Facebook Pixel ΣOK: Άνθρωπος ελέφαντας! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2011-08-15 14:24:00

ΣOK: Άνθρωπος ελέφαντας! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΣOK: Άνθρωπος ελέφαντας! (ΒΙΝΤΕΟ)

O Huang Chuncai είναι ένας άνθρωπος από τη Νότια Χουνάν, επαρχία της Κίνας. Έγινε διάσημος, καθώς γεννήθηκε με μια ακραία μορφή της ασθένειας που ονομάζεται νευρινωμάτωση.

Η ιστορία του αποτέλεσε θέμα το 2008 στην σειρά επιστημονικών εκπομπών «Bodyshock», του τηλεοπτικού σταθμού της Μεγάλης Βρετανίας, Channel 4, με τον τίτλο «Είμαι ο άνθρωπος ελέφαντας».

Ο Huang Chuncai γεννήθηκε...το 1977 και είναι το πρωτότοκο παιδί της οικογένειάς του. Έχει έναν μικρότερο αδελφό και αδελφή, και έναν ανιψιό.

Οι γονείς του Huang, είχαν παρατηρήσει σημάδια δυσμορφίας στο πρόσωπό του, όταν ήταν τεσσάρων χρονών. Στο νοσοκομείο διαγνώστηκε ότι πάσχει από νευρινωμάτωση. Για πολλούς από τους πάσχοντες, η ασθένεια σημαίνει ανώμαλη ανάπτυξη αυτών των ιστών και, κατά συνέπεια, παραμόρφωση προσώπου. Αλλά η περίπτωση του Huang, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η πιο ακραία περίπτωση τέτοιων παραμόρφωση στον κόσμο σήμερα.

Οι γονείς του ήταν σε πολύ κακή οικονομική κατάσταση για την χρηματοδότηση μιας εγχείρησης, αλλά ταυτόχρονα και οι γιατροί είπαν ότι είναι πολύ επικίνδυνη η πραγματοποίηση μιας τέτοιας επέμβασης. Ήταν μια φτωχή οικογένεια. Ο πατέρας του κέρδισε χρήματα πουλώντας ζυμαρικά, στην τοπική αγορά.

Ο όγκος του Huang συνέχισε να αυξάνεται, και όταν ήταν οκτώ ετών ξεκίνησε το σχολείο, αλλά το εγκατέλειψε όταν ήταν δέκα γιατί ήταν απομονωμένο από τα άλλα παιδιά, που τον αποκαλούσαν ο «άνθρωπος ελέφαντας».

Ο όγκος είχε παρενέργειες και στην ανάπτυξη του σώματός του, καθώς εμπόδιζε την φυσιολογική ανάπτυξη της σπονδυλικής στήλης. Όταν ήταν 31 ετών, ο όγκος ζύγιζε πάνω από 30 κιλά, το μισό σχεδόν από το βάρος του σώματός του!

Πηγή: pineza.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags