Facebook Pixel Ποιος φταίει και ο Ολυμπιακός τρέχει και δεν φτάνει;
| 2011-08-12 13:18:00

Ποιος φταίει και ο Ολυμπιακός τρέχει και δεν φτάνει;

Ποιος φταίει και ο Ολυμπιακός τρέχει και δεν φτάνει;

Πολύ περίεργο αποδεικνύεται το φετινό μεταγραφικό καλοκαίρι για τον Ολυμπιακό. Γράφει ο Βασίλης Παπανικολάου.

Και το χαρακτηρίζω «περίεργο», διότι κατά τα μέσα Μαΐου, όλα συνηγορούσαν στη βεβαιότητα ότι οι πρωταθλητές θα έκλειναν γρήγορα τις μεταγραφικές εκκρεμότητες που είχαν και θα ετοιμάζονταν για τη νέα χρονιά χωρίς πίεση και άγχος.

Θυμάμαι ακόμη τις δηλώσεις που είχε κάνει εκείνη τη χρονική περίοδο σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Γιάννης Μώραλης, ο οποίος επισήμανε αυτό που τότε έδειχνε αυτονόητο και μάλλον εύκολο. «Μέχρι τις αρχές Ιουλίου, θα προσπαθήσουμε να έχουμε έτοιμο το ρόστερ της νέας χρονιάς», είχε υπογραμμίσει ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού και κανείς δεν είχε λόγους να πιστέψει ότι υπερβάλει.

Ποιες αρχές Ιουλίου όμως; Είμαστε σχεδόν στα μέσα Αυγούστου και μια σειρά από θέματα είναι επί ξύλου κρεμάμενα. Τον αμυντικό χαφ, μια θέση-κλειδί στην ομάδα, ακόμη τον ψάχνουν. «Σκύλος» δεν βρίσκεται με τα χαρακτηριστικά που θέλουν στο Λιμάνι και μερικοί αναρωτιούνται μήπως τη ζημιά την κάνουν τελικά οι πολλές... ράτσες που υπάρχουν. Διότι, άλλος σκύλος είναι το ροντβάιλερ και άλλος το λαμπραντόρ. Μπερδεύτηκε και ο κόσμος από τους πολλούς «σκύλους» που διάβαζε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και δεν έμοιαζαν καθόλου μεταξύ τους, και δεν ξέρει πια τι να υποθέσει.

Μετά, προέκυψε το θέμα με τον Τοροσίδη. Τη μία μέρα έφευγε ο Βασίλης, την επόμενη έμενε. Τη μία ο Ολυμπιακός θα έπαιζε με μπακ τον Μανιάτη, την άλλη με... μπακ απ τον Μανιάτη. Τι ομάδα έπρεπε να ετοιμάσει ο Βαλβέρδε; Με Τοροσίδη ή με Μανιάτη;

Και ενώ ακόμη τρέχουν και δεν φτάνουν με τον αμυντικό χαφ, ξαφνικά και λίγο πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, ίσως προκύψει και θέμα Τζιμπούρ. Ερωτηματικό δηλαδή και δίπλα στο όνομα του βασικού φορ της ομάδας, έστω και αν σε δύο εβδομάδες ξεκινάνε οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Και το θέμα δεν είναι τόσο απλό. Διότι το θέμα δεν εξαρτάται από τον ίδιο τον Ολυμπιακό, αλλά από το αν θα κάνει η Λιλ πρόταση αγοράς ή όχι.

Οι Γάλλοι το σκέφτονται, ο Αλγερινός επιθετικός περιμένει να χτυπήσει το τηλέφωνο μπας και παίξει «σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα» και ο Ολυμπιακός δείχνει να μη σκέφτεται αρνητικά μπροστά σε μια τέτοια εξέλιξη. Ομως τα προβλήματα δεν τελειώνουν εδώ. Εκείνο που λέγαμε πριν από κάποιες εβδομάδες (ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει κλείσει αρκετά και καλά φιλικά παιχνίδια) δυστυχώς αποδείχθηκε αληθινό, με αποτέλεσμα να τρέχει την τελευταία ώρα για να κλείσει φιλικό με την Παλέρμο. Τι δείχνουν όλα αυτά, αν όχι ένα «περίεργο» καλοκαίρι;

Πραγματικά, πέρα από τους αρμόδιους, κανείς άλλος δεν μπορεί να ξέρει τι δεν πήγε καλά. Κανείς δεν μπορεί να πει «αυτός φταίει» που οι Ερυθρόλευκοι, αυγουστιάτικα, τρέχουν και δεν φτάνουν. Προσωπικά, το μυαλό μου πάει σε κάποιον, αλλά...

Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει κάποιος (περιορισμένος) χρόνος για να διορθωθεί η ζημιά. Ενα πολύ καλό φιλικό μπορεί να φιξαριστεί με την Παλέρμο ή άλλη ιταλική ομάδα (ισπανικές, γιατί δεν είδαμε φέτος;) και η ενδεχόμενη απώλεια του Τζιμπούρ μπορεί να καλυφθεί, αρκεί να 'ναι καλά εκείνο το παλικάρι ο Μιραλάς. Το ότι αυτομάτως θα προκύψει πρόβλημα στη δεξιά πλευρά, είναι ένα... θεματάκι που είμαι σίγουρος ότι θα λύσει ο Βαλβέρδε.

Καλό θα ήταν όμως να υπήρχε ένας καλύτερος προγραμματισμός και καλύτερο τάιμινγκ σε πολλές περιπτώσεις που ξέφυγαν. Ο Ολυμπιακός, σίγουρα θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί καλύτερα αυτό το καλοκαίρι αν κάποιος κοίταζε το ρολόι του, αλλά ακόμη και έτσι πιστεύω ότι σύντομα θα αποκαλυφθεί μια πολύ καλή ομάδα.

Πηγή: Εξέδρα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags