Facebook Pixel Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Παπαλουκά! (BINTEO)
| 2011-08-14 10:42:00

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Παπαλουκά! (BINTEO)

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Παπαλουκά! (BINTEO)

Tα 24 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον Θοδωρή Παπαλουκά και τη μεταγραφή του στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Από την αρχή του καλοκαιριού είχε γίνει γνωστό ότι ο 34χρονος γκαρντ δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Και το Σάββατο ανακοινώθηκε η συνεργασία του με την ιστορική Μακάμπι.

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, καθώς οι Ισραηλινοί ανακοίν...

1) Ο Θοδωρής Παπαλουκας υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο στη Μακάμπι αξίας 500.000 ευρώ.

2) Είναι ο κορυφαίος πασέρ στην ιστορία της Ευρωλίγκα. Έχει μοιράσει 907 τελικές πάσες. Τον ακολουθεί στη 2η θέση ο Πάμπλο Πριτζιόνι με 752.

3) Επίσης έχει την καλύτερη επίδοση σε μια μοναδική βραδιά. Είχε μοιράσει 14 ασίστ στις 2 Δεκεμβρίου του 2009 απέναντι στην Ορλεάν. Λίγους μήνες πριν (στις 24 Μαρτίου του 2009) είχε μοιράσει 13. Το ρεκόρ το μοιράζεται με τον Τάιους Έντνι που είχε "φτιάξει" 14 ετοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του στη Μπενετόν το 2004.

4) Οι πρωτιές του δεν περιορίζονται μόνο στις ασίστ, καθώς ειναι κι ο "κορυφαίος κλέφτης" της διοργάνωσης. Έχει κάνει 315 κλεψίματα στην καριέρα του, αφήνοντας δεύτερο τον Πάμπλο Πριτζιόνι και τρίτο τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

5) Ο Θοδωρής Παπαλουκάς είναι ο άνθρωπος των ρεκόρ σε ότι αφορά τα φάιναλ-φορ. Μέχρι πέρσι (και τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τη Σιένα), ο έμπειρος γκαρντ "έτρεχε" ένα σερί συνεχόμενων εμφανίσεων σε φάιναλ-φορ. Είχε πάρει μέρος σε 8 διαδοχικά με την ΤΣΣΚΑ (6) και τον Ολυμπιακό (2).

6) Έχει κατακτήσει δύο φορές το τρόπαιο: το 2006 στην Πράγα και το 2008 στη Μαδρίτη.

7) Έχει αναδειχτεί μια φορά MVP της Ευρωλίγκα (2007), μια φορά MVP του φάιναλ-φορ (2006), μια φορά μέλος της καλύτερης πεντάδας (2007), δύο φορές μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας (2008, 2009).

8) Στη Ρωσια κατέκτησε τα πάντα: έξι πρωταθλήματα (2002-2008) και τρία κύπελλα (2005, 2006, 2007).

9) Θα είναι ο τρίτος Έλληνας που θα αγωνιστεί στη Μακάμπι Τελ Αβίβ μετά τον Νέστορα Κόμματο και τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη. Ο πρώτος κατέκτησε τον τίτλο το 2005, ενώ ο δεύτερος έπαιξε πέρσι στον τελικό του φάιναλ-φορ.

Με τον "Σόφο" έχει παίξει τόσο στην Εθνική, όσο και στον Ολυμπιακό

10) Η Μακάμπι έχει πάρει ακόμη τον Τζόρνταν Φάρμαρ από τους Λος Άντζελες Λέικερς, τον Ντέβιν Σμιθ που πρόπερσι έπαιξε στον Πανελλήνιο, τον Τζον Σέιερ του Ντιουκ, τον σέντερ Σον Τζέιμς.

11) Είναι ο 5ος στη συνολική συγκομιδή του συστήματος index στην ιστορία της διοργάνωσης με 2.367 μονάδες. Τον ξεπερνούν μόνο οι Νίκολα Βούισιτς (συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό και πρώην παίκτης της Μακάμπι), ο Μάρκους Μπράουν, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο κι ο Γιάκα Λάκοβιτς.

12) Είναι ακόμη 9ος στη λίστα με τους παίκτες που έχουν πετύχει τα περισσότερα δίποντα (493). Από τους γκαρντ μόνο ο Μάρκους Μπράουν (ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης) έχει σημειώσει περισσότερα (529).

13) Η "ομάδα του λαού" θα είναι η 3η ομάδα της καριέρας του στην Ευρωλίγκα μετά τον Ολυμπιακό και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

14) Στην Ελλάδα ξεκίνησε την καριέρα του από τον Εθνικό Ελληνορώσων. Έπαιξε ακόμη στους Αμπελόκηπους, στη Δάφνη και στον Πανιώνιο, πριν καταλήξει στον Ολυμπιακό.

15) Επί προσωπικού: ο αδερφός του Κώστας έπαιξε κι αυτός μπάσκετ. Έχει σχέση με τη Βασιλική Τσεκούρα και φέτος "πρωταγωνίστησαν" μαζί σε διάφορα εβδομαδιαία περιοδικά, τα οποία τον αποθανάτισαν να κάνει διακοπές στην Μύκονο, στην Ελαφόνησο και στην Αντίπαρο.

16) Στην ΤΣΣΚΑ τον είχε επιλέξει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο ίδιος προπονητης βρισκόταν στον πάγκο του Ολυμπιακού την περασμένη σεζόν, την τελευταία του στην ομάδα.

17) Στην Ελλάδα δεν έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα. Έχει πανηγυρίσει μόνο τρία κύπελλα (2002, 2010, 2011).

18) "Θα μας δώσει σοφια στο παιχνίδι μας" είπε για τον Παπαλουκά ο Ντέιβιντ Μπλατ. Ο προπονητής της Μακάμπι τον "έζησε" πέρσι και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τον έχει αντιμετωπίσει στην Ευρωλίγκα, αλλά και στο ρωσικό πρωτάθλημα όταν καθόταν στον πάγκο της Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης.

19) "Νιώθω ότι ακόμη μπορώ να προσφέρω" ήταν οι πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Μακάμπι ο 34χρονος γκαρντ.

20) Από την πρώτη στιγμή που δεν ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό, ξεκαθάρισε ότι θέλει να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα που θα αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα και μάλιστα με αξιώσεις. Είχε βρεθεί ακομη στο στοχαστρο της Εφες Πίλσεν.

21) Αγωνίστηκε επί σειρά ετών στην Εθνική Ελλάδος και συγκεκριμένα πήρε μέρος σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις από το 2001 ως το 2008. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2005 και το ασημένιο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ του 2006, ενώ πήρε μέρος και σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες (2004, 2008).

22) Την εποχή της ΤΣΣΚΑ είχε γίνει ο "πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην Ευρώπη". Πέρσι το συμβόλαιο του ανερχόταν στα τρία εκατομμύρια ευρώ.

23) Λίγο μετά τη συμφωνία του με την Μακαμπι, οι οπαδοί της τον υποδέχτηκαν με ένα βίντεο:

24) Ιδού ο Θοδωρής Παπαλουκάς:


Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags