξαρχής χαμένη.

Στον κόσμο του «τριφυλλιού», όμως, που αγωνιά και ζητάει επιμόνως την άμεση δραστηριοποίηση των μετόχων η συγκεκριμένη κίνηση είναι μαχαιριά στην καρδιά. Γιατί με εύγλωττο τρόπο καταλαβαίνει πως η ομάδα είναι αναγκασμένη -τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο- να πορευτεί μόνη της και όπου τη βγάλει. Ηδη το μεταγραφικό καλοκαίρι του Παναθηναϊκού είναι δύσκολο και σίγουρα πρωτόγνωρο. Κάπως έτσι θα είναι και οι επόμενοι μήνες.

Με αναγκαστικό συμμάζεμα στα οικονομικά, με περιστολή δαπανών και με θυσίες που τόσα χρόνια ήταν ξένες στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο Δημήτρης Γόντικας εδώ και καιρό έχει επισημάνει ξεκάθαρα πως η ομάδα θα πορευτεί με αυτά που έχει και με αυτά που μπορεί να βγάλει από μόνη της. Αλλη βοήθεια δεν πρόκειται να υπάρξει προς αυτήν, κάτι που από χθες είναι χειροπιαστό και κατανοητό με κυνικό τρόπο.

Οι μεγαλομέτοχοι του Παναθηναϊκού σιγά σιγά μετατρέπονται από φυσικές παρουσίες σε σκιές...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags