Facebook Pixel "Έτοιμοι κατά 70%"
| 2011-08-13 13:02:00

"Έτοιμοι κατά 70%"

"Έτοιμοι κατά 70%"

H Κέρκυρα ολοκλήρωσε το τρίτο στάδιο της προετοιμασίας της, που σηματοδοτεί και το πέρασμά στην «τελική ευθεία» ενόψει της... σέντρας της νέας σεζόν. Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς έκανε τον απολογισμό...

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του στο aokerkyra.com.gr:

Ποια ήταν τα χαρακτηριστικά του τρίτου σταδίου της προετοιμασίας;

«Συνεχίσαμε τη δουλειά στην τακτική, ενώ αυξήσαμε ρυθμούς στο κομμάτι της ταχύτητας και της ταχυδύναμης (φυσική κατάσταση). Παράλληλα, μέσω των ασκήσεων με μπάλα, προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε κομμάτια, όπως η κυκλοφορία. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του σταδίου, ήταν η αυξημένη ένταση. Δώσαμε και το φιλικό με την Ξάνθη, το οποίο, σε συνδυασμό με το προηγούμενο, απέναντι στην ΑΕΚ, δείχνει πως σταδιακά, παιχνίδι με παιχνίδι, εμφανιζόμαστε καλύτεροι».

Όλα πάνε καλά, δηλαδή...

«Ναι, είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος απ’ τη δουλειά που γίνεται, την προσπάθεια των παιδιών».

Τη δεδομένη στιγμή, σε τι βαθμό ετοιμότητας βρίσκεται η ομάδα;

«Σε σχέση μ’ αυτό που έχω στο μυαλό μου, θα έλεγα ότι είμαστε έτοιμοι κατά ένα 70%».

Ο στόχος είναι η ομάδα να βρίσκεται στο 100% με την έναρξη του Πρωταθλήματος;

«Να το διευκρινίσω, ο προγραμματισμός μας δεν αποσκοπεί στον... Παναθηναϊκό. Το θέμα δεν είναι να βρεθείς σε φουλ φόρμα για δύο – τρία ματς και μετά να ξεφουσκώσεις. Εκείνο που θέλουμε εμείς, είναι να υπάρχει μια σταδιακή βελτίωση στη διάρκεια της σεζόν, ώστε να εξασφαλίσουμε τη διάρκεια. Αυτή, η διάρκεια, είναι το πιο σημαντικό σε μια σεζόν με τόσα ματς».

Από εδώ και πέρα, το πρόγραμμα πώς διαμορφώνεται;

«Θα αυξήσουμε ακόμη περισσότερο την ένταση –για παράδειγμα, θα υπάρξουν πολλά σπριντ σε μεγάλη έκταση- και θα μειώσουμε τη διάρκεια των προπονήσεων. Από ‘κεί και πέρα, περνάμε πια στη φάση του μονταρίσματος - φορμαρίσματος της ομάδας».

Ο Μετίν σε τι κατάσταση βρίσκεται;

«Προέρχεται από 17 μέρες αδράνειας. Οπότε, θα ακολουθήσει ένα ειδικό πρόγραμμα, ώστε να επανέλθει σταδιακά στην κατάσταση που πρέπει. Το πρόγραμμα, κατ’ αρχήν, θα έχει βάση του την αερόβια και τη δύναμη και σιγά – σιγά θα έρθουν και οι ασκήσεις με μπάλα».

Σε πόσο διάστημα, δηλαδή, υπολογίζετε να είναι στην κατάσταση που θέλετε;

«Το καλό είναι ότι κάθε μια απ’ τις προηγούμενες σεζόν έπαιζε σε πολλά ματς και έκανε κανονικά προετοιμασίες. Δεν έχει, δηλαδή, κενά. Αυτό σίγουρα βοηθάει πολύ. Σε περίπου τέσσερις εβδομάδας, νομίζω ότι θα βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο ετοιμότητας».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags