Facebook Pixel Τα οικονομικά οφέλη της κεντρικής διαχείρισης
| 2011-08-14 15:55:00

Τα οικονομικά οφέλη της κεντρικής διαχείρισης

Τα οικονομικά οφέλη της κεντρικής διαχείρισης

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τα συνολικά χρήματα που θα εισπράξουν οι ομάδες της Super League μετά τη συμφωνία με τη NOVA, παρουσιάζει δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας.

Μειωμένα κατά περίπου 11 εκ. θα είναι τα χρήματα που θα εισπράξουν οι ομάδες της Super league για τη σεζόν 2011/12 σε σχέση με τις σεζόν 2009/10, 2010/11, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της κυριακάτικης (14/8) εφημερίδας "Παρόν".

Μετά και την είσοδο του Ολυμπιακού και πιθανότατα της Ξάνθης (ακόμη έχει συμβόλαιο με την ΕΡΤ) στην κεντρική διαχείριση, τα δεδομένα διαμορφώνονται πλέον ως εξής: Όλο το πρωτάθλημα "πάει" στη NOVA για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, έναντι συνολικού ποσού 177 εκ. ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε χρόνο το συνδρομητικό κανάλι θα δίνει 44.250.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι τη σεζόν 2009/10 που τα τηλεοπτικά δικαιώματα τα είχε η NOVA, η ΕΡΤ και ο ΣΚΑΪ τα χρήματα που είχαν δοθεί ήταν κάτι παραπάνω από 55 εκ. ευρώ, το ίδιο και τη σεζόν 2010/11 που τα δικαιώματα τα είχε η NOVA και η ΕΡΤ.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Παρόν", το τελευταίο διάστημα η NOVA συζητούσε με την ΕΡΤ για να την ένταξη της στην κεντρική διαχείριση. Συγκεκριμένα, η συζήτηση γινόταν για ένα ποσό 5-7 εκ. ευρώ που θα συνεισέφερε η κρατική τηλεόραση για να αποκτούσε το δικαίωμα να μεταδίδει έναν αγώνα μέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλά και πρώτη από τα ελεύθερα κανάλια τα εκτεταμένα στιγμιότυπα κάθε αγωνιστικής. Με απόφαση, όμως, της κυβέρνησης, στα πλαίσια της πολιτικής λιτότητας, η ΕΡΤ αποσύρθηκε από τις διαπραγματεύσεις.

Πηγή: olapaok.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags