Facebook Pixel Ο μεγάλος έρωτας του... Πάντου!
| 2011-08-14 11:26:00

Ο μεγάλος έρωτας του... Πάντου!

Ο μεγάλος έρωτας του... Πάντου!

Δεν είναι μόνο ο Ερνέστο Βαλβέρδε που τρέφει μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπο του Τάσου Πάντου. Τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Ο έμπειρος αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα ξεχάσει ποτέ όσα έζησε στον Ολυμπιακό...

Αναλυτικά, η συνέντευξη του έμπειρου αμυντικού στην εφημερίδα Πρωταθλητής:

Πώς είναι η ζωή στα Γιάννενα;

Καμία σχέση με τους ρυθμούς της Αθήνας. Ως γνωστόν, έχω καταγωγή από εδώ, συνεπώς είναι μια γνώριμη πόλη. Μπορώ να πω ότι είναι κάτι που μου αρέσει. Αν μπορέσω στο μέλλον, θα ζήσω μόνιμα.

Πόσο μεγάλες είναι οι διαφορές του να παίζεις για μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και σε μία ομάδα που μάχεται για την αποφυγή του υποβιβασμού;

Παντού υπάρχει κίνητρο και πίεση. Σίγουρα εδώ δεν είναι η πίεση του πρωταθλητισμού και του Ολυμπιακού. Να ξέρεις όμως ότι το να μάχεσαι να σωθείς είναι πολύ ψυχοφθόρα διαδικασία. Σε κρατάει σε εγρήγορση και σου δίνει κίνητρο να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό. Θέτεις στόχους. Ο στόχος της ομάδας είναι να μείνει στην κατηγορία. Χρειάζεται δουλειά και προσπάθεια. Έχει διαφορά με τον πρωταθλητισμό η μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού, ωστόσο είναι επίσης ψυχοφθόρο και επίπονο.

Ο κόσμος αγαπάει εδώ τόσο πολύ το ποδόσφαιρο όσο λέγεται;

Αν μιλήσουμε για τον ΠΑΣ, μιλάμε για ομάδα με τεράστια ιστορία. Με πολύ κόσμο που αγαπάει το ποδόσφαιρο. Σίγουρα διψάει για να βλέπει καλό ποδόσφαιρο. Είχε την ατυχία για αρκετά χρόνια η ομάδα να είναι στο... ασανσέρ. Αυτό απογοήτευσε τον κόσμο. Νομίζω φέτος θα σταθεί δίπλα μας. Θα δεις πως σήμερα (σ.σ: Σάββατο) το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Ο κόσμος θα είναι ο 12ος παίκτης της ομάδας. Γενικώς στην επαρχία είναι έτσι. Βλέπω όμως και μια αποστροφή του κόσμου για το ποδόσφαιρο. Δεν γνωρίζω τους λόγους. Ίσως τα τελευταία γεγονότα. Ο κόσμος θεωρεί ότι είναι αναξιόπιστο το ποδόσφαιρο. Ίσως και η κρίση που μαστίζει τη χώρα αφού για έναν οικογενειάρχη πλέον, είναι δύσκολο να διαθέσει χρήματα για να πάει στο γήπεδο.

Είναι σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο να υπάρχουν στη μεγάλη κατηγορία ομάδες από την επαρχία όπως ο ΠΑΣ ή και ο Παναιτωλικός;

Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις ομάδες από την επαρχία στη Super League. Ομάδες που είναι δυνατές, οικονομικά ανεξάρτητες και συμμετέχουν στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Ανεβαίνει ο πήχης για τις ομάδες που θα μείνουν και γι' αυτές που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Είναι δύσκολες έδρες το Αγρίνιο και τα Γιάννενα.

Απολαμβάνεις το παιχνίδι σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΣ;

Σίγουρα περνάω καλά. Το απολαμβάνω. Ήταν συνειδητή μου επιλογή να έρθω στον ΠΑΣ. Αισθάνομαι καλά. Οι άνθρωποι του ΠΑΣ κάνουν ό,τι μπορούν. Θέλω να συνδέσω το όνομά μου και με την παραμονή στην κατηγορία, όπως και πέρυσι με την άνοδο.

Ο Βαλβέρδε είπε ξανά τα καλύτερα για σένα. Παλιότερα είχε πει ότι θα ήθελε να σε πάρει μαζί του στην Ισπανία. Πώς τα δέχεσαι όλα αυτά; Τι σκέφτεσαι; Μήπως όντως σε πάρει στην Ισπανία κάποια στιγμή;

Είναι μεγάλη μου τιμή αναμφίβολα αφού λέγονται αυτά από έναν προπονητή του επιπέδου του κ. Βαλβέρδε. Είναι από τους καλύτερους προπονητές που έχουν έρθει στην Ελλάδα και σίγουρα από τους καλύτερους με τους οποίους έχω δουλέψει. Μεγαλύτερη τιμή όμως, είναι ότι έχω καταφέρει να τον γνωρίσω και να τον εμπιστεύομαι όπως και να με εμπιστεύεται κι εκείνος ως άνθρωπο. Είναι σπουδαίος άνθρωπος. Νιώθω περήφανος γι' αυτά που λέει για μένα. Είναι άλλο το θέμα «Ολυμπιακός» και άλλο το θέμα «Βαλβέρδε». Δεν τα λέει ως προπονητής του Ολυμπιακού, αλλά ως άνθρωπος Βαλβέρδε.

Τι του είπες στο ξενοδοχείο που πήγες;

Του είπα ότι δεν πρέπει να λέμε μεγάλα λόγια και πως ίσως σκοράρω. Του συνέστησα να μου βάλει τρία man to man γιατί θα τους βάλω τρία γκολ αν δεν με προσέξουν (γέλια)! Έχω γίνει πολύ... επιθετικογενής τελευταία. Επίσης παραπονέθηκα για τη... σκευωρία. Στις προπονήσεις στου Ρέντη δεν με άφηνε να βγαίνω μπροστά και μου έλεγε «πίσω και πίσω». Εγώ έχω επιθετικές αρετές. Μου έκανε μποϊκοτάζ (γέλια)!

Πόσο σημαντικό είναι που ο Ολυμπιακός τον έχει για δεύτερη σερί χρονιά και τρίτη συνολικά στον πάγκο του;

Είναι πολύ σημαντικό. Γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα. Γνωρίζει ο κόσμος τι δουλειά έχει κάνει και τι περιμένει από τον συγκεκριμένο προπονητή. Είναι σημαντικό για τους παίκτες να αφομοιώνουν τον τρόπο που θέλει να δουλέψει. Παρουσίασε στον Ολυμπιακό ένα διαφορετικό στιλ παιχνιδιού. Ένα πολύ σύγχρονο στιλ ποδοσφαίρου. Είναι καλό για τον ίδιο να μην αναλώνεται σε πράγματα. Τα ξέρουν ήδη οι παίκτες αυτά που θέλει και γι' αυτό δουλεύει απερίσκεπτα για να μοντάρει την ομάδα. Η ομάδα του Ολυμπιακού θα παίξει αυτό που πρέπει, γιατί τον ξέρω πολύ καλά τον προπονητή. Θα είναι ευχής έργο να πάει καλά και στο Champions League. Στην Ελλάδα δεν έχει αντίπαλο ο Ολυμπιακός. Και φυσικά πρέπει να παίξει και καλή μπάλα για να χαίρεται ο κόσμος.

Αισθάνεσαι ότι έχεις πάρει... βρόμικα πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό;

Νομίζω ότι μειώνει την προσπάθεια των παικτών και όσων ήταν στην ομάδα όλη αυτή η ιστορία. Έχει αποδείξει ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια ότι είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι μας ότι ο κόσμος, γενικώς, άρα και του ποδοσφαίρου, δεν είναι αγγελικά πλασμένος. Από την άλλη όμως, το να αμφισβητείται η πρωτιά και η αξιοπιστία όσων κατέκτησε ο Ολυμπιακός είναι επιεικώς υπερβολικό. Όλα αυτά τα χρόνια, η ομάδα έπαιζε καλό ποδόσφαιρο. Αν θες, ήταν σίγουρα πολύ καλύτερος απ' όλους τους άλλους. Δεν είναι καλό και δεν αρμόζει στην ιστορία της ομάδας να λέγονται τέτοια. Δεν αισθάνομαι ότι κέρδισα βρόμικα πρωταθλήματα, αντιθέτως ότι όσα κέρδισα ήταν πεντακάθαρα.

Τι σου λείπει πιο πολύ από τον Ολυμπιακό;

Τα αποδυτήρια. Ήταν μια ζωή ολόκληρη. Εφτά ολόκληρα χρόνια... Θυμάμαι τα πάντα. Δεν έχω ξεχάσει τίποτα. Κάθε προπόνηση, κάθε εκδήλωση. Τα πάντα. Είναι πραγματικά ευχής έργο να αγωνίζεσαι σε αυτήν την ομάδα. Το εύχομαι σε όλους τους παίκτες να ζήσουν αυτήν την εμπειρία. Παρ' όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν, είναι ό,τι καλύτερο για έναν παίκτη να καταξιωθεί και να παίξει σ' αυτόν το σύλλογο. Έζησα απίστευτες στιγμές με τον κόσμο που δεν τις ξεχνάω ποτέ και δεν θα τις ξεχάσω ποτέ.

Ανυπομονείς να παίξεις στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο β' γύρο και τι μήνυμα στέλνεις στον κόσμο του Ολυμπιακού αλλά και του ΠΑΣ;

Δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει τότε. Ευχαριστώ τον κόσμο της ομάδας από την καρδιά μου. Έχω ζήσει απίστευτες στιγμές. Ήταν πηγή δύναμης. Τους ευχαριστώ για τις εκδηλώσεις λατρείας. Τους λέω να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την ομάδα και μόνο την ομάδα. Να μην... κολλάνε σε πρόσωπα και καταστάσεις. Να τιμάνε και να σκέφτονται την ιστορία του Ολυμπιακού. Τα πρόσωπα, όλοι εμείς, πάνε κι έρχονται. Φεύγουν όλοι κάποια στιγμή. Θα έρθουν άλλοι. Το θέμα, αυτό που θα πρέπει να τους νοιάζει, είναι το καλό του Ολυμπιακού. Ευχαριστώ και τους φίλους του ΠΑΣ που με υποδέχθηκαν με ωραίο τρόπο. Τους υπόσχομαι ότι στα Γιάννενα, μαζί, θα δώσουμε τη μάχη για την παραμονή.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags